Hae
Palasia Arjestani

Lahjojen keskellä

Huh, nyt on jouluaatto ja lahjakasat taas takana päin. Itse nautin eniten ruuasta ja yhdessäolosta, mutta tyttö ei jännitykseltään kyennyt edes syömään kunnolla koko päivänä. Me aloitettiin aattopäivä ensin rauhallisella aamiaisella kotona ja jatkettiin siitä anoppilaan joulupuurolle ja katsomaan Joulurauhan julistus. Tonttu oli yön aikana tuonut tytölle lahjan sänkyyn ja riemu herätessä oli suunnaton! Mistähän se oli sisään päässyt?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolmen aikaan siirryttiin miehen enon kotiin aattoillan aterialle jo odottelemaan pukkia. Syötiin, juotiin ja nautiskeltiin oikein pitkän kaavan mukaan. Alkupaloina erilaisia mätejä sipulilla ja smetanalla, graavattua lohta, siikaa ja perunaa perunaa. Pääruokana erilaisia laatikoita, kinkkua, savustettua siikaa, rosollia,  sienisalaattia, pateita ja juustoja. Jälkiruuaksi nautittiin kahvia, likööriä ja konjakkia, puolukkajäädykettä ja karpalo-kinuskikakkua. Huh, että olin täynnä, mutta on toi syöminen luvan kanssa todella mukavaa puuhaa 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meitä oli reilu parikymmentä henkeä juhlistamassa joulua eli lahjojen määräkin oli sitä luokkaa. Meillä on tapana jättää osa lahjoista anoppilaan, jonne ajetaan takaisin joulupukin käytyä. Ihan kiva kun saa avata osan lahjoista sit ihan rauhassa. Tyttö sai niin järkyttävän kasan uusia leluja ja vaatteita, että lähipäivinä on ohjelmassa inventaario vanhoihin. Mä sain lahjaksi kasan kirjoja, kahvimyllyn ja -papuja, vähän kosmetiikkaa, Taika-lautasen, uuden kalenterin…. Aivan liikaa kaikkea!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ne kuuluisat joulukilot on multa jääneet kyllä keräämättä,  mutta olo alkaa olla sen verran laiskan pulskea, että huomenna vois palata takaisin treenien ja normiruokien pariin 🙂 Kuinkas teidän joulu on sujunut? Mitä kivaa pukki toi? Koska aiotte palata takaisin treenien pariin?

20 kommenttia

 1. Hanna kirjoitti:

  Voi että mää haluun tommosen ”kahvimyllyn”! Mistäköhän semmosen sais?Näppärän kokoinen, onkohan kallis…:)

  • Jonna kirjoitti:

   Toi mun tais olla verkkokauppa.comista! Ei ole automaattinen mutta kuulemma kehuttu on 🙂 Helppo käyttää! Oli muuten kahvi inasen parempaa tänä aamuna 😉

 2. tonttu kirjoitti:

  Kivalta kuulosti teidänkin joulu 🙂 Tänään itse palasin treenaileen (maanantaina viimeksi), alkoi hyvinkin olla sellainen jouluporsasolo!

  • Jonna kirjoitti:

   Oletpas reipas! Mä suunnittelin kans että olisin pienen kotitreenin tehnyt, mutta jotenkin on hanuri nyt juurtunut omituisesti tähän sohvaan kiinni 😀

 3. sra kirjoitti:

  Huomenna aateltiin avomiehen kanssa mennä salille! En malta odottaa, koska tällä hetkellä maataan kotona sohvalla ruokakoomassa anoppilareissun seurauksena 😀 suklaata on kulunut nyt jonkin verran enemmän kuin normaalisti, mutta ei ihan övereitä (herkuttelen suklaalla arkenakin, johtunee siitä). Jouluruoka vaan on niin paljon tuhdimpaa kuin perus arkiruoat, joten siitä tää kooma vissiin johtuu…! Kyllä luulis, että näillä eväillä jaksaa huomenna reenata 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo luulis tosiaan kyykyt kulkevan 😀 mä oon suklaata syönyt enemmän kuin normaalisti ja syönyt muutenkin ihan ruhtinaallisesti. Joulupöydässä on niiiiin paljon kaikkea hyvää ja vaikka kuinka yrittää ottaa kaikkea vähän niin loppujen lopuksi syö tripla-annoksen normaaliin verrattuna. Toisaalta, joulu on vaan kerran vuodessa!

