Hae
Palasia Arjestani

Miks sä haluat näyttää mieheltä?

Perjantai-illan kunniaksi pientä ärsytyspaasausta tarjolla. Aiheena ihmisten kateus ja ääneen lausutut typeryydet, jotka voisi jättää sanomatta.

Kuten teistä moni tietääkin niin treenasin kymmenisen vuotta pelkkää punttia ennen crossfitiin siirtymistäni. Treenasin paljon, kirjoitin netissä treeneistäni, luin artikkeleita, tutustuin alan ihmisiin ja imin itseeni kaiken mahdollisen fitnessmaailmasta. Alussa kaikki oli hienoa, uutta ja mahtavaa. Ihmiset kannustavia ja mukavia. Kaikki alkoi muuttua siinä vaiheessa kun kuvioihin astui kisaaminen. Ihmiset alkoi puhua selän takana toista mitä vasten kasvoja. Huomasin, että ihan kaikista puhutaan pahaa, vähätellään ja morkataan. Ei ollut mitään väliä pärjäsikö kisoissa tai missä kunnossa oli, jokaiselle löytyi joku juttu mistä jauhaa paskaa. Jos et pärjännyt kisoissa niin olit lihaton surkimus. Jos taas pärjäsi kisoissa niin saletisti kaurapuurossasi oli muutakin kuin voisilmä.

 

kisakuva

Kuva: Mika Siren, pakkotoisto.com. Minä 2010.

Vaikka en itse enää aktiivisesti treenaa salilla niin seuraan edelleen paljon fitnesstyttöjen blogeja. Ajatus tälle postaukselle tuli, kun Saran blogissa eräs lukija kommentoi Miks sä haluat näyttää mieheltä? Mun mielestä Sara ei näytä tippaakaan mieheltä, harva fitnesslajeissa kisaava näyttää! Ymmärtäisin kommentin jos se olisi heitetty jollekin Olympia tason kehonrakentajalle. Tuosta kommentista heräsi ajatus: miksi joku kommentoi tuollaista naiselle jolla todellakin on kauniit naiselliset kasvot ja kurvit kohdallaan? Senkö takia kun hän nyt sattuu tähtämään kisoihin ja alkaa olla suht vähissä rasvoissa? Tekeekö vähärasvaisuus naisesta miehen? Onko kommentoija kenties kateellinen hyvästä kunnosta? Mä en yksinkertaisesti pysty ymmärtämään, että joku pitäisi noinkin näyttävää naista, kuin Sara on, miehen näköisenä!

Rivi miehen näköisiä naisia?

Tää ilmiö tuntuu aina nostavan päätään kisojen alla. Ensin alkaa nuo miehittely-kommentit. Vielä kun kisaaja tiputtaa vähän rasvoja niin sit haukutaan lihattomaksi, surkeaksi, pulleaksi, mitä nyt milloinkin satutaan keksimään. Eikö ihmiset yksinkertaisesti voisi olla onnellisia toisen saavuttamista tavoitteista ja kannustaa eteen päin? Miksi täytyy tuoda julki mielipide, josta tuskin kenellekään tulee hyvä mieli? En ymmärrä mitä nämä ihmiset saavat noista kommenteista ja haukkumisesta itselleen. Hyvän mielenkö? Jos näin on niin sitten kannattaa suunnata jo hoitoon.

Kuva: Mika Siren, pakkotoisto.com

Kuva: Mika Siren, pakkotoisto.com

Tätä mustamaalaamista ja toisten arvostelua en jäänyt yhtään kaipaamaan kun vaihdoin lajia. Oli hämmästyttävää huomata miten crossfit-ihmiset kannustavat toisiaan ulkomuodosta tai tuloksista huolimatta. Kuten Winter Warissakin huomasimme niin kovimmat kannustukset ja aplodit saivat ne, jotka jäivät lajeissa viimeisiksi. Mun mielestä kaikki ansaitsevat kannustusta, kehuja ja ystävällisiä sanoja. On todella surullista ettei fitness-maailmassa ole tätä vielä(kään) ymmärretty. Ymmärrän että kilpailu on kovaa, mutta loppujen lopuksi jokainen voi vaikuttaa vain omiin tuloksiinsa. Toisten mollaamiseen ja arvosteluun kuluu vain turhaa energiaa ja tuskin siitä tulee itsellekään kovin hyvä ja huojentunut olo. 

Pura energiasi treenaamiseen, älä toisten haukkumiseen! Saatat vaikka saada tuloksia :)

Pura energiasi treenaamiseen, älä toisten haukkumiseen! Saatat vaikka saada tuloksia 🙂

Toivoisin siis, että tästä lähtien turhanpäiväiset haukkumiset ja negatiiviset kommentit jätettäisiin ihan vain sinne omaan pääkoppaan ja keskityttäisiin positiivisempiin asioihin, kannustamaan toisia ja rakentamaan sitä kuuluisaa yhteisöllisyyttä (mitä crossfitissä on) myös fitnesslajien pariin.

Peace & Love.

44 kommenttia

 1. Outi kirjoitti:

  WORD!
  Todella hyvin kirjoitettu! Ei oikeastaan lisättävää 😀
  outinfitness.fitfashion.fi

 2. Petra kirjoitti:

  Toi on todella ikävä ilmiö 🙁 Tosi epäurheilijamaista käytöstä tollainen toisten mustamaalaaminen ja oon sitä mieltä, että jos fitneksessä kisaavat tahtovat todella kutsua itseänsä urheilijoiksi, paskanpuhumisen tulis loppua! 🙁 Oon samaa mieltä siitä, että niin kauniissa ja kurvikkaassa naisessa kuin Sarassa ei oo kyllä mitään miehekästä 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Voihan se olla että asiat on nykyään jo paremmalla tolalla? Mä en vaan ymmärrä mitä toisten mustamaalaaminen ketään hyödyttää..

 3. Petra K kirjoitti:

  Aika hyvin sanottu. 😉

  Itselläni ei ole kokemusta kuin Crossfitmaailmasta ja ikinä en ole tuntenut tarvetta olla kateellinen, päinvastoin. Jokainen hyväkuntoinen, vahva, nopea jne toimii vain hyvänä motivaattorina itselleen. Tietää sen, että kaikkeen siihen on tehty töitä ihan loputtomasti. Mikään ei tule ilmaseksi ja kaikki samat mahdollisuudet on itsellään, laittaa vaan liikettä siihen hanuriin ihan itse. 😉

  Sivuhuomiona aikoinaan ekan kerran aloittaessani Crossfitin, ensimmäistä kertaa eläessäni painosta tuli sivuseikka ja siitä pystyi ilman ahdistusta puhumaan. Paino muuttui vaan numeroiksi ja reenailujen myötä vaatteet alkoi vaan pikkuhiljaa istua paremmin päälle. Crossfitissä ei oo aikaa murehtia painoa kun kello käy. 😀

  Ps. Huikea kuva susta! 😀

  • Nimetön kirjoitti:

   Itsellä ei ole kokemusta kuin crossfitistä ja ennen sitä ihan tavallisesta jumpasta ja kuntosalista. Mutta suuri osa crossfitin salaisuutta on mielestäni juuri tuo tsemppaaminen ja yhteisöllisyys. Ja huikeat tulokset ja kehitys ihan ”tavalliselta” ihmiseltä. Itsellä myös ihan ekaa kertaa kilojen tiputus ei ole mielessä, vaan oikeasti urheilun ja kehityksen tuoma huikea fiilis! Nimimerkillä ”viis leukaa tänään putkeen” ja puoli vuotta sitten en uskonut ikinä yhtään leukaa ilman kuminauhaa saavani. 🙂

   • Jonna kirjoitti:

    Niin niitä tuloksia alkaa syntyä kun pystyy keskittymään vain ja ainoastaan itse tekemiseen eikä energiaa kulu mihinkään muuhun 🙂 viisi leukaa on naiselta kova suoritus! Mahtava juttu 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Aika pitkälti samanlainen ajatusmaailma on mullakin crossfitistä. Ennen murehdin omaa ulkomuotoa, painoa ja lihasmassan määrää kuta kuinkin koko ajan. Nyt ei vois vähempää kiinnostaa! Tavoitteet on jossain ihan Muualla ja mua motivoi suuresti katsella salilla meidän boksin kovia likkoja. Kovalla duunilla on mahdollisuus päästä samaan kuin hekin 🙂

 4. sara kirjoitti:

  Ihana Jonna <3 Hyvin kirjoitettu! 🙂

 5. Päivi kirjoitti:

  Hyvä Jonna, suorat sanat, asiaa 😉 Mä vaan oon aika vakuuttunut, että se joka Saralta tuota kysyi, ei itse fitness hommissa taida pyöriä. Onnekseni itse olen saanut kokea ehdottomasti enemmän kannustusta kuin lynkkaamista ja ainakin fitness hörhö tuttavani kannustavat toinen toisiaan aika kivasti 🙂 Kyllä ehdottomasti, kannustaminen kuuluu lajiin kuin lajiin!!!! Kateus on syvältä sieltä minne aurinko ei paista 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Voihan se tosiaan olla että tällaiset kommentoijat on aina jotain ihan random kävijöitä? Hitsi miten kiva nähdä sut keväällä lavalla!

   • Päivi kirjoitti:

    Kivaa, että katsomossa tulee olemaan tuttuja 🙂 Tosi hieno homma ! Ja kyllähän sitä odottaa, että sinne lavalle pääsee kipuamaan, niin pitkä projekti takana.

 6. Katarina kirjoitti:

  Hyvin sanoittu! Minun mies sanoin minulle että nyt riittä niiten lihaksien kanssa, minä vastasin että käypä itse salille 😀

 7. PetraBettina kirjoitti:

  Niin samaa mieltä kaikesta! Kisaamiseen kuuluu kannustus, sekä omien että muiden kilpailijoiden. Pitänee siis munkin jatkossa vaihtaa CrossFitiin… 😉 Ei kai, en ole fitneksenkään puolella kokenut kisaajien kesken ongelmia vaan aina olen saanut muilta kilpailijoilta tukea ja kannustusta. Yleisö tietysti voi olla asioista montaa mieltä, mutta pitää vaan jättää sellaiset kommentit omaan arvoonsa.

  • Jonna kirjoitti:

   Niinpä, tuskin se on keneltäkään pois että kannustaa ja tsemppaa toista. Siitä saa itselleenkin huomattavasti enemmän kuin pahan puhumisesta! Kiva nähdä sutkin taas keväällä lavalla 🙂 kannustan kovaan ääneen katsomosta!

 8. Marko Vähäkangas kirjoitti:

  Aika harva mies on lihaksikas ja rasvaton. Tuommoisia kommentteja heitteleville voi asettaa tarkentavan kysymyksen, että anteeksi keneltäköhän mieheltä. Kyselläänkö leivontablogia pitävältä, että haluatko näyttää plussapallolta, kun tuntuu sokeri maistuvan.
  Hypertrofialajit ovat muka maskuliinisia, kun on lihaksia ja erottuvuutta. Silti lavalle nouseva lihaksikas mies on ulkopuolisen mielestä homomainen, kun se keikistely on neitimäistä. Mitä! Koittakaa päättää negatiivinen mielipiteenne! 😀
  Vastausehdotukseni kysymykseen, haluatko näyttää mieheltä, on:
  ”Ei. Haluan näyttää ravihevoselta. Iihahaa.”

  • Jonna kirjoitti:

   Sama naisten kohdalla: millon on liikaa tissiä, liikaa meikkiä, liian paljon tukkaa, liian naisellinen. Ja sit loppujen lopuks kuitenkin lavalla vähissä rasvoissa ihan miehen näköinen..

   Hehee, täytyy muistaa toi ravihevonen 😀

 9. JK kirjoitti:

  Noihin haukkumisiin on loppujen lopuksi melko yksinkertainen vastaus – siis ihan perimmäistä syytä ei ehkä osaa sanoa kuin henkilö itse, mutta jos oma elämä menee huonosti tai ei ole tyytyväinen itseensä, tulee haukkuneeksi muita. Itse olen 98% ajasta tasapainoinen ja onnellinen, ei tee mielikään sanoa kenellekään pahasti. Mutta heti kun on känkkäränkkä eli vaikka [harvinanen] stressikausi menossa tai on pettynyt itseensä/ei ole tyytyväinen itseensä, saattaa suusta päästä ikäviä sammakoita. Näin on luojan kiitos harvoin ja yritän silloinkin miettiä. Mutta joillain elämä on taistelua itsensä kanssa päivittäin, joten sitten äyskitään toisille ja haukutaan vaikka miehen näköiseksi. Tällaisen melko selvän johtopäätöksen olen huomannut jos vähänkään tuntee ihmistä, joka tuolla tavalla toimii (tosin ei kauaa kuulu tuttavapiiriin sen huomaamisen jälkeen).

 10. JK kirjoitti:

  Lisäisin vielä, että en myöskään ymmärrä miten Sara voisi näyttää mieheltä. Siro ja naisellinen kuin mikä. Jos miehisiä piirteitä nyt lähdetään hakemaan, niin minusta sitä voisi ennemminkin olla tämä nykyinen trendi kilojen kertymiseen ja sitä kautta mm. naisilla vyötärölinjan katoaminen. Naisellisuuteenhan yleensä liitetään hyvä lantio-vyötärösuhde. Tätä mystistä katoamista on kai ihan koitettu tutkiakin. Viime vuonna oli jokin artikkeli, että suomalaisten lihominen kiloissa ei selitä sitä, että vyötärö on vastaavasti laskien levinnyt enemmän. Eli ikäänkuin lähes KAIKKI kilot olisivat sujahtaneet sinne keskivartaloon. Tämä on erikoinen ilmiö. Ja mielestäni artikkeli taisi koskea juuri naisia.

  • Jonna kirjoitti:

   Näin mäkin uskon että huono päivä on näillä kommentoijilla tai yksinkertaisesti he saavat jotain hyvin kieroutunutta tyydytystä toisten haukkumisesta. Niin ja sitten on valitettavasti niitäkin jotka vaan ovat läpeensä niin negatiivisia ihmisiä etteivät keksi mistään positiivista sanottavaa 🙁

 11. JennaA kirjoitti:

  Kyllä alkoi taas itseäkin ärsyttää! Jos joku ei tykkää lihaksikkaista kropista tai on kateellinen, miksei tätä pidä vain omana tietonaan eikä jaa muille? Sara (ja varmasti monet muutkin) fitness-harrastajat/kisaajat ovat tehneet älyttömän työn kroppansa eteen ja tavoittelevat sitä OMAA unelmiensa vartaloa! Ei se ole muilta pois, vai onko? Eikä todellakaan näytä mieheltä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Sitäpä minäkin ihmettelen et miks se täytyy ääneen huudella ja tahallaan tuottaa toiselle pahaa mieltä? Ei aina voi ihan käsittää..

 12. Ida Parviainen kirjoitti:

  Hyvin kirjoitettu! Maailma on niin täynnä kateutta ja itseensä tyytymättömiä ihmisiä, jotka päästävät sammakoita suustaan. Ei mielipiteitään tarvitse aina sanoa ääneen. Ja miksei joskus voisi olla oikeasti onnellinen toisen puolesta ja saavutuksista jne., kertoa siitä henkilölle itselleen ja tätä kautta tsempata eteenpäin! 🙂

  liikuttavaelama.blogspot.fi

  • Jonna kirjoitti:

   Kaipa se toisten lyttääminen tuottaa joillekin urpoille sit hyvää mieltä? En tajuu.

