Hae
Palasia Arjestani

Parempi kuin ennen

Processed with VSCO with c3 preset

”Sehän alkaa olla kunnossa.” Sanat joita olen odottanut viimeiset puoli vuotta. Niin pitkä aika on jo kulunut olkapään operoinnista. Alku oli kivuliasta ja hankalaa enkä edes osannut unelmoida terveestä olkapäästä. Niin pitkään se oli jo kenkkuillut ja vihlonut. Elämä kivun kanssa on tuntematon käsite ennen kuin sen joutuu kokemaan itse. Eihän se kivaa ole, mutta aika pitkään kivunkin kanssa pärjää, jos normaali arki ei siitä kauheasti kärsi. Itselläni alkoi kärsiä siinä vaiheessa, kun kipu vaikeutti jo työtä enkä pystynyt enää treenaamaan juuri ollenkaan. Onneksi pääsin leikkaukseen nopeasti jolloin myös toipuminen ja kuntoutus pääsivät alkamaan nopeasti.

Minua on hoitanut koko tämän ajan Pasi Pitkänen Forever Fysiolla Hiekkaharjussa. Heti ensimmäisellä kerralla totesin, että ompa siinä osaava kaveri! Minäkin olen fyssareita nähnyt elämäni aikana kohtuullisen monia ja osa on kyllä niin kujalla kuin vain voi olla. Onneksi omalle kohdalleni sattui näin taitava kaveri, jonka kanssa ollaan tehty töitä kohta puoli vuotta. Kerta kerralta olkapää on vahvistunut ja saanut lisää liikkuvuutta. Nyt on enää viimein silaus jäljellä ja seuraavalla kerralla keskitytään koko kroppaan. Mulla on ollut tämän olkapääkeissin jälkeen myös lantion hallinnassa ongelmia, koska olen tietämättäni yrittänyt kompensoida joitakin liikkeitä kääntämällä lantiota väärään asentoon. Riittävän monta kertaa kun tekee virheliikettä niin se tuntuu ”oikealta”. Ryhti mulla on parantunut tänä aikana todella paljon ja väitän sen olevan parempi kuin ennen. Olkapäät eivät enää tipahda eteen vaan pysyvät nätistä omalla paikallaan. Jonain päivänä ehkä uskallan vielä tempauksiakin kokeilla 😉

Processed with VSCO with c3 preset

Kävin testaamassa eilen myös Hiekkaharjun Foreverin salin. Oli todella hyvä ja iso sali!

Miten kuntoutus tästä vielä sitten jatkuu? Pari kertaa käyn vielä fyssarilla ja teen harjoitteita itsenäisesti kotona ja salilla. Kunhan tunnen olevani entisissä kantimissa niin aion mennä uudestaan Performance Matrix-testiin, joka minulle tehtiin viime keväänä Forever Fysiolla. Siinä kartoitetaan kropan hallinta sekä matalan (arkielämä) että korkean (treeni) kynnyksen harjoitteilla. Tykkäsin todella paljon itse testistä sekä saamistani ohjeista. Luulen, että jo niiden pohjalta mun kropan hallinta on nykyään paremmalla mallilla kuin esimerkiksi vuosi sitten. Suosittelen kyllä lämpimästi! Ensimmäisen testin sain yhteistyön puitteissa, mutta toisen aion maksaa ihan omasta pussistani. Performance Matrix-testi soveltuu esim. erilaisten vammojen ja kiputilojen hoitamiseen sekä urheilusuoritusten parantamiseen. Lisää testistä voit lukea esim. täältä.

Onko teistä kukaan tehnyt Performance Matrix-testiä?

Lue myös nämä postaukset aiheesta (vanhin postaus alimmaisena):

Kun elämä tuntuu maailman lopulta

Kauhean paljon hommaa vai lisää mahdollisuuksia?

Loistavat eväät olkapään kuntoutukseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *