Hae
Palasia Arjestani

Lepimys maximus.

Tänään oon pitänyt erittäin ansaitun lepopäivän. Viime postauksessa menin kehumaan miten kroppa alkaa jo tottua treeneihin eikä lihakset menee enää kipeiks. Bullshit. Eilen otettiin taas tästä tytöstä luulot pois ja kroppa on aivan murjottu. 

Tänä aamuna ulos lähdössä. Housut: better bodies, takki Adidas, paita H&M ja toppi SOC.

Tänä aamuna ulos lähdössä. Housut: better bodies, takki Adidas, paita H&M ja toppi SOC.

Aamulla melkein jo lähin tekemään salille tälle päivälle merkityn palauttavan treenin. Kassikin oli valmiiksi pakattuna ja kamat niskassa, mut loppujen lopuksi päädyin tytön kanssa leikkipuistoon ja hyvä niin. Vaikka treenaaminen on tällä hetkellä enemmän kuin kivaa, mukavaa ja hauskaa niin kehitystä ei tule jos ei anna kropan välillä levätä. Muistakaa siis pitää ainakin yksi täysin treenitön päivä viikossa! Sen lisäksi että lepo tekee hyvää fyysisesti se tekee hyvää myös psyykkisesti. Välipäivinä yritän olla ajattelematta treenejä ja mitään niihin liittyvää. Keskityn kaikkeen muuhun, kuten perheeseen ja kotiin. Hahaa, kotia ei ainakaan tänää ole paljon mietitty kun joka päikka on hyrskyn myrskyn 😀

Melonin maistelua :D Jotain Kalja-melonia kuulemma..

Melonin maistelua 😀 Jotain Kalja-melonia kuulemma..

No se eilinen tappotreeni sitten. Laitan sen ensin tähän ihan enklannin kielisenä ja availen juttuja alempana, käyks? Itsekin vasta opettelen liikkeiden nimiä ja termejä niin ihan hyvä harjoitella. Korjatkaa jos jokin menee ihan ketuiks.

 • EMOM 15: 3-position snatch 40% (tein riipusta kaikki)
 • GHR (glute ham raise) 3*10
 • KB one handed hi-pulls 3*20/20 8kg/8kg/12kg
 • 21-15-9 reps of jumping squats (20kg) & push-ups

Tässä treenissä keskityttiin enemmän laatuun, ei niinkään aikaan. Liikkeet pyrin tekemään tasaisella nopeudella ja toistot yhteen putkeen (en onnistunut kaikissa liikkeissä). Jos ihan oikein olen ymmärtänyt niin EMOM 15 tarkoittaa sitä, että jokaisella minuutilla tehdään 15 toistoa kyseessä olevaa liikettä, tällä kertaa tempausta kolmelta eri korkeudelta. Mulla ei toi tekniikka ole vielä ihan niin hyvin hallussa niin keskityin tekemään ihan vain riipusta. Kolme sarjaa tuli näitä 12,5kg tangolla ja kauhea hiki ja sykkeet ihan tapissa! Tässä hyvä video liikkeestä.

Seuraavana tein glute ham raisea vetokumin avulla sekä kahvakuulalla yhden käden hi-pullseja (suomeksi…?). Täällä teille video mun ekasta GHR sarjasta! Kahvakuulailussa tein ensin kaksi sarjaa 8kg kuulalla ja vikan ihan jopa 12kg kuulalla 🙂

KB one handed hi-pulls.

KB one handed hi-pulls.

kuvia 002kuvia 003

Mun kuulakaverit <3

Mun kuulakaverit <3

kuvia 005Viimeisenä teinkin setin jumping squatseja sekä punnerruksia. Eli ensin molempia 21 toistoa, sit 15 toistoa ja vikana 9 toistoa. Fiuuuuu, mitä menoa! Kyllä siinä pisti tämän pikku porsaan pikkasen puuskuttamaan ja naamakin muistutti punaista liikennevaloa 😀

Jumping squats.

Jumping squats.

kuvia 010kuvia 011

Alas tullessa pieni niiaus polvista.

Alas tullessa pieni niiaus polvista.


Punnerrukset ei kyllä menneet ihan unbroken, mut melkein :)

Punnerrukset ei kyllä menneet ihan unbroken, mut melkein 🙂

kuvia 015Mää vähän posettelin treenin päälle kun oli niin lystiä.

Sarjassamme pretty face.

Sarjassamme pretty face.

kuvia 008kuvia 007

Pukkariposet loppuun!

Pukkariposet loppuun!

20130529_172015_3-1[1]

Mun elämään ei kuulu tällä hetkellä mitään erikoista, mut ei kai ihminen mitään erikoista tarvitsekaan kunhan on onnellinen ja tyytyväinen elämäänsä? Jokainen päivä kulkee aika lailla samaa rataa. Päivä menee tytön kanssa puuhatessa ja syödessä, alkuillasta käyn treenaamassa ja illalla taas puuhataan ja syödään. Sit nukutaan ja sama seuraavana päivänä. Yritän ihan lähipäivinä saada tehtyä juttua mun tän hetkisistä lisäravinteista (niitä ei enää ole paljon käytössä) sekä kaivella vanhalta koneelta jotain vuoden nakki kuvia. Siitä sitä lystiä syntyy! Ideoita postauksista saa laittaa jos sellaisia tulee mieleen. Mitä haluaisitte lukea blogista?

Ei hätää, näitä kuvia varmasti piisaa jatkossakin :D

Ei hätää, näitä kuvia varmasti piisaa jatkossakin 😀

Hävitin ylläolevat farkut viime kesänä ja löysin ne yllättäen viime mökkireissulla meidän autosta! Olin laittanut ne takapenkille käsinojan lokeroon ja sinne ne oli näköjään unohtuneet vaikka kuinka niitä etsin. Noi oli viime kesänä mun lempifarkut, just sopivat ja niiiiin ihanat. Kattokaa niitä nyt! Pyörii jaloissa kuin mitkäkin. Pikkasen on kroppa muuttunut vuodessa 🙂 Kun jaksaa tehdä tiukkaa duunia viikosta toiseen niin tuloksia on pakko tulla!

Mut hei, jos ette oo dieetillä niin muistakaa herkutellakin välillä! Elämä ei saa olla liian tiukkapipoista vaikka vitness-elämäntapa antaa välillä niin ymmärtääkin..

Tämmöstä tänään jälkkäriksi anopilla :)

Tämmöstä tänään jälkkäriksi anopilla 🙂

Ootteko muuten huomanneet mun uuden hienon bannerin. Ihan ite kännykällä värkkäsin. Ja sen kyllä huomaa 😀 On muuten ihan ensimmäinen omatekemä banneri ever!

 

 

 

 

 

17 kommenttia

 1. Anu kirjoitti:

  Täällä taas kommenttiboxissa häiriköimässä terve! Vitsi että tulee palava halu lähtee vetämään tommosta settiä ku teikäläinenki, mut saattaapi olla että multa löytyy enempi innostusta ku tietoo ja taitoo! 😀 Eilen varovasti otin tuntumaa kuulaan ja tein niitä yhden käden tempauksia. 🙂 pikkukuulalla mentiin ja ihan kevyesti kun ei ehkä oo tekniikka vielä niin hallussa ku pitäis. Lisää näitä treenejä tänne näkyviin niin uskaltaa tollompikin lähtee kokeilemaan jonnan ohjeilla. Huibbuu. 🙂

  • Maarit kirjoitti:

   EMOM 15 = every minute of 15 minutes. Eli tossa sun treenissä oli tarkoitus tehdä 15 minuutin ajan jokaisella alkavalla minuutilla 3 tempausta ja kaikki eri lähtöasemasta…Ei siis suinkaan 15 tempausta minuutissa 🙂 Ehtiikö niitä edes minuutissa niin monta tekemään…?
   Mulla crossfit -harrastusta takana nyt 7 kuukautta ja vieläkin termit välillä hukassa…Mutta totaalisen hurahtanut olen myös minä 🙂

   • Jonna kirjoitti:

    Fak. Väärinpä sit tein. Netistä löyty tolle EMOMille aika paljon noita selityksiä, mut nyt kun sanoit niin aika loogiseltahan tuo kuulostaa. Ens kerrallapa tiedän!

    Mites jos on merkitty näin:
    EMOM 30:
    5 Pull-Ups
    10 Push-Ups
    15 Squats
    Miten tehdään?

    Ja kyllä ehtii tekemään niin monta tempausta kun tekee Jonnan tyylillä 😀 Ääh, mä en vieläkään pääse kyykkyyn tempauksessa vaikka kuinka yritän! En vaan pääse ja se ärsyttää suunnattomasti. Eilen venytellessä totesin taas että lonkankoukistajat ja sisäreidet on tuhannen kireellä et ehkäpä silläkin on oma tekijänsä tässä asiassa?

    Mä kyllä vähän eilen mietiskelin että syksyllä lähtisin jonkun salin OnRamp-kurssille ja siitä sit treenailemaan ihan viralliselle salille 🙂 Siihen asti täytyy kuitenkin yrittää omillaan.

    • Maarit kirjoitti:

     No tossa treenissä taas minuutteja on 30 ja joka minuutti tehdään 5 leukaa, 10 punnerrusta ja 15 kyykkyä 🙂

     Kireät lonkankoukistajat on mullakin ongelmana ja ne vaikuttavat ihan kaikkiin liikkeisiin, joissa vähänkin kyykätään. Ja tempaus nyt ei muutenkaan ole niistä liikkeistä kaikkein helpoin. Pirusti vaatii treeniä, että siinä tekniikan saa kohdilleen. Mulla se on vielä ihan hukassa…

     Ja suosittelen kyllä menemään kurssille ja tosiaan siitä sitten treenailemaan kunnon crossfit -salille. Treenaaminen on ihan erilaista, kun ympärillä on samanhenkistä porukkaa ja kaikki ihan yhtä hurahtaneita 😀

     • Jonna kirjoitti:

      Hih, kiitos! Tehdäänkös siinä se koko 30 min vai niin pitkään kun saa noi vaadittavat toistot?

      Tempauksessa on kyllä paljon harjoteltavaa itse kullakin 🙂 mut tulee vielä sekin päivä että se luonnistuu ilman sen suurempaa miettimistä!

      Mä lähtisin vaikka heti onrampille ja viralliselle salille jos olis enemmän hilloo kun mitä nyt on. Syyskuussa taas tulot nousee niin ehkä liikenee sit vähän treenimaksuihinkin!

     • Maarit kirjoitti:

      Kyllä siinä se koko 30 min. tehdään työtä 🙂 Jos jää jotain tekemättä niin seuraavalla minuutilla aloitetaan alusta. Mut yleensä noi EMOM:it on kyl sellasia, et liikkeitä on 2-3 ja toistoja vähän vähemmän niin, että jää vähän aikaa huiliakin ennen seuraavaa kierrosta. Oon tehny ton kyseisen treenin niin, että on ollut AMRAP 20 min. eli niin monta kierrosta noita liikkeitä kuin menee 20 minuutissa…

     • Jonna kirjoitti:

      Uuh, kovvoo hommoo 🙂 mut kun rytmiin pääsee niin aika nopeasti noi treenit on aina ohi!

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, saa häiriköidä niin paljon kuin haluat 😀 Välillä tuntuu että itelläkin on enemmän innostusta kuin tietoo ja taitoo, mut tässähän sitä oppii kun hitaasti etenee.

   Ei sentään mun ohjeilla kannata lähtee tekemään kun itekään en vielä hallitse kaikkea niin kuin pitäisi 😀

 2. Nimetön kirjoitti:

  Gh

 3. Nimetön kirjoitti:

  Sun blogi on kyllä paras! On niin kiva lukee kun sulla tuntuu olevan niin terve asenne elämään. Ja ihana että sulla on kuvia jätkistä ja muistakin herkuista eikä jostain puddingista.

