Hae
Palasia Arjestani

Lautasella viime aikoina

lautasella

Mitäs mun lautasella viime aikoina on ollutkaan? Miten meillä syödään ja mitkä on ruuan pääprioriteetit meidän perheessä? Ruuasta on aina mukava keskustella ja kirjoittaa, joten mennään jälleen kerran sillä! Ruokaa on jokaisen pakko syödä ja laittaa päivittäin ja sillä mitä suuhumme laitamme, on melkoisen suuri vaikutus jokapäiväiseen olotilaan ja terveyteen. Olettekos muuten jo lukeneet Iltalehden jutun minusta ja ketoruokavalion lopettamisesta? Jos kiinnostelee, niin löydät sen täältä.

Minkälaista ruokaa lautasella näkyy?

Kaupassa tsekkaan aina ensimmäisenä tarjoukset ja punalappuiset ruuat. Ostan usein kanaa, kalaa ja lihaa punaisella lapulla ja pakastan, jos en heti samana päivänä valmista siitä ruokaa. Meillä kuluu myös paljon vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Me yritetään siis ostaa aina edullista, mutta monipuolista ja hyvälaatuista ruokaa. Ruokalistan tekoon osallistuu koko perhe. Mies syö edelleen aika usein omia (tylsiä) juttujaan, mutta valmistaa myös välillä isompia satseja ruokaa minulle ja tytölle pakkaseen. Minä keskustelen ruuasta paljon tytön kanssa ja päätetään aika lailla yhdessä mitä viikolla syödään. Useimmiten toiveena ovat ihan perusruuat, kuten spagetti ja jeuhelihakastike, uunissa tehty lohi ja perunat sekä riisiä ja kanaa. Valmisruokia meillä ei juuri arkena käytetä, paitsi maksalaatikkoa on välillä saatava! Minä haluaisin kokeilla ainakin yhden uuden reseptin per viikko, mutta viime aikoina se on jäänyt ihan aikataulusyistä tai koska ei ole mitään mielenkiintoista sattunut eteen. Ehkä ensi viikolla taas jotain uutta!

lautasella

Yritän ajoittaa aina suuremmat ruuanlaittosessiot päiviin, jolloin illalla ei ole mitään menoa tai minulla iltavuoroa. Sunnuntai on hyvä päivä kokkailla, samoin tiistai ja perjantai. Teen aina useamman ruokalajin kerralla, sillä haluan ruuan riittävän ainakin pari päivää ja siitä pitäisi saada annos myös minulle töihin lounaaksi. Syön arkena kohtuullisen vähähiilarisesti (ainakin yritän) ja höllään sitten taas viikonloppuna. AAmupalana syön usein jotain vähähiilarista leipää ja siihen juusto ja kananmunaa. Lisänä teetä ja marjoja. Välipaloina meillä syödään hedelmiä, vihanneksia ja rahkaa/turkkilaista jogurttia marjoilla.

Tässäpä joitakin viime aikoina syötyjä sapuskoita.

lautasella

Miehen eilen kokkaama pitkään haudutettua naudanposkea, perunamuussia, salaattia ja chilicheddaria.

lautasella

Kanaa (punalapulla ostettua), riisiä, vihanneksia ja ruohosipulia.

lautasella

Edellisen päivän potuista ja punalappu-nakeista tehtyä spydäriä, vihanneksia ja anopin tekemään marjarahkaa.

lautasella

Smoothie, jossa turkkilaista jogurttia, musta- ja punaviinimarjoja, heraa, maapähkinävoita ja kauramaitoa. Tuota samaa smoothiepurkkia olen käyttänyt noin miljoona kertaa jo!

lautasella

Pestopastaa Lidlin valmiista pestosta. Mielettömän hyvää!

lautasella

Makaronia, paistettua sipulia, Lidlin valmis punalappuinen jauhelihapihvi, hummusta ja vihanneksia.

lautasella

Iltapalaksi rahkaa, marjoja, pähkinöitä ja pala tummaa suklaata.

lautasella

Tovi sitten ostin uutta BenkkeJerryä maisteltavaksi, vaikka ei todellakaan mikään edullinen tuote olekaan!

lautasella

Tää jäde oli 5/5!

Tämmöttiis ruokia on ollut viime aikoina mun lautasella! Mitäs sä olet kokkaillut? Oletko löytänyt jotain uusia hyviä ohjeita?

Edellinen postaus: Lounas, päivän paras hetki!

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

 

 

 

2 kommenttia

  1. Suski kirjoitti:

    Ruokapostaukset on kivoja, näistä saa aina ideoita itsellekin ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *