Hae
Palasia Arjestani

Kas, minäkin olen sitten läski

Umppu kirjoitti juuri miten oli törmännyt keskustelupalstalla omaan nimeensä ketjussa, jossa muutamia meidän bloggareita kehotettiin liittymään Fitfashionin sijasta Fatfashioniin. Ketju oli aika surullista luettavaa, koska kaikki me täällä ollaan niin erilaisia ja jokaisella ne omat elämänvaiheensa menossa. Kuka raskaana, kuka juuri saanu lapsen, kuka leikkauksesta toipuva. Erilaiset elämänvaiheet vaikuttavat kroppaan negatiivisesti ja sille vaan ei voi mitään. Arvatkaapa mitä? Myös minä löysin sieltä oman nimeni. Pakko sanoa, että ensin hämmästyin ja sitten tulin  todella surulliseksi. Tiedän ettei noista kirjoiteluista kannata ottaa itseensä, mutta mulla oli siihen syyni.

Mua ei haittaa vaikka minusta kirjoiteltaisiin, mutta noiden kommenttien kirjoittamiseen aikaan en pystynyt enää treenaamaan ja vihasin todella paljon löystyvää ulkonäköäni. Ahdisti ja masensi enkä kyennyt sille mitään tekemään. Tuntui suunnattomalta vääryydeltä etten saanut tehdä sitä mitä rakastan, vaan jouduin olemaan yli kaksi kuukautta kotona tekemättä juuri mitään. Mutta pahinta oli peilikuva. En oikeasti enää tunnistanut itseäni ja sporttinen minä hävisi peilistä nopeaan tahtiin. Kaikki se duuni mitä olin tehnyt vuosien ajan, valui muutamassa kuukaudessa viemäristä alas. Nuo kyseisen ketjun kommentit on heitetty juuri noihin aikoihin, kun kaikki tuntui kaatuvan päälle. Luojan kiitos etten törmännyt niihin silloin! Mulle on ihan sama mitä muut ovat mun ulkomuodosta mieltä, mutta kommentit saivat surulliseksi niiden herättämine tunteiden vuoksi. Muistin taas miten helvetin pahalta minusta silloin tuntui. Sitä fiilistä en halua kokea enää koskaan!

Nyt olen onneksi alkanut saavuttaa taas vanhaa lihasmassaa takaisin ja kroppa muuttuu koko ajan, vaikka se ei olekaan enää se pääasia. Vatsalihakset tuskin tulevat ihan heti esille, jos koskaan. Treenitauon aikana rasvaa ehti kuitenkin kertyä ihan jonkin verran enkä todellakaan aio alkaa minkäänlaiselle dieetille vain sen vuoksi, että olisin jonkun muun mielestä fit. Mieluummin olen näissä rasvoissa, syön hyvin ja treenaan kovasti. Jos sitten olen jonkun mielestä läski tai sopimaton bloggaamaan täällä niin ei voi mitään. Kaikki eivät halua olla sikakireitä fitnesskisaajia, en ainakaan minä. Mulle tärkeintä on saada lisää voimaa koko ajan ja kehittyä crossfitissä. Peilikuva muuttuu sitten siinä sivussa, jos on muuttuakseen. Noista kommenteistahan on jo 9kk aikaa ja siinä ajassa on ehtinyt tapahtua paljon ja mua koskevat kommentit olivat aika kilttejä verrattuna muihin…Onneksi olen näin hajuton, mauton ja tasainen ihminen niin ei tarvitse kauheasti mitään negakommentteja lueskella!

Noh, tulipahan taas todettua, että todellakin haluan pitää itseni kunnossa. Ei paljon kiinnosta elää tuota viime vuoden elämänvaihetta uudestaan!

18 kommenttia

 1. Siiri / Pilkettä-blogi kirjoitti:

  Ei ole todellista. :/ Kuinka pikkumaista porukka voi olla….

  http://blogit.kauneusjaterveys.fi/pilketta

 2. Riina kirjoitti:

  Tähän kohtaan on varmaan paikallaan muistuttaa, että täällä on myös paljon niitä lukijoita, jotka pitävät sinua esikuvallisena, terveenä, aitona ihmisenä. Luen blogiasi (olen lukenut jo vuosia, vaikken juuri kommentoi), koska et ole niuhottaja tai täydellisyyden tavoittelija, joka silottelee elämänsä kaikki pinnat someen. Pidän todella siitä että saan myötäelää sekä onnistumisissasi ja onnen hetkissäsi, kuin myös niissä aallon pohjissa, jolloin kaikki ei sujukaan parhain päin. Tässä blogissa ja sen kautta sinussa on elämän makua! Et vello tai rehvastele surussa tai onnessa. Olet löytänyt minun mielestäni hyvän tyylin kertoa elämästä(si). Ihanaa että olet mitä olet – kaikin puolin ja kaikkina aikoina!

  • Jonna kirjoitti:

   Tästä kommentista Tunnistan itseni! Tästä tiedän, että olen tuonut itseni blogissa esille juuri sellaisena kuin olen ja haluankin olla. Kiitos sinulle! <3

 3. miltsu kirjoitti:

  voi kaikkea sitä lukeekin,hävyttömiä ihmisiä jos moisia kirjoittelevat! mun mielestä sä oot ihanan terveen,normaalin urheilijan näkönen ja kyllä se niin on että jos ihan rasvattomana treenailee kovaa niin ei se ole hyväksi. joten väliäkös sillä jossei vatsapalat näy, ne tekee kuitenki sitä tärkeintä tehtäväänsä piilossakin,tukee vartaloa ja antaa voimaa 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, mulla ei ole tarkoituksenakaan olla mikään uberkireä. Ei vain ole mun juttu eikä mun kropalle luonnollistakaan. Inhottavaa, kun ihmisten ulkonäköä ruoditaan anonyymisti tuolla tavalla. Eihän sitä toivoisi kenellekään. Onneksi en löytänyt noita heikkona aikanani. Olisin romahtanut 🙁

 4. ulla kirjoitti:

  siis What. Aikuiset ihmiset !!!!!! 🙁
  Minä ajattelen myös niin, että aivan sama mitä muuta musta puhuu tai ajattelee. Minä olen minä . Kun voin ja pidän itsesäni elämä hymyilee !!! Ja jokainen on juuri sellainen kun on . Miksi jotkut kuluttaa ihanaa elämän energiaa moiseen jauhamiseen mitä joku muu on , Niin turhaa ,

  Ihania Aurinkoisia päiviä Jonna !!!!! Oot niin makee.

  • Kerttu Koitila kirjoitti:

   Siis iha Ylilauta meininkiä ja mikä se toinen Muropaketti saitti lieneekhän, tää on niin tätä, ommaa pahhaa olua purethan! ??

  • Jonna kirjoitti:

   Näin on! Mäkin olen onneksi saanut itsetuntoni takaisin eikä mua enää tuollaiset kommentit enää hetkauta.

   Aurinkoisia juoksulenkkejä Ulla <3

 5. Eve kirjoitti:

  Mä aina mietin, että miten ihmisillä riittää aikaa ja energiaa kirjoitella johkin vauva.fi palstoille pelkkää paskaa. :D:D:D
  Ei saakeli kun oikein pistää mietityttään että millasten ihmisten keskellä sitä joutuu elään. huoh….
  Oot huippu!

  • Jonna kirjoitti:

   Toisilla ei ole muuta tekemistä! Ehkä se parantaa omaa oloa, kun jauhaa paskaa muista..

 6. Emma kirjoitti:

  Moi Jonna! Täytyy sanoa että kyseiset kommentit ovat juuri sellaisia joita en itse lainkaan arvosta, jollaisia täältä fitfashion saitilta liikaa löytyy ja joille tämä foorumi oli ehkä alunperin suunnattu: pinnallista, ulkonäkökeskeistä, kaupallista, itseasiassa narsistista ja omaa egoa pönkittävää.Tuollaiset sitten kirjoittelevat kaiken maailman roskaa nettiavaruuteen. Eli jätetään omaan arvoonsa. Elämä on niin paljon muutakin kuin kropan viilaaminen.
  Juuri sinun blogiasi seuraan sen elämänläheisyyden ja aitouden takia. Pystyn samaistumaan siihen täysin. Jatka samalla mallilla???

  • Jonna kirjoitti:

   Kiitos Emma! Näistä kommenteista huomaan, että olen esiintynyt blogissa juuri sellaisena kuin ole. Ihana sinä, kiitos <3

 7. JK kirjoitti:

  Maailmassa on aika harvoja ns. täydellisiä ihmisiä. Ihmetellään miksi ulkonäkö on tärkeintä. Ei sen pitäisi ollakaan vaan että on inhimillisyyttä. Ne kirjoittelijat itsekään eivät ole yleensä mitään täydellisyyksiä ja itse asiassa mikä tekee ihmisestä todella vastenmielisen ja ruman, on epäasiallinen käytös toisia kohtaan. Mitä olen tuollaisia mörrimöykkyjä kohdannut ja tuntenut ohimennen elämässä, he harvemmin ovat onnellisia elämässä ja siksi ehkä syytävät kakkaa netissä. Minulla käy heitä sääliksi, koska oishan se kivaa kun kaikki olisivat onnellisia elämäänsä mut sitä ei ole kaikille suotu. Että sikäli tuollaiset eivät minua kosketa, koska harmittaa ikävien kommenttien kirjoittelijoiden puolesta. Kai periaatteessa jokainen ansaitsee onnen, mutta toisaalta jos haukkuu muita tarkoituksellisesti niin myönnän ajattelevani että sitä saa mitä tilaa. Omia ystäviä ei ole matkan varrella kadonnut, siinä valinnassa olen onnistunut hyvin, mutta tutun tuttuja on tippunut matkan varrelta ja nyt kun mietin niin iso osa niitä ketkä aina haukkuivat toisia milloin mistäkin. ITse eivät toki olleet täydellisiä myöskään, mutta haukkujat valheellisesti luulevat itsestään melko paljon. Nyt osa näistä taakse jääneistä ovat romahtaneet melko alas eikä kukaan ole heidän tukenaan käytöksensä vuoksi. He jatkavat haukkumistaan, mutta ilmeisesti peili puuttuu eivätkä näe mitään syytä itsessään. Tuollaiset ihmiset ovat rumia, koska käytös rumentaa kaunottarenkin.

  Tavallisia ihmisiä on 95% suomalaisista, joten en näe syytä haukkua ketään. Jokaisella, ihan jokaisella on puutteensa ja henkinen puutostila on pahin.

  Ja just toi, että miten on aikaa. Itsellä on työ ja harrastukset eikä ikävä kyllä aikaa roikkua missään, blogejakin tulee luettua harvakseltaan.

  Ehkä nämä haukkujat ei liiku niin on aikaa roikkua netissä, vauvapalstalla ja jättää lapset huomiotta kun äiti roikkuu netissä? Tuosta tulee mieleen se harhaluulo, missä vieläkin eletään, että hoikkuus on terveyden mittari. Ihminen voi syödä kalorien rajoissa epäterveellisesti, sehän ei edistä terveyttä yhtään (nuorena vielä terveys pitää mut näkyy vanhemmiten poikkeuksia lukuun ottamatta, kuten aina, tupakoitsijakin voi elää 100-vuotiaaksi jos käy tuuri) ja esim. lihaksia voi olla olemattomasti ja rasvaa paljon vaikka on hoikka. Sehän ei ole terveellistä. Ehkä ei ihme kun erotaankin niin paljon, jos osa ihmisistä valitsee puolisonsakin vain ulkonäöllisistä syistä – harvemmin sitä ulkonäön kanssa jaksaa seurustella tai asua samassa kodissa. Hankkisin vaikka julisteen mieluummin seinälle 😉

  • Jonna kirjoitti:

   Ehkä nämä kirjoittelijat luulevat olevansa juurikin niitä täydellisiä ihmisiä, kun on varaa haukkua muita niin surutta. Katkeraa porukkaa sanon minä!

 8. GM kirjoitti:

  Hei, todellakin Näytät terveelle ja normaalille naiselle etkä läskille 🙂 samanmoinen täällä ruudun toisella puolella! Ei pitäis antaa muiden ihmisten mielipiteiden vaikuttaa, mutta kyllä ne vvaan menee tunteisiin 🙁 varsinkin kun taustalla koulukiusausta yms. Mutta pian olen 30v ja henkisesti vahvempi kuin koskaan. Vaikka on myös huonoja hetkiä.. Kuin meillä kaikilla joskus.

  Mikä muuten on tuo sun oma voimiateluohjelma mistä olet puhunut? Interesting 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo kyllä ne aina tunteisiin menee, halusi tai ei! Mutta pitäis yrittää suoraan vaan suodattaa toisesta korvasta ulos. Se voimisteluohjelma on Gymnastic strength training, googlaa! Tuolla nimellä löytyy 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *