Hae
Palasia Arjestani

Lauantaipizza on nyt ketopizza!

ketopizza

Viime viikonlopun reseptitestailun kohteena oli ketopizza. Selasin kymmeniä ja taas kymmeniä erilaisia ohjeita ja päädyin loppujen lopuksi tähän Paulan keto -blogista löytyneeseen pizzaohjeeseen. Joku päivä täytyy kokeilla myös monien ketoilijoiden suosikkia fathead pizzaa, joka sananmukaisesti on melkoinen rasvapommi! Myös kukkakaalipizza kiinnostelee, koska jostain syystä olen nyt aivan hullun kukkakaaliin. Oih, kukkakaalimuussi on niiiiin hyvää, slurps 🙂

Pidin viime lauantaina ns. vapaasyönti päivän (kuitenkin ketolla mentiin) eli en mittaillut enkä laskenut mitään. Pyrin syömään samalla tavalla kuin muinakin päivinä eli paljon rasvaa, kohtuudella proteiinia ja vähän hiilareita. Tähän ajattelutapaan ketopizza sopi mainiosti. Tässä pizzapohjassa on hiilareita 4,5g, proteiinia 9,6g, rasvaa 67g ja kaloreita 655. Nämä luvut koskevat siis pelkkää pohjaa. Täytteeksi saa laittaa mitä kukin haluaa. Mulla oli pohjan päällä tomaattisosetta, kinkkusuikaleita, metukkaa ja juustoraastetta. Valmiin pizzan päälle laitoin vielä raakaa punasipulia sekä avocadoa. Pizza oli niin hyvää ettei ehkä toista pohjan reseptiä tarvitse enää etsiä!

Herkullinen ketopizza

Pohja:

 • 1 kananmuna
 • 50g voita
 • 3/4 dl pofiberia
 • 75g ranskankermaa
 1. Sulata voi.
 2. Sekoita hieman jäähtyneeseen voihin ranskankerma.
 3. Riko muna taikinaan ja sekoita hyvin.
 4. Lisää pofiber ja sekoita hyvin.
 5. Anna taikinan turvota hetki.
 6. Lusikoi taikina leivinpaperoidulle pellille. Taikina tarttuu helposti käsiin, joten öljyä kädet ja taputtele niillä pohja tasaiseksi.
 7. Esipaista pohjaa 200 asteessa, kunnes se saa hieman väriä. Nosta ulos uunista.
 8. Täyty pizza haluamillasi täytteillä ja nosta takaisin uuniin. Anna paistua, kunnes juusto on saanut hieman väriä ja sulanut kunnolla pizzan päälle.
 9. Herkuttele!

Niin kuin jo sanoinkin, tämä ketopizza oli ensiyrittämällä hitti! Ohje on tarkoitettu kahdelle, mutta kyllä minä vedin koko pizzan ihan yksinään 😀 Eipähän tarvitse enää pelätä ettenkö saisi enää koskaan hyvä pizzaa! Pakko myöntää, että olen vähän enemmän suolaisten kuin makeiden herkkujen perään. Ehkä se johtuu siitä, kun en ole pariin kuukauteen syönyt sokeria ollenkaan? En yksinkertaisesti enää kaipaa makeaa.

Joko sinä olet maistanut ketopizzaa?

Edellinen postaus: Ketoilijan ruokapäiväkirja #1

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

2 kommenttia

 1. Ansku kirjoitti:

  Tätä pitää kokeilla, kuulostaa hyvältä! Eilen tein ketoreissareita ja teen jatkossakin! Erittäin herkullisia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *