Hae
Palasia Arjestani

Eikö käy flaksi?

Processed with VSCO with hb1 preset

Olen täällä aiemminkin saattanut kertoa, että olen innokas arvontoihin ja kilpailuihin osallistuja. Osallistun ja etsin uusia arvontoja niin paljon, että välillä se käy melkein työstä. Joidenkin mielestä ehkä turhaa ajanhukkaa, mutta mun mielestä varsin hauskaa puuhaa! Jos ei veikkaa niin ei voi myöskään voittaa ja minähän olen voittanut 😉 Tällaisena arvontojen puoliammattilaisena olen huomannut, että voittaminen kulkee sykleissä. Ensin saattaa mennä pari kuukautta ettei onni potki yhtään ja sitten voitankin useammasta samana päivänä tai viikon aikana yhdestä joka päivä. Edellinen voittoputki oli toissa viikolla jolloin voitin ihonhoidon, James Bond tuotesetin, kosmetiikkaa sekä lahjakortin ravintolaan. Kaikki nämä yhden päivän aikana!

Tieteen Kuvalehdestä luin brittiläisen psykologian professorin Richard Wisemanin vinkkejä kuinka epäonninen ihminen voi palauttaa onnen elämäänsä. Tuntuu, että omalla kohdalla epäonni on nyt tämän viheliäisen kroppani kanssa, joka prakailee koko ajan, mutta epäonnen päiviä on viime aikoina näkynyt kyllä muutenkin. Ne on niitä päiviä, kun kaikki menee pieleen: takin vetoketju rikkoutuu, bussi on myöhässä, juna on myöhässä, möhlin töissä, unohdan pankkikortin tunnuksen, jätän avaimet sisällä…

Tässä professorin neljä vinkkiä onnen palauttamiseen:

 1. Onni seuraa sitä joka reagoi

Onnekkaat ihmiset osaavat reagoida nopeasti eri tilanteissa syntyviin uusiin mahdollisuuksiin.

2. Onni ja intuitio kulkevat käsi kädessä

Sinusta tulee onnekkaampi, kun luotat omiin vaistoihisi. Onnekkaat ihmiset osaavat kehittää intuitiotaan esimerkiksi meditoimalla tai puhdistamalla aivonsa turhista asioista (osaisinpa minäkin!).

3. Onni seuraa sitä, joka odottaa hyvää elämää

Jos ihminen selviytyy vastoinkäymisistä ajattelemalla positiivisesti, positiivinen kehitys vahvistuu.

4. Onni onnettomuudessa

Onnekkailla ihmisillä on kyky kääntää vaikeat tilanteet positiivisiksi. Sen sijaan, että he vaipuisivat epätoivoon, he kääntävät ajatuksen toisin päin: mikä onni, että tässä ei käynyt tämän pahemmin.

No joo, ehkä näillä neuvoilla ei arvonnoissa tule lisämenestystä, mutta jos epäonnea on elämässä niin kyllähän näissäkin neuvoissa järkeä on. Pitäisi itsekin opetella ajattelemaan asioita saman tien positiivisesti eikä rypeä ensin pohjamudissa ja nousta sieltä hiljalleen. Olisi ehkä fiksumpaa ajatella, että lasi on aina puoliksi täynnä eikä puoliksi tyhjä!

Onko teitä onni potkinut viime aikoina erityisellä tavalla?

Ps. Jos arvonnat kiinnostavat niin Arvontahullut on place to be 😉

9 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  Ei noilla proffan opeilla kyllä ole mitään tekemistä ns. arpaonnen kanssa! 🙂
  Mutta et sitä varmaan tarkoittanutkaan, ei sillä. 🙂

 2. Outi Karita kirjoitti:

  Just eilen osui Treenikengissä Millan blogin arpaonni kohdalleni 🙂 Tää oli kyllä yksi parhaista arpaonnista, muita huippuja on ollut uutuus hajuvesi, Trimphin alusvaatesetti, Body Shopin tuotesetti, Gazozin lahjakortti…
  Osallistun kyllä aika usein arvontoihin, mutta en ole vielä lähellekään noin ammattilainen kun sä 😀 täytyy ehkä käydä tuolla Arvontahullut sivulla.

  • Jonna kirjoitti:

   Oi, sulla onkin ollut kivoja palkintoja! Mähän voitin vuosi sitten 500 euron matkalahjakortin ja oikeastaan sen ansiosta pystyin tekemään kaksi reissua syksyllä 🙂

   • Outi Karita kirjoitti:

    Tuommonen matkalahjakortti olis niin unelma, just tänään viimeks haaveillut lomamatkoista 😀

 3. Norppis kirjoitti:

  Arvontahullut on kyllä ihan loistava sivusto! Itselle tulee voittoja sitä kautta 1-3 per viikko! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No sä oot vielä enemmän Hannu Hanhi kuin minä! Mikä on paras voitto minkä olet saanut?

 4. sara kirjoitti:

  Mäki aina sillon tällön osallistun tooosi moniin arvontoihin 😀 Ja aikaa menee monta tuntia, kun teen sen urakan.. XD Viimeks voitin Ipadin!! 😀 Sitä ennen oon voittanu joskus jonkun kellon, Simpsonit tuotepaketin ja Duracell pupun joka laulaa Paljon onnea vaan.. 😀 Ja lisäks marimekon sateenvarjon ja teema-mukin! 😉 Nyt taas sun innoittamana osallistuin moniin kilpailuihin! 😀 Toivottavasti voitan jotain! ;D Oot muuten tosi nätti! 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, kyllä toi homma välillä työstä käy mutta on se vaan mukavaa! Sullakin on mielettömän hyviä voittoja tullut. Uudelle padille olis täälläkin tarvetta 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *