Hae
Palasia Arjestani

Ellan täyteläinen kookospuuro

Processed with VSCOcam with a6 preset

Mä olen kausikäyttäjä mitä tulee puuroihin. Välillä maistuu useammankin kerran päivässä ja välillä menee pitkiä aikoja ettei maistu ollenkaan. Kaurapuuroon mulla kuuluu aina raejuustoa, lesitiini ja marjat ja riisipuuroon mehukeitto. Pinttyneitä tapoja, joita on joskus hankala rikkoa 😉 Sain vähän aikaa sitten Wsoy:ltä luettavaksi aivan ihanan Ella Woodwardin Deliciously Ella-keittokirjan, joka on täynnä gluteenittomia ja sokerittomia reseptejä. Kirjasta on tulossa aivan oma postauksensa  (koska sen se todellakin vaatii), joten ei mennä siihen vielä se enempää. Olen pikku hiljaa alkanut testailla kirjan reseptejä ja ensimmäisenä silmiini osui kookospuuron resepti. Mun puuromaailma mullistui täysin tämän puuron ansiosta! Aivan mahtavan täyteläinen ja maukas puuro täynnä ravitsevia ainesosia. Pomppasi saman tien mun puurosuosikkien kärkeen 😉

Ellan täyteläinen kookospuuro (1 annos)

 • 40g kaurahiutaleita
 • 3-4 rkl kookosmaitoa
 • 1 banaani viipaloituna
 • 1 rkl mantelivoita
 • 1 rkl kookosöljyä
 • Iso kourallinen manteleita
 • Iso kourallinen rusinoita

Mittaa kaurahiutaleet kattilaan ja lisää joukkoon 2 dl vettä, kookosmaito ja puolet banaanista. Hauduta noin 10 minuuttia, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Sekoita joukkoon mantelivoi ja kookosöljy ja anna hautua vielä minuutti pari, jotta ne sulavat puuron joukkoon.

Kumoa sillä aikaa mantelit monitoimikoneeseen ja käytä konetta noin puoli minuuttia, kunnes muodostuu karkeaa rouhetta. Paahda rouhetta kuivalla paistinpannulla pari minuuttia, kunnes siitä tulee rapeaa.

Kaada puuro lautaselle ja lisää loput banaaniviipaleet, rusinat ja paahdettu mantelirouhe.

Vinkki: jos sinulla on aamuisin kiire, voit laittaa kaurahiutaleet likoamaan edellisenä iltana. Keitä niitä aamulla kookosmaidossa noin 2 minuuttia tai kunnes puuro on kuumaa. Kaurahiutaleet ovat jo pehmenneet, joten niille riittää lyhyempi keittoaika.

Herkullisia puurohetkiä!

5 kommenttia

 1. Tiina kirjoitti:

  Kuulostaa ihan sairaan hyvälle! mutta mistä hitosta löytää mantelivoita!? nevö hööd! 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Pitäs olla esim punnitse&säästä kaupoissa, mut omani olen tilannut myproteinilta! Sitähän voi tehdä myös itse 😉

 2. Laura kirjoitti:

  Kuulostaa kyllä superherkulliselta, tätä täytyy testata heti huomenaamulla 😉 Ootan myös mielenkiinnolla postausta tuosta sun mainitsemasta kirjasta, vaikuttaa nimittäin tosi mielenkiintoiselta ja takuulla tutustumisen arvoiselta!

  • Jonna kirjoitti:

   On ihan huikeen hyvä kirja! Itse asiassa niin hyvä etten tiedä mitä kaikkea siitä kirjoittaisin.. Saattaa tulla kilometripostaus 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.