Hae
Palasia Arjestani

Minimurekkeet bataattikuorrutteella

Processed with VSCOcam with c1 preset

Luulin jo, että jauhelihasta on kokattu kaikki mahdollinen, mutta olinpa väärässä! Bongasin idean muffinssivuoissa tehtäviin minimurekkeisiin joltain paleo-sivustolta. Päälle oli kuorrutettu bataatista muffinssimainen tötterö ja idea oli minusta hauska ja erilainen! Hyvin maustettu jauheliha ja makeahko bataatti sopivat yhteen erinomaisesti. Tästä tuli heittämällä mun uusi suosikkiarkiruoka!

Minimurekkeet bataattikuorrutteella (12 kpl)

 • n. 700g jauhelihaa
 • 3 kananmunaa
 • n. 0,3 dl mantelijauhoja
 • 1 pilkottu sipuli
 • suolaa, mustapippuria, valkosipulijauhetta
 • halutessasi 2 rkl Worcestershire-kastiketta
 • 2 suurta bataattia kuorittuna ja pilkottuna + voita/kookosöljyä ja suolaa

Kuori ja pilko bataatit ja laita ne kattilaan kiehumaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Sekoita kulhossa jauheliha, kananmunat, mantelijauhot, pilkottu sipuli ja mausteet tasaiseksi massaksi. Ota esiin muffinssipelti ja voitele se voilla/kookosöljyllä, jos käytät metallista vuokaa. Silikonista ei tarvitse voidella. Nostele taikinaa vuokiin niin, että ne täyttyvät piripintaan. Painele taikina tasaisesti vuokaan. Paista minimurekkeita uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

IMG_20150804_191111

Anna valmiiden bataattien jäähtyä hetki. Mausta ne hetken kuluttua suolalla ja voilla/kookosöljyllä ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Kun minimurekkeet ovat valmiita ja hieman jäähtyneitä, nostele ne lautasille tai tarjoiluastialle. Laita bataattimuussia esim. pakastepussiin (pussi melkein täyteen), tee saksilla pieni reikä pussin kulmaan ja pursota muussia murekkeiden päälle. Voit halutessasi käyttää myös pursotuspussia!

Minun pursotuksista ei kauhean kauniita tullut, mutta maku oli järjettömän hyvä! Kaveriksi vielä hyvä ja raikas salaatti niin mitä mainioin ateria on valmis 🙂

5 kommenttia

 1. Terveelliset Herkut kirjoitti:

  Näyttää todella hyvältä! Menee ehdottomasti testiin! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Kannattaa testata, olivat mielettömän hyviä ainakin mun mielestä 🙂

 2. Mimmukka86 kirjoitti:

  Hei, näähän näyttää tosi kivoilta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.