Hae
Palasia Arjestani

Yhden pannun ihmeruoka aka arjen helpottaja

Processed with VSCO with c2 preset

Mikä on ihmeruoka!? No en tiedä, mutta kuulosti hauskalta niin tästä tuli sitten yhden pannun ihmeruoka. Itse tykkään arkisin laittaa mahdollisimman nopeaa ruokaa. Aikaa on muutenkin vähän iltaisin, ja koska muutama nälästä kurniva ruoka on ruokittavana, niin yritän valmistaa mahdollisimman helppoa, nopeaa ja terveellistä ruokaa. Mikä onkaan helpompaa kun heittää kaikki ainekset samalle pannulle ja antaa niiden kypsyä siinä kylki kyljessä? Helppoa kuin mikä ja siinä samalla voi vaikka tyhjentää astianpesukoneen ja pyyhkiä tasot puhtaiksi. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Tässä yhden pannun ihmeruoassa on sopivasti protskua, riittävästi hiilaria ja kaupan päälle ravinnerikkaita vihanneksia. Aikaa vie ainoastaan kuoriminen ja pilkkominen sekä tietysti paistaminen, mutta sitä ei lasketa koska ainekset paistuvat kuin itsekseen. Ruokakeon päälle paistetaan vielä kananmunaa rasvaa ja makua tuomaan ja jos olet viitseliäs niin voit valmistaa vielä jonkin kastikkeenkin kaveriksi! Minulla oli tarkoitus edellisenä päivänä tehdä itse majoneesia, mutta siitä tulikin kastiketta, joten ripottelin sitä annoksen päälle. Toimi! Mitä isompi pannu sitä enemmän siihen mahtuu tavaraa, joten omalla mielikuvituksella voi ruokaisuutta lisätä vaikka kuinka paljon. Meidän arkea helpottava pannullinen ihmettä sisälsi seuraavia raaka-aineita.

Yhden pannun ihmeruoka

  • 400g jauhelihaa
  • yksi bataatti (noin 500g)
  • 1 parsakaali
  • iso nippu lehtikaalia
  • pari sipulia
  • 1 kananmuna paistettuna jokaiselle (paistettu jälkikäteen)
  • öljyä tai voita paistamiseen
  • paljon mausteita!
  • itse tehtyä kastiketta (keltuaista, öljyä, omenaviinietikkaa, ketsuppia, sinappia, mausteita)

Kuori ja pilko ensimmäisenä bataatti pieniksi. Paista bataattikuutioita viitisen minuuttia voissa/öljyssä. Kuori ja pilko sipuli pieniksi. Pilko myös parsakaali. Lisää jauheliha, sipulit sekä parsakaali bataattien sekaan ja jatka paistamista noin 20 minuuttia. Lehtikaali kannattaa lisätä pannulle vasta aivan paistamisen loppupuolella! Mausta ruoka hyvin ja paista vielä jokaiselle omaan annokseen kananmunat. Tarjoile raikkaan salaatin sekä itse tehdyn kastikkeen kera 🙂

Ps. Olen lisäillyt blogin facebook-sivulle ruokakuvaosion blogissa julkaistuista resepteistä. Olen sinne jo jonkin verran lisäillyt kuvia ja linkittänyt niistä suoraan postauksiin. Kunnianhimoinen tavoite olisi saada tallennettua sinne kaikki reseptit linkkeineen!

2 kommenttia

  1. Ninna kirjoitti:

    Samantyylistä pannuruokaa olen itsekin tehnyt; sekaan vaan mitä kaapista löytyy. Ja nyt kun kesäkurpitsoja tuli riesaksi asti kasvimaalta(jääkaapissa 20kpl! arg!) Ja isosta kattilasta saa sitten pakkaseen annoksia. Oletko muuten koskaan miettinyt oman keittokirjan tekemistä? Kun niin paljon hyviä reseptejä ja kuvia otat. Kesäkurpitsareseptejä otetaan vastaan…..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *