Hae
Palasia Arjestani

Sä olet hyvä juuri tuollaisena

Sä olet hyvä juuri tuollaisena

Sä olet hyvä juuri tuollaisena, muista se! Muistan muistuttaa tätä asiaa aina kaikille muille paitsi itselleni. Tänään vietetään valtakunnallista Syömishäiriöliiton Älä laihduta -päivää, joka muistuttaa ettei minun tai kenenkään muunkaan kehossa ole mitään vikaa. Meillä kaikilla on oikeus olla juuri tällaisia kuin olemme. Olemme tasavertaisia ihmisiä painosta (tai mistään muustakaan tekijästä) huolimatta. Tämä on mielestäni äärimmäisen tärkeä sanoma, jota jokaisen sietäisi miettiä. Elämä pyörii usein liikaa ulkonäön ympärillä eikä some ainakaan helpota asiaa yhtään.

Olin pitkään hyvin tyytyväinen itseeni ja minulla oli hyvä itsetunto. Sitten paino nousi ja kroppa muuttui. Tuntui, että olen epäonnistuja enkä kelpaa mihinkään. Hävetti mennä salille ja aloin pukeutua löysiin vaatteisiin. Vatsaa piti vetää aina sisään ettei kukaan huomaisi lihomistani tai ettei housunkaulukseen muodostuisi makkaroita. En ottanut mielelläni kuvia koko kropastani tai jos ostin, kuvakulmien valitsemiseen meni aikaa. Olin surullinen ja vihasin itseäni.

Pikku hiljaa olen ymmärtänyt, että olen hyvä juuri tällaisena. Miksi se onkin niin helppoa sanoa toisille, mutta ei itselle? Minun ei tarvitse sopia mihinkään tiettyyn ulkonäkömuottiin tai olla fitnesskunnossa. Kenelläkään ei ole oikeutta sanoa etten kelpaa tällaisena tai että minun pitäisi laihduttaa. Meistä jokaisen pitäisi muistaa, että paino tai ulkonäkö ei määrittele meitä ihmisenä. Olen väsynyt laihduttamaan ja pyrkimään tietynlaiseen muotiin. Olen väsynyt miettimään kaloreita ja sitä mitä en saisi syödä. Olen väsynyt miettimään treeneissä mikä laji ja mitkä liikkeet kuluttavat eniten. Olen väsynyt puristelemaan vatsamakkaroita ja vihaamaan itseäni, koska en ole timmi. Niinpä lopetan sen. Lopetan painon vahtaamisen, itseni väheksymisen ja ainaisen laihduttamisen. Ei se elämä parane laihduttamalla ellei taustalla ole terveyssyyt. Laihduttamisen sijaan aion keskittyä nauttimaan urheilusta, ruuasta ja elämästä ylipäänsä. Ilman ulkonäköpaineita tai ajatusta etten riitä.

Muista: Sä olet hyvä juuri tuollaisena. Älä laihduta tänään, älä laihduta huomenna. Nauti elämästä <3 Eiks joo?

Edellinen postaus: Toukokuun tavoitteet & viime aikoina tapahtunutta

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

Yksi kommentti

  1. taijku kirjoitti:

    Ihana kirjoitus <3
    niin tärkeää meille jokaiselle muistaa,hyviä juuri sellaisenaan kun olemme,riittäviä kokoon katsomatta,tärkeintä on,että hyväksyy ihte ihtensä ja tekee asioita juuri noin kuin sä kirjoitit,siksi että nauttii ja tulee hyvä olo:)
    Ihanaa kevättä sinulle <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *