Hae
Palasia Arjestani

Pähkinäiset aamiaismuffinssit (paleo)

Processed with VSCOcam with c1 preset

Löysin viime viikolla tämän aamiaismuffinssien ohjeen uudesta paleo-keittokirjasta, jonka hankin itselleni. Useampana aamuna söinkin sitten muun aamupalan ohella muffinsseja! Eipä ole moista koskaan ennen sattunut, mutta en todellakaan pane vastaan! Kukapa nyt ei tahtoisi aamulla syödä muffinsseja 😉 Resepti on maidoton, viljaton ja äärimmäisen helppo valmistaa.

Pähkinäiset aamiaismuffinssit ( 8 kpl )

 • 2 banaania
 • 2 kananmunaa
 • 1 dl mantelivoita
 • 1 rkl sulaa kookosöljyä
 • 0,5 tl aitovaniljajauhetta
 • noin 0,7 dl kookosjauhoja tai mantelijauhoja (alkuperäisessä ohjeessa kookosjauhoja, mutta itse käytin mantelijauhoja)
 • 1 tl kanelia
 • 0,5 tl muskottipähkinää
 • 0,5 tl leivinjauhetta
 • 0,5 tl ruokasoodaa
 • ripaus suolaa

Muussaa banaanit haarukalla tasaiseksi mössöksi. Sekoita banaanimössö yhdessä munien, mantelivoin, sulan kookosöljyn sekä vaniljan kanssa tasaiseksi. Lisää sekaan jauhot, kaneli, miskottipähkinä, leivinjauhe, ruokasooda sekä ripaus suolaa ja sekoita tasaiseksi.

Jos käytät metallista muffinssivuokaa niin rasvaa se kookosöljyllä tai laita paperiset muffinssivuoat koloihin. Itse käytin silikonista muffinssivuokaa ja sitä ei tarvinnut edes rasvata.  Kaada taikinaa koloihin niin, että taikinaa on 2/3 kolon tilavuudesta. Liian täysistä taikina tulee yli. Paista muffinsseja 175 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ja maistele 🙂 Säilyvät jääkaapissa viitisen päivää!

2 kommenttia

 1. Luana kirjoitti:

  Mikä on tuo toiseksi viimeinen ainesosa? 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *