Hae
Palasia Arjestani

Dark chocolate chip cookies with seasalt

Löysin viime viikolla uuden mahtavan leivontablogin, joka on pullollaan toinen toistaan herkullisempia reseptejä! Kyseinen blogi on Wicked sweet kitchen, kannattaa käydä tsekkaamassa, jos olet yhtään leivontaihminen 🙂 En ole pitkään aikaan tehnyt minkäänlaisia keksejä, mutta näiden suklaisten keksien resepti oli niin houkutteleva, että oli melkein pakko katkaista keksien teon kuiva kausi 😀

kuvia 016Keksit on todella helppoja ja nopeita tehdä, mutta itselläni oli jo unohtunut kuinka paljon keksit aina uunissa leviää. Taikinaa ei tosiaan tarvitse laittaa pellille kuin pieni nokare ellei nyt sitten tahdo tehdä samanlaisia kämmenen kokoisia lämpäreitä niin kuin minä 😀 Näiden keksien hienous piilee, paitsi tietysti tummassa suklaassa, myös suolassa jota keksien pinnalle ripauteetaan. Suola tuo kivasti lisää kontrastia makeaan keksiin ja korostaa entisestään tumman suklaan mahtavaa makua!

kuvia 009

Dark chocolate chip cookies with seasalt

 • 225g huoneenlämpöistä voita
 • 4 dl fariinisokeria
 • 2 kananmunaa
 • 6 1/5 dl vehnäjauhoja
 • 2 tl ruokasoodaa
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 1/2 tl suolaa
 • 270g tummaa suklaata (mulla 70%)
 • sormisuolaa/himalajan vuorisuolaa päälle ripoteltavaksi

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pilko tumma suklaa pieniksi paloiksi. Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, vaniljasokeri sekä suola keskenään kulhossa ja aseta sivuun odottamaan.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella (n. 5 minuuttia). Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita kunnolla molempien jälkeen. Lisää kuivat ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele lopuksi vielä suklaarouhe sekaan.

Ota taikinasta reilun kokoisia kekoja ja asettele pellille. Muista jättää kunnon leviämisvara! Ripottele suolaa keksien päälle ja paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia keksien koosta riippuen. Ota keksit uunista kun ne näyttävät vielä aavistuksen verran raaoilta. Anna jäähtyä hetken pellillä ja nosta ritilälle jäähtymään kokonaan. Itse en ritilää omista, joten keksit saivat jäähtyä ihan vain lautasella.

kuvia 015

Nauti kylmän maidon kera!

4 kommenttia

 1. Upsa kirjoitti:

  Oh my god, minkä blogin menit linkittämään.. 🙂 Ja vinkki, jos sattuu nuo cookiet lipsahtamaan liian suuriksi – tee niistä kakku! Väliin kermaa tai notkistettua rahkaa ja tuorejuustoa sekä paljon tuoreita marjoja. Hetken antaa jääkaapissa pehmetä ja maustua ja on todella hyvää! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   No älä! Siellä on vaikka mitä ja toinen hyvä leivontablogi on Suklaapossu 😉 Paaaaaaljon hyviä reseptejä, aivan liian paljon..

   Mä muuten mietin kans just tota kakkuhommaa. Jätskikin kävis varmasti sinne väliin 😉

 2. Sanna kirjoitti:

  Kävin kattoos uusimman videon Youtubessa ja innolla odotan ruokapostausta. Täältä saa hyviä vinkkejä. B)

  Kuinka monta kertaa viikossa käyt treenaas?

  • Jonna kirjoitti:

   Just äsken keräilin taas kännykältä ja koneelta ruokakuvia yhteen. Niitä on taas aika paljon 😀

   Mä pyrin aina viiteen treenikertaan viikossa, mut toissa viikolla olin kiepänä ja tuli vain yksi kerta ja tällä viikolla oon treenannut pari kertaa, mut en viitis stressata niistä. Talven tullen treenikerrat taas kasvaa kun ei ole juuri muita juttuja viikolla haittaamassa harrastuksia 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *