Hae
Palasia Arjestani

Vegaaninen makaronilaatikko (jota lapsikin rakastaa!)

vegaaninen makaronilaatikko

Moni pelkää vegaaniselle ruokavaliolle siirtymistä, koska ihmisillä on olettamuksena ”ettei silloin voi syödä mitään”. Tai että voi syödä ainoastaan vihanneksia ja kasviksia. Näin ajattelin vielä tovi sitten itsekin, mutta pidempään olen noudattanut vegaanista, sen selvemmäksi on käynyt ettei tämä ole ollenkaan vaikeaa. Päinvastoin! Olen tutustunut uusiin raaka-aineisiin ja on ollut oikeastaan aika hauskaa tehdä samoja vanhoja ruokia, mutta hieman eri twistillä. Niin kuin tämä makaronilaatikkokin. Tuttu ja turvallinen, mutta makuelämys oli potenssiin tuhat verrattuna lihaversioon.

Meillähän tyttö ei ole juuri mun vegaanisista ruuista perustanut enkä ole häntä niitä pakottanut syömäänkään. Riittää kunhan maistaa. Siitähän se makuaisti tottuu pikku hiljaa ja ehkä jonain päivänä nämäkin ruuat alkavat hänelle maistua. Päätin tehdä oman gastronomisen kokeen enkä kertonut lapselle, että makaronilaatikko on tällä kertaa hieman eri tavalla valmistettu. Halusin katsoa meneekö ruoka läpi seulasta. Arvatkaa mitä hän sanoi puoli lautasellista vauhdilla kitaansa lapioituaan? ”Äiti, tää on parasta makaronilaatikkoa mitä olet ikinä tehnyt. Mä otan lisää!” En ole vieläkään kertonut hänelle, että makaronilaatikko ei sisältänyt lihaa ollenkaan. Enkä ihan heti kerrokaan. Vegaanisen makaronilaatikon alkuperäisen ohjeen löydät täältä.

Vegaaninen makaronilaatikko

 • 6 dl (tai syöjien mukaan) makaronia
 • 1 sipuli
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1 rkl öljyä
 • 1 rkl paprikajauhetta
 • 1 tl chilijauhetta
 • reilu ripaus suolaa
 • 1 tl soijakastiketta
 • 2 dl soijarouhetta (itse käytin vaaleaa soijarouhetta)
 • 4 dl vettä
 • 1 kasvisliemikuutio (tai 1 1/2 rkl kasvisfondia)
 • 7 dl kauramaitoa
 • 1/2 dl perunajauhoja
 • 1 tl suolaa
 • 1/2 tl mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Keitä makaroni puolikypsäksi suolatussa vedessä. Pilko sipuli ja valkosipuli pieniksi.

Kuullota sipulit pannulla öljyssä pehmeiksi. Lisää pannulle paprika- ja chilijauhe, suola, soijakastike sekä soijarouhe.

Lisää pannulle vettä desi kerrallaan. Anna edellisen vesilisäyksen kiehua ja imeytyä soijaseokseen ennen kuin lisäät seuraavan. Lisää neljännen vesidesin kanssa kasvisliemikuutio tai -fondi. Anna hautua, kunnes vesi on lähes imeytynyt.

Valuta makaronit hyvin. Kaada makaronit ja soijarouheseos uunivuokaan ja sekoita hyvin. Yhdistä kauramaito, perunajauhot ja mausteet, sekoita hyvin. Kaada seos vuokaan makaronien päälle. Ripottele pinnalle vegaanista juustoraastetta tai korppujauhoja. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen ruokailua.

Edellinen postaus: Miten säästää rahaa (ja samalla luontoa)?

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

 

2 kommenttia

 1. Anni kirjoitti:

  Tuo resepti on minunkin suosikki 🙂
  eikös se tämä ole : https://www.meillakotona.fi/reseptit/vegaaninen-soijarouhe-makaronilaatikko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.