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos 🙂 nähtävästi ikä on alkanut tuoda jonkinlaista armollisuutta itseään kohtaan. En jaksa enää niuhottaa jokaisesta suupalasta tai mittailla mitään. Ei elämä voi olla pelkkää suorittamista, varsinkaan harrastuksissa joiden kuuluu tuoda iloa elämään!

   Huomenna voiskin taas jonkun uuden jäden maistaa, nams 😉

 4. Elina S kirjoitti:

  Mun pitää kyllä nyt taluttaa taas kuula ulos ja tehdä jonkilainen reeni. Kauhee hinku tehdä jotain tulee aina ku lukee näitä sun juttuja 🙂

  • Elina S kirjoitti:

   Niin ja se piti vielä sanoo että täällä ainaki menee ruokailut kaukana fitnesselämästä 😀 Meinasin melkein vähäksi aikaa hurahtaa siihen mutta sit mä ajattelin että en mä loppuelämää näin taho syödä. Järkevästi kotiruokaa niin kyllä sillä pärjää mun tarpeisiin 🙂 Jossain vaiheessa vois vähä kiristää ruokailuja mutta nyt ei yksinkertasesti kiinnosta eikä jaksa. Maha pömpöttää ja kropassa on nestettä mutta hyvä se silti on 😀

   • Jonna kirjoitti:

    Helpottaa elämää aika paljon kun ei tartte laittaa tytölle ja itselleen omia ruokia vaan kaikki syö samaa sapuskaa. Mikäs oliskaan parempaa evästä treenin jälkeen kuin kunnon satsi makaronilaatikkoa!

    Mäkin oon aatellut noin että sit jos jossakin vaiheessa on tarve tiputella rasvoja alemmas niin sit tiputellaan mut nyt mä aion nauttia elämästä ilman sen suurempaa niuhottamista ja treenata niin kovaa kuin kykenen 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mäkin oon vasta nyt alkanut innostua ihan tosissaan kuulan heiluttelusta ja huomenna saan ihan kunnon opetustakin tekniikoihin! En malta odottaa 😉

 5. Joan kirjoitti:

  Hieno banneri 😀 Ihan on sun näkönen! Noistahan tää blogi on tehty 😀 Vaikka oishan tuohon jokunen ruokakuvakin mahtunut 🙂 AIkasmoinen treeni! Jos vaan jaksat niin kirjottele jatkossakin mitä treenejä teet ja kiva jos jaksat noita termejäkin vähän valasta 🙂 On se vaan hienoa sekin että sulla on ihan kuviakin noista treeneistä! Hyvä meininki näyttää olleen! 🙂 Mulla jatkuu sali-innostus vahvana edelleen (ihan jo viikon :DD hahah) mutta on se kiva olla laaja ”liikepankki” tuolla pääkopassa, että löytyy vaihtoehtoja niillekin kerroille kun ei perinteinen kiinnosta 🙂 Huomenna ois käsipäivä tiedossa, vähän se siirty eteenpäin juhlien ja tän päivän helteen vuoksi, mutta ei haittaa. Kerrankos sitä vaan valmistuu diplomi-insinööriksi! Ens viikon ohjelmaan kuuluukin sitten salitreeniä, lenkkiä, kelaa ja työkkäriä :DD Hyvin alkaa siis kesäkuu!

  • Jonna kirjoitti:

   No mä mietin kans sitä ruokakuvaa mut päätin jättää nyt sen pois. Nyt kun tiedän miten tommonen banneri tehdään niin helppo on tehdä uusi vaikka joka kuukausi 🙂

   Itekin vasta opettelen noita termejä ja liikkeitä niin kuvia ja videoita tulee varmasti otettua! Aina tietty vähän riippuu treenistä ja päivästä et saako joka liikkeestä kuvaa mut jostain nyt aina kuitenkin 🙂

   Juu, vaihtelevuutta vaan treeniin niin pysyy mielenkiinto yllä! Kivaahan tän kuuluu olla eikä mitään pakkopullaa!

   Onnea valmistumisesta! Nyt kunnon bileeeeeeeet 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.