Hae
Palasia Arjestani

Kesätreenit – Onko sun juttusi?

kesätreenit

Yhteistyössä Ellos.

Kesätreenit – mitä ne on?

Olen aina pitänyt vähän outona ihmisiä, jotka lopettavat treenaamisen kokonaan kesäksi. Ensin raadetaan ja huhkitaan koko pitkä talvi, jotta saadaan aikaiseksi mahdollisimman hyvä kesäkunto ja sitten vedetään koko homma vessanpöntöstä alas lopettamalla treenit ja vetämällä bisseä ja makkaraa koko kesä. Mikä järki? Omasta mielestäni kesä on parasta aikaa treenata ja kesätreenit ihan parhautta! Kesätreeneissä itse haen nimenomaan vaihtelua perinteiseen salitreeniin ja teen kaikkea mitä en talvella tee: jumppaan mökillä pihalla, uin, heittelen frisbeetä, pelaan futista jne. Juuri treenien erilaisuus pitää mielen virkeänä ja lisää motivaatiota.

Kuinka treenata kesällä?

Kesätreenien osalta jokaisen täytyy tehdä juuri niin kuin hyvältä tuntuu! Toisille sopii sisällä huhkiminen ja toiset kaipaavat jotain aivan erilaista kuin talvella. Me ollaan niin paljon kesäaikaan mökillä, että mun treenit on pakostakin vähän erilaisempia kuin talvella. Normitreenien sijaan teen mökillä suht lyhyitä ja sähäköitä treenejä niin kehonpainolla kuin tangolla ja powerblockeilla. Saatan etukäteen vähän suunnitella että mitä teen milloinkin, mutta suunnitelmat saattavat myös muuttua fiiliksen mukaan. Tänään tein puolen tunnin tankojumpan ulkona, huomenna voisin käydä vaikkapa lenkillä ja tehdä vatsatreenin. Kesällä kannattaa olla mahdollisimman paljon ulkona: jumpata pihalla, uida, lenkkeillä, pelata pelejä ja nauttia kauniista ja lämpimästä säästä. Kesä on myös hyvää aikaa kokeilla uusia lajeja!

kesätreenit

Paita: Crossfit Vantaa // housut: täältä* // kengät: Reebok.

Miksi treenata kesällä?

Itse haluan treenata kesällä pysyäkseni kunnossa. Mun selkä ei pidä liikkumattomuudesta, joten saatan olla muutaan päivän tekemättä mitään ja treenata sitten taas parina päivänä peräkkäin. Joskus teen joka päivä jotain, joskus taas harvemmin. Keho kaipaa liikettä ja siksi on hyvä tehdä edes jotain myös kesäaikaan. Mä en myöskään halua pyyhkiä kaikkia talven aikana saatuja tuloksia kankkulan kaivoon heittäytymällä ihan laiskaksi. Jokainen varmasti tietää mitä parinkin kuukauden treenitauko tekee kropalle ja aloittaminen syksyllä on todella raskasta ja vaikeaa. Siihen kun lisätään vielä muutamat herkuttelun tuomat lisäkilot niin aloittaminen on vieläkin vaikeampaa. Ajattelen, että herkuttelu on todellakin sallittua kesällä, mutta jos haluan herkutella myös viikolla, on sen eteen tehtävä töitäkin. Kesällä treenaaminen on lämmön vuoksi huomattavasti helpompaa, koska kroppa lämpenee todella nopeasti eikä lämmittelyyn mene ihan niin paljon aikaa kuin talvella. Treenin päälle on ihanaa pulahtaa järveen tai mereen vilvoittelemaan. Kokeilkaa vaikka!

Kesätreenit – onko sun juttu?

Niin, mites teillä on kesätreenien laita? Lopetatteko treenaamisen kokonaan vai jatkuuko treenit edelleen samalla tavalla kuin aina ennenkin? Kokeiletteko uusia lajeja vai luotatteko vanhoihin ja hyväksi havaittuihin? Mitkä on teidän kesän suosikkilajeja? Mä haluaisin päästä kokeilemaan ainakin suppailua ja pelata erilaisia pallopelejä kesän aikana. Tänään viskeltiin frisbeetä pitkä tovi ulkona ja voisihan sitä kaivaa sulkkisvehkeetkin aitasta 😉

Ps. Vielä tänään 25.6 saatte -25% alennusta Elloksen tilauksesta koodilla 355447!

Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee naisten alehintaisia vaatteita, kenkiä ja asusteita. Alennuksen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin. Tsekkaa myös muuta alennukset suoraan Elloksen sivuilta*.

2 kommenttia

  1. Laura K. kirjoitti:

    Kyllä mulla ainakin jatkuu lenkkeily läpi kesän :). Juurikin se että on saanut siitä rytmistä kiinni että käy sen n. 3 kertaa viikossa kävely/juoksulenkeillä saa jatkamaan lajia läpi kesän. Syksymmällä varmaan tulee mukaan enemmän lihaskuntojuttuja kotitreenien mukana mutta nyt ei oo motivaatiota niihin :D.

    • Jonna kirjoitti:

      Tänään on sen verran hyvä keli täälläkin, että lenkkijalkaa jo vähän vipattaa 🙂 Helppo laji!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.