 4. Tea kirjoitti:

  oon viimeks syyskuussa syönyt raakaherkkuja ja oon noudattanut tarkkaa ruokavaliota, arvaa oliko mun olo ihan kamala eilen? 😀 siis aivan jäätävä turvotus ja mulla oli tosi huono olo 😀 tultiin tänään keski-suomesta ja huomenna olis tarkotus mennä treenaamaan! Ihana oli tulla takasin kotiin ja pääsee takasin rutiineihin, eiköhän se olokin siitä helpota 😉 Mä sain pukilta mm. vitamixin tehosekottimen, keepcupin (take away muki), pussi- ja alulakanoita, erilaisia kahveja, rahaa ja semmosen herkkuboksin 🙂 toi vitamix oli kyllä todellinen yllätyslahja mun mieheltä! Oon himoinnut sitä tosi kauan ja nyt sen sain 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Eikä! Mä oon niiiiin kade vitamixista! Tahtoisin itsekin sellaisen 🙂 Ehkä joutuu tässä hetken menemään raakaherkuilla, on nimittäin mullakin olo aika kaamea.. Mä sain lahjaksi Virpi Mikkosen Kiitos hyvää-kirjan ja siinä on mielettömästi hyviä gluteenittomia ja sokerittomia reseptejä 🙂

   • Nimetön kirjoitti:

    Oi vitsi, mä oon hipelöinyt monta kertaa tota Mikkosen kirjaa! Se on hankintalistalla ja odotan Hanna Skytän uusinta fuelfood välipalakirjaa (ilmestyy tammikuun alussa) 🙂
    Mä tein eilen vielä raakasuklaata, mut nyt ilman niitäkin kun taateli on mun suurta herkkua mut mahan ei 😀 ja mä pystyn kyllä syömään noita raakaherkkujakin paljon, pari palaa ei riitä 😀

    • Jonna kirjoitti:

     Ai Hanna Skytältäkin on tulossa uusi kirja? Kylläpä meitä nyt hemmotellaan 🙂 Mun pitäis taas tehdä vadelmaista raakasuklaakakkua. Se on tajuttoman hyvää! Kyllähän noita raakajuttujakin pystyy syömään paljon, mut on ne laadultaan kuitenkin parempia kuin normaalit sokerihötöt 😉

     • Nimetön kirjoitti:

      Joo on tulossa! Ootko tutustunut Hannan muihin kirjoihin? Mulla löytyy hyllystä Fuelfood-kirja, tykkään kyllä! Hyviä ja helppoja reseptejä! Nam Vadelmasuklaa raakakakku! Mä oon tykästynyt raakasuklaaseen, johon teen toffee täytteen taateleista ja kookosöljystä ja heitän päälle rusinoita, mulperi- ja gojimarjoja ja kookosrouhetta, huh kun erkkuhammasta kolottaa ja tekis muutenkin vaan mieli syödä koko ajan.. Tää on ärsyttävää kun pysyy tiukalla ruokavaliolla ja kun höllää ni on vaikea päästä takasin ruokarytmiin. Löytyy siis työstettävää ens vuodelle 😀 joo on onneks laadukkaampia herkkuja nämä raakajutut kun normi, niistä oon pysytellyt jo hyvän tovin erossa et siihen sokerikoukkuun en halua palata 😀

 5. Nimetön kirjoitti:

  kun katsoo teidän joulukattausta niin tulee mieleen kuuluisasta laulusta pätkä.`oi jospa oisin saanut olla muuuukaaanaaa` 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Tuohon pöytään on joka joulu yhtä mukavaa istahtaa 🙂 Täytyis joskus kotonakin panostaa vähän enemmän!

 6. Henriikka kirjoitti:

  Hienoja kuvia! En ole kaikkia postauksia ehtinyt sulta lukea viime aikoina, mutta olet vissiin vaihtanut kameraa? Huomaa kuvien laadusta kyllä! 🙂 Ihanan näköinen joulu teillä.

  • Jonna kirjoitti:

   Juu, vaihdoin Olympuksen digijärkkäriin vähän aikaa sitten 🙂 Ei oo vielä ihan kaikki asetukset hallussa mut pikku hiljaa opetellaan! Esim treenikuvista en saa vielä ihan niin tarkkoja kuin vanhalla mut eiköhän nekin asetukset vielä testailemalla löydy 🙂

 7. LauraR. kirjoitti:

  Meille lahjoja tuli ihan sopivasti, lapsillekaan ei yhtään liikaa. Ite olisin ehkä jotain vielä toivomistani tahtonut saada, nyt kun tänä vuonna osasin ihan konkreettisia toiveita esittää. JOuluruuankin kanssa menty maltillisella linjalla (kun ei tehty kotiin ollenkaan, vaan syötiin vaan anoppilassa), ehkä makeaa mennyt normaalia enemmän, mutta siihen ei kuole.
  Ajatuksena oli olla reipas ja painella tänään jo salille, mutta toisin kävi. Osasyy se, että näköjään mulla on ihaniin naisellisiin vaivoihin alkanut liittyä kerran kuussa ihan järjetön mahan tukkeutuminen (ja ei oo jouluruokien aiheuttamaan kun tää on jo kolmas kerta kun näin käy.) puhumattakaan muista mahakivuista joita naisena joutuu kokemaan. Toisena syynä on myös se, että kroppa tuntuu väsähtäneen ihan täysin ja päikkäreitä tullut nukuttua ihan jatkuvasti. Liekö sit erilaisesti rankalla syksyllä asian kanssa tekemistä ja nyt kun mies kotona joululomalla, niin osaa rentoutua erilailla ja väsymys ottaa vallan.

  Onneksi uuteen vuoteen ei ole pitkälti eikä mitään vahinkoa tapahtuisikaan vaikka ottaisikin vähän rauhallisemmin tämän pienen pätkän tässä ja nauttisi liikunnasta pulkkamäkeilyn yms. ulkoilun muodossa.

  • Jonna kirjoitti:

   Mä taisin saada kaiken mitä toivoinkin ja vähän extraa päälle. Meilläkin alkaa olemaan jo kaikkea niin mitään kummoisia en toivonutkaan 🙂

   Nyt kannattaa ehdottomasti nukkua jos siihen on tilaisuus! Mikään ei voita kunnon unia. Treenata ehtii vaikka koko elämänsä, mutta väsyneenä ei jaksa mitään. Itekin otin äsken pikku päivölät 🙂 Piristää aina kummasti.

 8. Outi Karita kirjoitti:

  Ihanan kuuloinen ja oloinen joulu teillä <3
  Salitreeneihin palailen vasta ensiviikolla, nyt joulun jälkeen matkalla kylpylään, piti ottaa salivaatteet mukaan, mut unohtu, hups! Mitäpä tuosta 😀

  http://outikarita.fitfashion.fi/

  • Jonna kirjoitti:

   Kylpylään, vitsi miten ihanaa! Ehkä instasta jo vähän kateellisena kurkinkin teidän rentoilulomaa 😉 Kelpais mullekin! Nauttikaa <3

   • Outi Karita kirjoitti:

    Hih, nautittiin kyllä, oli aikas kivaa ja huomenna varmaan postaustakin ilmoille 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *