Hae
Palasia Arjestani

Testissä kasviperäinen välipala

Processed with VSCO with c1 presetMulla lyö välipaljon osalta välillä ihan tyhjää. En keksi kerrassaan mitään hyvää välipalaa töihin ja päädyn kerta toisensa jälkeen nappaamaan pelkän omenan mukaani. Joskus jääkaapista löytyy rahkaa, useimmiten ei. Jos haluaa syödä oikeasti hyvänmakuista rahkaa niin se on kuorrutettu sokerilla ja sokeri ei juuri kuulu mun arkiruokavalioon. Rahkat alkaa tulla muutenkin jo korvista ulos.

Vähän aikaa sitten sain maistettavaksi uusia Yosa Sport kauravälipaloja. Se on kasviperäinen, gluteeniton ja maidoton vaihtoehto rahkalle. Proteiininlähteenä on käytetty herneproteiinia ja yhdessä purkillisessa on noin 10 grammaa protskua. Markkinoilla on aika vähän vegaanisia vaihtoehtoja valmisvälipaloiksi tai itse en ainakaan niihin ole törmännyt. Voin toki olla väärässäkin, Eläintuotteiden käyttäjä kun olen niin välttämättä kaikki vegaanivaihtoehdot ei heti osu silmiin, vaikka seuraan melko aktiivisesti kauppojen uutuustuotteita.

Processed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetProcessed with VSCO with c1 presetMä en henkilökohtaisesti käytä enää hirveästi maitotuotteita. Kahvissa kyllä käytän maitoa, mutta muuten aika vähän. Tämä ei ole mikään tietoinen valinta, vaan pikku hiljaa maitotuotteet vaan ovat jääneet ruokavaliosta pois. Voisin helposti nähdä Yosa Sportit välipalana esim. töissä ja onhan tuollainen lusikalla varustettu purkki kätevä napata matkaansa kiiressäkin ja lusikoida nassuun vaikka bussissa. Mulle on tärkeää tällaisessa nopeassa välipalassa on se ettei sokerin määrä ole mikään kauhea ja Yosa Sportissa onkin osa sokerista korvattu stevialla. Mun makuun se on sopivan makea, mutta tottumattoman suuhun herneproteiinin omianaismaku puskee loppumaksutelulla vähän läpi. Ei mitenkään pahasti, mutta puskee kuitenkin. Voinen todeta kuitenkin, että siihenkin tottuu ja herneproteiini on varsin hyvä protskun lähde!

Minä duunasin tällä kertaa välipalasta vähän täyttävämmän ja vitamiinirikkaamman. Kerrostelin tuollaiseen 50-luvun hienoon lasiin punaviinimarjoja, banaania ja Yosa Sport marjamixiä. Varsin onnistunut kombo eikä vaadi mitään muita ylimääräisiä härpäkkeitä! Mä niin rakastan marjoja 😉

Oletteko te jo maistaneet uusia Yosa Sporteja ja mitä mieltä olitte niistä? Puskiko herneproteiinin ominaismaku läpi?

8 kommenttia

 1. Kaisa kirjoitti:

  Jos käyt Lidlissä, suosittelen kokeilemaan rahkajogurttia. Se on tosi pehmeän makuista ja kätevä ottaa töihin evääksi. Siihen kylkeen pähkinöitä ja joku hedelmä, niin hyvä välipala on valmis 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä oon itseasiassa sitä joskus maistanutkin! Lidlin rahkoista ihan parasta on se 4,2 prossanen, huh miten hyvää 😉

 2. Jaanaba kirjoitti:

  Mää käytän vegaanisia tuotteita ja mun mielestä kauppojen hyllyillä on jo tosi hyvin kaikenlaista vaikka tietenkin ihan minimaalinen määrä verrattuna maitotuotteeseen. Toki mulla ne jää usein sinne hyllylle sillä melkein aina valitsen maustamatonta soijajogurttia tai maustamatonta Oatly kaurajogurttia koska en halua sitä sokeria mussuttaa niin paljon kuin sitä olisi tyrkyllä. =D Mutta kerran (pari korkeintaan) viikossa syön sokeroitua välipalaa ja silloin on kiva kokeilla kaikkee uutta jos semmosta näkyy. =)

  • Jonna kirjoitti:

   Laitatko sä jotain maustamattomine jugujen sekaan? Mä en ehkä pystyis syömään niitä sellaisenaan, koska en ole tottunut niiden makuun…

 3. ulla kirjoitti:

  Kyllä,,, toimii, nam . Eikä vatsa turpoa niin kuin normirahkoista. 🙂

  Ihana uusi tuote.

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, mä en enää kauheasti rahkojakaan syö ja sillon kun syön niin eihän niistä vatsa enää kauheasti tykkää. Ehkäpä siirryn minäkin kokonaan näihin maidottomiin versioihin 😉

 4. Tuulia kirjoitti:

  Maidottomia proteiinipitoisia välipaloja on ollut tosi vähän tarjolla (vaikka muuten vegaanisia välipaloja toki löytyykin kaikenlaisista soijajogurteista kaurapatukoihin ja naposteluvihnneksiin), joten tämä on ollut ainakin mulle tosi tervetullut lisä. En ole vegaani, mutta toisaalta on tuntunut terveyden ja vatsan kannalta että maitotuotteet eivät oikein ole mun juttu.

  Olen maistanut makuvalikoimasta kahvia ja eksoottisten hedelmien versiota, ja kahvinmakuisessa mielestäni herneisyys tuli vähemmän läpi. Tätä marjaversiota ei ole vielä tullut vastaan, pitääpä katsella kaupan hyllyjä taas tarkemmin!

  • Jonna kirjoitti:

   Kahvinmakuista!? Ooh, pakko hankkia sitä maistettavaksi! Minä kyllä tykkäsin tästä marjamixistä ja näin kun liatoin sekaan vielä lisää marjoja ja vähän banskua niin tuli järjettömän hyvän makuinen välipala 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *