Hae
Palasia Arjestani

Miksi reissussa iskee aina shoppailuhimo!?

shoppailuhimo

Yhteistyössä Ellos.

Otettiin ensimmäistä kertaa meidän reissulle all inclusive ettei tarvitsisi stressata ruuasta. Haluttiin testata meneekö tällä reissulla enemmän rahaa kuin normaalisti vai onko budjetti suurinpiirtein sama kuin aina aiemminkin. Meiltä kolmelta koko reissu lentokenttäkuljetuksineen, ruokineen lentokoneessa ja all inclusivella maksoi pikkusen reilu 2000 euroa. Ilman ruokia oltais selvitty noin 600 euroa halvemmalla, mutta onhan tää nyt kätevää kun ei tarvitse murehtia missä syödään ja paljonko ruokaan menee oikein rahaa. Tässä lähellä ei itseasiassa ole edes muita kuin hotellin ravintolat. Joka kerta joutuisi lähtemään pidemmän matkan päähän tai toinen vaihtoehto olisi laittaa ruuat itse mikä vaatisi kuitenkin kauppareissun kauemmaksi.

shoppailuhimo

shoppailuhimo

shoppailuhimo

Kotona olen saanut pidettyä shoppailuhimot kurissa tai ostanut lähinnä lahjakorttien turvin. Pakolliset asiat toki ostetaan aina, kuten syysvaatteet ja -kengät lapselle, sukat, alusvaatteet, lääkkeet ynnä muut. Muuten olen vähentänyt shoppailua todella paljon ja silloinkin kun jotain tarvitsen, yritän löytää sen ensin käytettynä. Ajattelin loppu vuonna pitää jonkinlaisen paastokuukauden tai -kauden jolloin en ostele mitään muuta kuin ruokaa ja ruuankin kanssa nuukaillaan ihan kunnolla. Jostain syystä nyt on taas kauhea himo säästää ja kerätä rahaa talvea varten. Uuden kameran hankinta kutkuttaa kovasti ja aion ostaa sen käteisellä osamaksujen sijaan. Yritän välttää viimeiseen asti kaiken maailman osamaksuja ja ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni mä voin kohta oikeasti ostaa kameran käteisellä. Vähän täytyy vielä säästellä siihenkin, koska en halua tyhjentää kerralla säästöjäni.

shoppailuhimo

shoppailuhimo

Biker-takki: vanha kuin mikä (muistaakseni h&m) // Levi´s t-paita täältä // Farkut täältä // Converset täältä.

Täällä reissussa olen huomannut, että shoppailuhimo alkaa käydä todella kovaksi. En tiedä onko se tämä lomamoodi vai mikä saa himoitsemaan kaikkea minkä näkee: koruja, astioita, vaatteita…Haluaisin ostaa ne kaikki! Olin jo toissa iltana ostamassa yhtä sun toista kaunista paikallisesta liikkeestä kunnes tajusin ettei mulla ole sille kamalle mitään käyttöä. Toki haluan aina viedä kotiin jonkun matkamuiston, mutta en mitään turhaa krääsää, joka jää käyttämättömänä pyörimään nurkkiin. Jostain syystä reissussa olen aina paljon hövelimpi rahan suhteen enkä juuri mieti mihin sitä tungen. Kotona 50 euroa on iso raha, mutta täällä ei merkkaa juuri mitään. Outoa miten oma ajatusmaailma voi heittää kuperkeikkaa kun pääkoppa saa aurinkoa normaalia enemmän. Tähän mennessä meillä on mennyt minimarkettiin noin 30 euroa, josta osa meni tytön haluamaan leluun, jonka hän osti omalla rahallaan. Sen lisäksi rahaa on kulunut 50 euroa mun hamam-hoitoon ja lisää tulee menemään mun kahteen hierontakertaan. Niin ja ne tuliaiset tietenkin! Saatanpa myös hankkia hieman ylimääräisiä herkkuja Turkin tuliaisten maisteluvideota varten 😀

Iskeekö teillä shoppailuhimo matkalla vai pystyttekö pitämään budjetin kasassa yhtä hyvin kuin kotona?

4 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  Mä harvoin shoppailen, ehkä kerran tai kahdesti vuodessa, osaksi koska Suomessa kaikki maksaa hiton paljon, ja osaksi koska Suomessa ei saa muuta kun mustaa, valkoista ja harmaata kledjua, ja itse haluaisi enemmän väriä ja printtiä. Ulkomailla shoppailu lähtee käsistä, mutta pysyy silti budjetin valoisalla puolella 😀

  • Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

   Se on muuten totta, että ulkomailta löytyy väriä enemmän kuin Suomesta! Mies aina ihmettelee, kun Turkissakin marssin suoraan Addun liikkeeseen ja ostan sieltä sporttivaatetta suurinpiirtein samalla summalla kuin Suomesta 😀 Mutta kun eri maissa on eri kuosit! Yhdet pöksyt mitkä ostin 3 vuotta sitten Turkin reissussa Addun liikkeestä, tuli vasta viime kesänä Suomeen….

 2. Liisa N. kirjoitti:

  Tottakai shoppailen reissussa! Arki on meillä niin tiivistä, että shoppailut tarkoittaa lähinnä ruoka ja pakolliset vaatteet juttuja. Nyt hajoa kello joten se on ostettava lähipäivinä. Mikä ihme tässä blogissa on nyt menossa, olet lomalla ja sinun pitäisi osata nauttia. Kyllä lomalla saa itseään hemmotella ja arjessa kanssa. Nyt siellä ihanan Turkin auringon alla kirjoittaa laihduttamissuunnitelmista, rahan säästämisestä ja arjen kituuttamisesta. En ymmärrä Jonna. Olet nätti nainen.

  • Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

   Niin, tarkoitin lähinnä että miksi tekee mieli ostaa jotain ihan turhanpäiväista krääsää. Kyllähän minäkin varmasti täältä esim. vaatteita ostan, tuliaisia ja jotain herkkujakin kotiin! Ainakin mulla tietää, että loma on tehnyt tehtävänsä ja mieli on rentoutunut kun alan suunnitella ja miettiä tulevaa. Ja mullahan on tapana kirjoittaa asioista, jotka on mielen päällä. Ei se tarkoita ettenkö nauttisi lomasta, jos kirjoitan rahasta tai muusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.