 13. Saara Laaksonen kirjoitti:

  Tää on kyllä mielenkiintoinen aihe, hyvä postaus 🙂
  Itse ennen CrossFitiin hurahtamista harrastin nyrkkeilyä ja olin tosi rasvattomassa kunnossa. Ihmiset tuijotti ja puhui selän takana, osa laukoi mielipiteensä myös suoraan päin näköä… Matseissahan nyrkkeilijöillä oli kypärät, joten katsomossa mietittiin usein, olenko mies vai nainen 😀
  CrossFitin myötä on tullut lihaa kroppaan kilo jos toinenkin, mutta kertaakaan en ole kuullut mitään kommentteja ulkonäöstä 😀

  • Miia kirjoitti:

   Tää menee nyt kyllä ihan aiheen vierestä ja ohi, mutta miten multa on kokonaan mennyt Saaran blogi ohi silmien ja korvien?! :O Mahtavaa, että nyt löytyi kuitenkin, näitä (meitä?) CrossFit-blogeja ei kuitenkaan ihan liikaa vielä ole, jee 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Se on kyllä aika erikoista miten ihmiset kokee oikeudekseen laukoa omia mielipiteitään toisen ulkonäöstä päin nnaamaa. Ihan kuin se nyt kuuluis yhtään kenelläkään! Mielenkiinnolla jäämme odottamaan millon douppaus-kortti vedetään esiin crossfitissäkin. Eihän nyt ilman douppia kukaan voi olla missään lajissa hyvä… Veikkaan ettei mee Pitkään!

   Sä oot Saara huikee mimmi! Vitsi kun olisin itsekin joskus yhtä hyvä kuin sä 🙂

 14. Jerita kirjoitti:

  Hyvä kirjoitus 🙂 Jos lihaksekkaampi nainen näyttää miehelle niin onko lihaton nainen 🙂 Sara ei todellakaan näytä miehelle. Monet haluaa vaan provosoida toisia tavalla tai toisella. Jos joku mulle noin sanoisi sanon että kyllä mä haluan näyttää mieheltä 😀 Antaa toisten puhua jos tulee parempi mieli itselleen.
  On niin kapeakatseista porukkaa ja moni ei edes ymmärrä lajista mitään ja varsinkin jos on dietillä niin kuvissa kireä ihminen saattaa näyttää lihaksikkaammalta kuin onkaan, vaikka luonnossa on pienen pieni lihaskimppu 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo näitä provosoijia kyllä riittää. Parempi antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos 🙂 sekin taito kannattaa opetella! On ainakin mun elämää helpottanut paljon 🙂

 15. Riitta kirjoitti:

  En oikein ymmärrä mistä melu … Suosittelisin että blogin kirjoittajat eivät julkaise itsestään kuvia jos eivät kestä kaikenlaisia kommentteja pahastumatta. Eikö se ole ihan jokaisen (henkilökohtainen) makuasia miltä mikäkin kenestäkin näyttää? Jos jonkun mielestä sinä,minä tai joku muu nainen näyttää mieheltä tai vastaavasti joku mies naiselta, niin mitä sitten? Jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä.Se on makuasia ja kaikki ovat ihan yhtä oikeassa.Pidit sinä siitä sitten tai et. Hei, voihan se olla kohteliaisuuskin.Ihmettelen miksi otat asian itse noin negatiivisesti. Positiivisen asenteen voi onneksi kaikki opetella.
  Suosittelen! kyllä sinäkin sen vielä opit.

  • Leena kirjoitti:

   Niin että kun julkaisee fitnessblogissa kuvia oman kuntonsa edistymisestä, on samalla velvollinen ottamaan vastaan ihan mitä tahansa mielipiteitä hymyssä suin? Jokaisella on oikeus mielipiteeseen, mutta ei se tarkoita sitä, että voi (netissäkään!) unohtaa hyvät tavat! Ei ole hyvien tapojen mukaista huudella ääneen (tai puhua selän takana) kaikkia mielipiteitään muista ihmisistä ja heidän ulkonäöstään, ei blogimaailmassa eikä kaupan kassajonossa tai muualla.

   • Jonna kirjoitti:

    Tämän paremmin en pystyisi asiaa ilmaisemaan, kiitos Leena!

   • Päivi kirjoitti:

    Hyvin sanottu Leena! Joskus on hyvä pitää mölyt mahassa. Kyllä tosiaan jokaisella on oikeus mielipiteisiin, mutta joskus voi miettiä kahdesti, onko tahdikasta huudella niitä ääneen. Ja mielipiteensäkin voi ilmaista nätisti, eikä ilkeilevään sävyyn. Aikuiset ihmiset!

  • Jonna kirjoitti:

   Hienosti ymmärsit postauksen pointin 😀

  • JK kirjoitti:

   Riitan logiikalla siis kaikkia, ketkä laittavat itsensä ulkomaailmalle alttiiksi, saa ”haukkua” tai siis kertoa mielipiteensä miltä ihminen näyttää! Ikävä kyllä niin paljon kuin Riitta luuleekin olevansa oikeassa, niin ei ole. Ainakin ennen (ja kyllä nykyäänkin laajemmissa piireissä JA näin opetan lapselleni!) hyviin tapoihin kuului olla pahoittamatta kenenkään mieltä ja ulkonäön negatiivinen kommentoiminen kuuluu niihin. Piste. Jokainen voi miettiä sitä ihan omalla kohdallaan. En tiedä nimittäin yhtäkään ihmistä, joka EI olisi loukkaantunut kun ulkonäköä kritisoidaan. Yleensä kun se kritiikki on melko hanurista. Eli kritisoidaan ihan turhia asioita – esim. mitä auttaa kritisoida jollekin, että hän näyttää mieheltä. Mitä tästä saa se kritiikin antaja (??? haluaisin tietää ???) tai kritiikin saaja, en vaan 100% ymmärrä. Tuleeko kritiikin antajalle tästä hyvä mieli? Ehkä sitten. Luulen kyllä, että tulee pönkittäneeksi omaa egoaan vain ja nostaa itsensä jalustalle polkiessaan muita alaspäin.

   Riittaa nyt tuntematta, saisinko sanoa sinulle tavatessamme, että näytät mielestäsi rumalta? Jos se olisi mielipiteeni. Voisin testata tätä ensi viikolla töissä ja veikkaan, että minulla ei olisi montaakaan kaveria tämän jälkeen. Minusta ihmiselle saa huomauttaa asioista, jos hän esim. loukkaa toiminnallaan sinua itseäsi tai muita, mutta en ymmärrä mitä positiivista (kun Riitta kerran hehkutit POSITIIVISTA ASENNETTA, kommenttisi jälkeen se lause vaikutti lähinnä koomiselta) saa yhteiskunnassamme aikaan toisen ulkonäön haukkuminen? En ole sellaista vaikutust kenessäkään nähnyt. Sen sijaan he, joita on haukuttu tai haukkujan sanoin kai annettu kritiikkiä, ovat saaneet ison tai pienemmän mielipahan ja tirauttaneet itkunkin.

   Tuota voi yrittää oikeuttaa itselleen millä tavalla vain, mutta sellaista oikeutusta ei vaan löydy, sorry. Kuten sanoin, miettikää omalle kohdalle. Tai jos olette sellaisia kivisydämiä ettei mikään sinne ulotu, niin yrittäkää edes ajatella muita kuin itseänne.

   • JK kirjoitti:

    Piti kirjoittaa siis tuossa yhdessä kohtaa että ”Riittaa nyt tuntematta, saisinko sanoa sinulle tavatessamme, että näytät mielestäNI rumalta?” Eikä ”mielestäsi”.

 16. wq kirjoitti:

  Riitta,et taida olla penaalin terävin kynä ja siksi et ymmärrä mistä moinen melu

 17. JK kirjoitti:

  Olen sen verran melkein järkyttynyt Riitan kommentista, että jatkan ääneen miettimistä vielä. Vaikka tiedän, että onhan näitä vastaavia ’riittakommentteja’ netti pullollaan.

