Hae
Palasia Arjestani

Terveelliset omena-kardemummamuffinssit

Innostuin sunnuntai-iltana vielä vielä leipomaan kaiken ruuanlaiton ja siivouksen jälkeen. Teki mieli tehdä muffinsseja ja tällä kertaa vähän terveellisempää versiota. Ens viikonloppuna voi taas tehdä jotain vähän tuhdimpaa kamaa 😉

kuvia 001

Löysin tämä reseptin That cake chickin sivuilta. Siellä on paljon hyviä terveellisiä reseptejä, joissa käytetään luonnollisia, gluteenittomia sekä maidottomia raaka-aineita. Muistatteko tämän banaani-suklaatäytekakun ohjeen? Sekin on peräisin samaiselta sivustolta! Kannattaa selailla reseptejä That cake chicistä, siellä on vaikka mitä herkkuja! Terveellisenä versiona vieläpä 😉

IMG_20140803_210616

Näistä muffinsseista tuli todella kosteita omenasoseen ansiosta ja kookosöljyssä paistetut omenakuutiot maistuvat ihanan makeilta! Omasta mielestäni nämä muffinssit on parhaita terveellisimmistä versioista mitä olen kokeillut. Ohje on gluteeniton, maidoton ja sokeriton.

Kosteaakin kosteammat omena-kardemummamuffinssit

 • 2 dl mantelimaitoa
 • 4 kananmunaa
 • 100g agavesiirappia
 • 200g omenasosetta (otin omasta pakkasesta) esim. Bonne
 • 200g mantelijauhoja
 • 1 rkl psylliumia
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 1/2 tl kardemummaa

Omenatäyte

 • 1 vihreä omena esim. Granny Smith
 • 1 tl kanelia
 • 2 rkl kookosöljyä
 • 1 rkl hunajaa

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Vatkaa kananmunat keltaiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mantelimaito sekä agavesiirappi. Sekoita kuivat ainekset parissa erässä nestemäisiin aineksiin. Vatkaa kunnolla jottei taikinaan jää möykkyjä. Laita taikina sivuun odottamaan.

Kuivat ainekset.

Kuivat ainekset.

Nestemäiset ainekset.

Nestemäiset ainekset.

Täytettä varten sulata kookosöljy pannulla. Lisää pannulle kaardemumma, hunaja sekä pilkotut omenan palaset. Paista kunnes omenat ruskistuvat ja pehmenevät.

kuvia 009Laita muffinsivuoan koloihin paperimuotit ja täytä muotit noin puoleen väliin saakka taikinalla. Lisää jokaiseen vuokaan paistettuja omenanpaloja tasapuolisesti ja peitä omenan palaset vielä taikinalla. Voit halutessasi sekoittaa lusikan toisella päällä omenanpaloja taikinan sisään tasaisesti.

kuvia 010kuvia 011Paista muffinsseja uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Tarkista kypsyys esim. haarukalla tai hammastikulla. Herkuttele!

kuvia 002

Huom. Nämä muffinssit kestävät myös pakastamisen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.