Hae
Palasia Arjestani

Saatto lähteä vähän lapasesta

Tultiin eilen tänne mökille kauppojen kautta ettei tarvitse tänään lähteä enää kaupoille. Mökillä iski totaalipaniikki (miehelle), cokikset jäi ostamatta! Päätettiin sit lähteä tänään heti aamusta Länkipohjaan cokis-ostoksille ja arvatkaas mikä siellä kaupan lähellä oli parkissa? Iloisen pojan lähiruokakauppa! Mä en ole käynyt vanhan mallisessa kauppa-autossa sen jälkeen kun sellainen kävi mun lapsuuden kodin vieressä. Hitsi se oli kiva paikka 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA20150523_112654Iloisen pojan lähiruokakaupasta löytyi ihan kaikkea mitä toivoa saattaa ja kaikki tavara oli priimaa! Kauppa-autossa oli paljon tuotteita pientuottajilta ja lähitiloilta. Kotimaista sekä luomua. Myytävät makkarat olivat oikeasti lihaisia makkaroita eikä mitään kauppojen jauhomakkaroita, kasvikset ja yrtit luomua, käsintehtyä suklaata ja leivonnaisia pienyrittäjiltä. Tuoteselosteet olivat lyhyitä ja ostajan nähtävillä kaikissa tuotteissa. Lihoja löytyi joka lähtöön ja makuun, oli biisonia, karhua, karitsaa ja hirveä. Me ostettiin testiin biisonin jauhelihaa. Mielenkiinnolla odotan maisteluhetkeä! Iloisen pojan lähiruokakauppaan tulee kuulemma ihmisiä ostoksille pitkänkin matkan takaa enkä yhtään ihmettele. Tavara on hyvälaatuista ja myyjä todella ammattitaitoinen! Oli kuulkaa tietoa tuotteista todella paljon. Olutharrastajille kauppa-autossa on hyvät valikoimat ja ne ovatkin kuulemma suosittuja. Isäntä otti itselleen yhden Rousal-erikoisoluen maisteltavaksi ja mä valikoin saunajuomaksi ruususiiderin.

20150523_11015120150523_11020520150523_11033620150523_11071620150523_11031020150523_11053420150523_110222Me seotaan miehen kanssa aina tuollaisissa paikoissa ja homma karkaa yleensä täysin lapasesta. Halutaan tukea pientuottajia ja ostaa oikeasti hyvää kamaa. Kaupungissa sitä jotenkin turtuu kaikille mainoksille ja ostaa sitä mitä ensimmäisenä käteen osuu. Pitäisi oikeasti panostaa entistä enemmän ruuan laatuun. Harmi kun lähiruokakauppoja on loppujen lopuksi aika vähän ja niihin on vähän liian pitkä matka. Riippuu toki missä asuu. Me tykätään maistella erilaisia juttuja ja kauppa-autosta lähti kassillinen tavaraa mukaan. Tokihan tuolla on kalliimpaa, mutta kun vertaa hintaa ruuan laatuun niin maksetaan laadusta ihan mieluusti enemmän. Mies totesikin lähtiessä, että jos vaan olis enemmän rahaa niin ostettais kaikki ruuat lähiruokakaupoista. Tällä kertaa ostoskassiin eksyi saunajuomat, biisonin liha, saunamakkara, mysliä, suklaata, kahvipapuja, ciabattaa, kolme kennoa kananmunia ja kääretorttu. Kassille tuli hintaa n. 80e!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAIloinen poika on pieni itsenäinen perheyritys, joka toimii omistajapariskunnan lisäksi muutaman työntekijän voimin. Tärkeimpiä arvoja ovat laatu, palvelu ja kotimaisuus. Iloisen pojan lähiruokakauppa-auto kiertää Pirkanmaalla 200 eri pisteessä tarjoten asiakkailleen kauppahallitasoisen valikoiman kotimaisia, pääsääntöisesti Pirkanmaalaisia elintarvikkeita. Mikä parasta, yksi pysähdyspaikoista on ihan meidän mökin lähellä lauantaisin! Mennään varmasti uudestaankin ostoksille 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERABtw, toi ylläoleva kääretorttu on ehkä parasta jota olen ikinä maistanut!

Käyttekö te paljon lähiruokakaupoissa tai ostatteko ylipäänsä lähiruokaa? Oletteko mukana ruokapiirissä? Mua niin kiinnostaisi ruokapiiri! Täytyykin ottaa selvää toimiiko meidän lähellä sellainen..

Ja tämä ei sitten ole mikään maksettu mainos enkä ole saanut tästä itselleni mitään alennuksia tms. Tykästyin itse kauppa-autoon siinä määrin, että haluan jakaa ilosanomaa myös teille lukijoillekin!

Iloisen pojan blogiin tästä.

Kauppa-auton aikataulut löydät täältä.

Facebook-sivut täällä.

19 kommenttia

 1. ulla kirjoitti:

  Siis Vau mikä kauppa-auto ja valikoima. Mäkin tahdon tuota tummaa suklaata ja kahvia 😛 ….

  • Jonna kirjoitti:

   No joo! Ei olis uskonut, että tuollainen valikoima löytyy autosta 🙂 Aika paljon jäi mieleen asioita, joita täytyy vielä käydä itselle ostamassa!

 2. Merja kirjoitti:

  Oi! Olisin varmasti itsekin seonnut! 🙂
  Itse en kuulu lähiruokapiireihin tms, mutta suosin kyllä meidän marketeissa paikallisia tuotteita, kun niitä on saatavilla! Asumme paikallisen leipomon ”takapihalla”, sitä kannatamme ehkä eniten! 😉 Kesäisin tulee käytyä torilla, tykkään niin toritunnelmasta! 🙂
  Mukavaa viikonloppua!

  • Jonna kirjoitti:

   Torit on ihania! Kuopiossa asuessa kävin todella paljon torilla ostoksilla, mutta täällä vähän vähemmän. Sain just selville, että vähän matkan päässä meistä on sekä leipomo että lähiruokakauppa eli täytyy vaan suunnitella sopiva päivä vierailulle 🙂

   Muksaa viikonloppua sullekin 🙂

 3. Tuuli kirjoitti:

  Siis aivan mahtava kauppa-auto. Olisin varmaan ostanut paikan tyhjäksi, jos olisin tuonne päässyt :D. Muistan vielä lapsuudesta, kun mökin lähelle tuli kerran viikossa kauppa-auto, ja sitä sitten kaikki lähitienoon ihmiset aina yhdessä kallioilla istuen odottivat ja vaihtoivat parhaat juorut samalla. Mutta ei kyllä ollut valikoima silloin iiiihan tuota tasoa…

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, tää olikin kauppa-autojen Rolls Royce, kaikki tavara tuoretta ja todella laadukasta. Aivan mahtava paikka!

 4. Mimmukka86 kirjoitti:

  Mä muistan kans lasuudesta kauppa-auton. Sielläkin oli tosi hyvä valikoima ja kaikkea mitä päivittäin tarvitsee.

  • Jonna kirjoitti:

   Ihana oli aina äidin kanssa käydä ruokaostoksilla kauppa-autossa ja vielä kun sieltä sai aina jätskin tai namia 🙂

 5. tiuku kirjoitti:

  Voi että sä oot niin kaunis!! Luonnollinen ja persoonallinen!tosta kuvasta tuli mieleen.. 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Hih, kiitos <3 Täällä mökillä ei viitsi meikkailla tai laittaa itseään muutenkaan. Au naturell meiningillä mennään 🙂

 6. Tabe kirjoitti:

  Ihana blogikirjoitus meidän suosikkikaupasta! Tytärten kanssa säännöllisesti käydään ja suosikki on perunarieska, joka taas on lähes syöty loppuun vaikka eilen juuri käytiin.. Oluita maistellaan ja nyt tuli hyvää luomugoudaa mukaan! Ihana opettaa tällä tavalla lapsillekin ruuantuotannosta, lähi- ja luomuruuan merkityksestä jne.

  • Jonna kirjoitti:

   Asutte ilmeisesti siis Pirkanmaalla? Juustoja katselin minäkin, mutta en vielä ostanut. Ensi kerralla sitten! Ja käsin tehtyä suklaata kans. Ja mies haluaa karhun lihaa.. Ostettavaa ja maisteltavaa siis riittää! Aivan ihana paikka 🙂 Onnellisia olette jos säännöllisesti pääsette käymään!

 7. ulla kirjoitti:

  Täällä Vantaalla näyttäs olevan Jumbossa Primassa noita tuotteita, täytyy vilkaista siellä .

 8. Sari kirjoitti:

  Oi vitsi! Hämmennyin tästä sun postauksesta, kun ekassa kappaleessa mainittiin paikkakunta Länkipohja! Oon tuolta pikkuruisesta kylästä kotoisin ja edelleen tulee sukulaisilla siellä käytyä! Tuollaista bussia en ole siellä aiemmin nähnytkään! Oon viime aikoina alkanut kiinnostumaan itsekin luomu ja myös superfoodeista. Hienoa että tuollaisiakin autokauppoja vielä löytyy meidän pikkukylästäkin 🙂 kiinnostaispa tietää missä teidän mökki sijaitsee, kun ei kovin iso paikka ole!

  • Jonna kirjoitti:

   Moi!

   Toi kauppa-auto on vissiin aika uusi juttu, mutt se kiertää pitkin noita pikku kyliä. Netistä saa tarkemmat pysäkit ja aikataulut jos kiinnostaa! Meidän mökkin on talviaisissa, kymmenisen kilsaa siitä Talviaisten ”keskustasta” keskelle ei mitään. Länkipohjassa käydään aika usein ainakin kesämarkkinoilla!

   • Sari kirjoitti:

    Oi kiva tietää! Juu aika korpeahan tuo koko seutu onkin! hieno blogi sulla kyllä! (Vasta hiljattain oon alkanut lueskelemaan)

 9. Jonna85 kirjoitti:

  Meidän mummo asuu Eräjärvellä ja viime kesänä siellä ollessa kävin kan ekan kerran tuolla kauppa-autolla ja RAKASTUIN ikihyviksi!! <3 Siis huippu ihana ja lumoava kauppa ja kuski ihan huippu; nappasi jopa kainaloon! 😀
  Tuotteet hinnakkaita, mutta hinta-laatusuhde on kunnossa, niin huippu tuotteita siellä. Mäkin käytin varmaan 50€ kerralla, ja oli kyl vaikea pistää stoppia ostelulle ja valinnanvaikeuskin iski! 😀

  Aurinkoista päivää sinulle ja iso kiitos aina vaan niin hienosta blogista! 🙂

  Terkuin se toinen Jonna

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, kuski oli todella loistava tyyppi ja tietoa riitti jokaisesta tuotteesta vaikka millä mitalla! PAkko päästä kauppa-autolle uudestaan 🙂

   Muksaa torstaita sulle kaimasein 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.