  Harva meistä – varsinkaan suomalaisista lyhytjalkaisista ja lattaperseisistä 😉 – on kuin muotilehden kannesta repäistyjä tai ylipäätään sellaisia, että enemmistö meistä diggaisi. Eli ulkonäöllistä ”vikaa” on joka lähtöön. On lihavaa, laihaa, anorektikkoa, kalpeaa, finninaamaista, liian pitkää, liian lyhyttä jne. You get the point. Ja juu, jokaisella on mielipide. Minullakin. En silti toitota niitä pitkin katuja, pidän omana tietonani. Tietysti jokainen meistä kaverin kanssa puhuu näistä. Eri asia sanoa kenellekään suoraan tai edes netin välityksellä! Netin välityksellä sanottuna se osoittaa vain ns. munattomuutta, koska eipä tule mieleen montaakaan tapausta että olisin kuullut jollekin sanottu jotain vastaavaa päin naamaa. No ehkä joskus yläasteella? Mutta se onkin teinimeininkiä ;D

  Tästä jäin miettimään, että valitsevatko ”riitat” kaverinsakin ulkonäön perusteella? Entäs jos paras kaveri (tai lapsi) alkaa treenaamaan ja sille kasvaa lihakset? Sitten on vissiin ystävyys katkolla – no ainakin siinä vaiheessa jos lauotaan päin naamaa, että näytät mieheltä tms. oli aihe nyt mikä vain. Ei minulla ystävät/kaverit ehkä kuulu mihinkään ihanneulkonäön kategoriaan, mutta toisaalta en mieti ketään ulkonäön puolesta. Kumppani lienee poikkeus, harva meistä kai kumppaniaan pitää kamalan näköisenä. Tai lastaan.

  Joskus hävettää kyllä olla ihminen…ja pelottaa, että lapsesta tulisi moukka joka ei osaa hyviä käytöstapoja :/

  • Jonna kirjoitti:

   Mä en todellakaan tahdo, että mun lapseni oppisi jostain että on ihan ok haukkua toisia vaikka toinen vähän erilainen olisikin tai ei miellytä omaa silmää. Siks nää aikuisten möläytykset on aika surullista kuultavaa (ja luettavaa) koska mieltähän lapset mallinsa ottaa.

 18. Heidi kirjoitti:

  Vahvoiksi ihmisiksi aika herkkää porukkaa täällä – keskustelusta päätellen. On rumaa, on tyhmää, on kaunista, on naisellista, on miehekästä – toisten mielestä. Pahasti sanottu. Ikävästi loukattu. Pahaa mieltä aiheutettu. Auts.
  Luultavasti olen nyt sitten jo se toinen tylsä kynä siellä penaalissa – vai olisiko minulla peräti matot ullakolla kurtussa – mutta luulen ymmärtäväni, mitä halusi Riitta tarkoittaa, mitä JK ja mitä muut – ehkäpä jopa sen, mitä se joku alkuperäisen kysymyksen esittäjä ehkä tarkoitti, mikäli sattui vain esittämään mieltään painavan kysymyksen. (Onko mitään mahdollisuutta, että kysymys olisi vain kysymys – hänen mielestään?)
  Voihan olla, että lajit ja fitit ja puurot ja vellit ovat menneet sekaisin. Luen jonkin verran blogeja, mutta en vieläkään – tavallisena hyvinkin keski-ikäisenä peruskuntoilijana – tiedä, mitä eroa on fitnessillä, bodyfitnessillä, kehonrakennuksella ja mitä näitä nyt kaikkia onkaan. Onhan noita dokumentteja menneinä vuosina tullut joskus nähtyä harrastajista, joissa ei äänestä eikä juuri kropastakaan erota, onko kyseessä mies tai nainen – eikä lavalla väkisin rypistetty ”hymy”kään sitä kerro. Mutta siitä lajistahan ei varmaankaan tässä keskustelussa edes keskustella – ymmärrän, että se on sitten ihan toinen juttu se.

  Pointtini on se, että näistä ns. makuasioista on hirvittävän vaikea saada aikaiseksi sellaista tekstiä, ettei niistä kukaan loukkaantuisi. Minusta tuntuisi yhtä pahalle se, että minulle sanottaisiin, että kroppasi on mielestäni ruma kuin se, että minulle sanottaisiin, että olet tyhmä. Ja noita molempiahan on helppo heitellä nettimaailmassa, toista tuntematta. Luultavasti nytkin tämän kirjoitettuani saan kommentteja, että olen tyhmä, jos puolustan jonkun toisen ihmisen mielipidettä – tai olisin ruma, jos laittaisin kuvani tiukasti vuosien ja syömisten vyötärölleni jumittamista vatsamakkaroista. Enkö silloin ehkä jopa odottaisi saavani sellaisen kommentin? Ehkä siksi pidän vatsamakkarani piilossa. Ulkonäköön osuva kritiikki satuttaa aina, vaikka en kuuna kullan valkeana voisi kuvitellakaan monenkaan pitävän minua kauniina. Ja silloin kai odottaisin, että pidäpä sinä sitten ne arvostelusi omina tietonasi. Mutta tässäkin on outo ristiriita: jos haluan kommentteja laittamalla itseni ”esille”, onko minulla oikeus olettaa saavani vain positiivisia kommentteja?

  Elämää jo jonkin verran nähneenä ja monenmoista kokeneena tiedän, että kaikenlaista tulee vastaan – siis aivan päin naamaakin sanottuna. Sattuuhan se, mutta siihen ei välttämättä kuole.

  Enemmän kuin joistakin satunnaisista nettitölväisyistä olisin huolissani siitä tosiasiasta, että ulkonäköä arvostellaan ja sen perusteella tehdään ehkä juuri sinua koskevia päätöksiä monen monituisissa tilanteissa elämässäsi. Reiluako? Ei ole. Oikeinko? Ei ole. Mutta siitä huolimatta niin tehdään – jatkuvasti. Jopa älyäsi arvioidaan sillä, mahdutko ulkoisesti tiettyyn muottiin. Oikeudenmukaistako? Ei ole. Mutta eihän se mitään, jos ei siitä sinulle suoraan kerrota. Vai onko? Oletko tyhmä, jos geeniperimäsi on suonut sinulle ne taarijalat? Et välttämättä, mutta saatat näyttää tyhmältä. Oletko tyhmä, jos olet hurjan näköinen kehonrakentaja? Et välttämättä, mutta jotkut stereotypiat voivat antaa niin olettaa. Oletko älykäs, jos jaksat juosta viisi maratonia vuodessa? Et välttämättä, mutta olet uskottavamman näköinen kuin pulska liikuntaa vähemmän harrastava, mutta aivotoiminnaltaan ehkä terävämpi nörtti.

  Kannattaa vilkaista vaikkapa vain noita muutamia kotimaisia linkkejä. Ei suositella herkille.

  http://www.studio55.fi/hyvinvointi/article/tutkija–ulkonako-vaikuttaa-menestykseen/132574

  http://www.mtv.fi/lifestyle/hyvinvointi.shtml/nain-ulkonako-vaikuttaa-siihen-kuinka-sinua-kohdellaan-tyopaikalla/2013/07/1785917

  http://www.iltalehti.fi/nainen/201303070090008_na.shtml

  http://www.talouselama.fi/uutiset/ulkonako+vaikuttaa+uraasi/a2045127

  http://www.avatv.fi/minisaitit.shtml/kauneusvinkit/kauneutta_maailmalta/nain-ulkonako-vaikuttaa-uskottavuuteemme/2013/06/1766196

  http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-elama/2012/03/29/tahanko-se-tyssaa-vaatimattomamman-nakoinen-ihminen/201226164/139

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.