Hae
Palasia Arjestani

Pikareissu Kuopioon

pikareissu Kuopioon

Viikonlopun ohjelmassa oli pikareissu Kuopioon, joten mistään tavallisesta rentouttavasta viikonlopusta ei ollut tietoakaan. Tykkään itse, että viikonloppuna saa ihan vain olla ilman mitään sen suurempia suunnitelmia. Voi lähteä johonkin jos siltä tuntuu tai olla lähtemättä. Toiset tykkää ladata kalenterit täyteen kaikenlaista ohjelmaa, mutta itse lähinnä ahdistun sellaisesta. Sen takia en juurikaan jaksa enää lähteä keskustaan mihinkään pr-tilaisuuksiin tai blogitapahtumiin. Koen, että on tärkeämpää käyttää ne pienet arjen hetken palautumiseen kuin kaupungilla juoksemiseen. Olen töissä todella paljon ihmisten kanssa tekemisissä ja haluan, että vapaa-ajalla saan olla kotona oman perheen kesken tai yksin, jos oikein hyvä tuuri käy 😀

Noh, lauantaina otin siis nokan kohti Kuopiota heti aamutuimaan. Hyppäsin kasin jälkeen junaan ja olin perillä puolilta päivin. Alunperin tarkoituksena oli treffata tytön kummi ennen siskon kyytiin hyppäämistä, mutta se suunnitelma peruuntui. Sen sijaan meninkin Hanna Partasen lihapiirakalle ja munkille torille kummityttöni kanssa. Ilma oli kaunis, joten mikäpäs siinä torilla istuessani. En ollenkaan muistanut, että oli lauantai, vaan ihmettelin miten torilla on niin paljon ihmisiä arkipäivänä. Nämä on näitä vuorotyöläisen vitsauksia. Välillä ei muista edes päivää missä ollaan menossa. Kuopion torilla olen nuorempana pyörinyt aika paljonkin aina teini-iästä reilu parikymppiseen asti. Siellä on siis nähty ja koettu yhtä sun toista vuosien mittaan! Olisipa kiva ottaa ja lähteä joskus hyvällä porukalla valloittamaan Kuopion viikonloppu! Tällainen reissu on ollut suunnitelmissa jo pidemmän aikaa, mutta ei vain olla saatu toteutettua…

pikareissu Kuopioon

Arvatkaas minne mentiin siskon kanssa ensimmäisenä, kun päästiin heille? No metsään tietysti sieniä etsimään! Saatiin ihan hyvät saaliit, minä tosin huomattavasti vähemmän. En ole mikään prosienestäjä ja tunnistan vain muutama sienilajikkeet. On niitä silti hauskaa etsiä. Metsässä samoilu on äärimmäisen terapeuttista ja rauhoittavaa, kun vain kaiken maailman hirvikärpäset ja itikat ymmärtäisivät pysyä loitolla. Tänään pitäisi sitten keksiä mitä kaikkea taikoisin kantareilleista ja suppilovahveroista: keittoa vaiko piirakkaa?

pikareissu Kuopioon

pikareissu Kuopioon

Tämän pikaisen reissun päämääränä ei suinkaan olleet Partasen lihikset tai sienestys, vaan äidin uurnan lasku. Käytiin siskon kanssa noutamassa uurna krematoriolta lauantaina ja uurna laskettiin sunnuntaiaamuna. Tehtiin haudalle itse kukkavihko metsän kasveista sekä äidin lempikukista, valkoisista ruusuista. Mielestäni kukkavihosta tuli juuri meidän näköinen ja hyvä niin. Odotin pienoista romahdusta uurnan laskussa, mutta sitä ei kuitenkaan tullut. Hetki oli kaunis ja arvokas, niin kuin sen kuuluu ollakin. Siellä on äidin hyvä levätä lähellä isää. Ehkä tämä elämä tästä alkaa nyt voittamaan, kun kaikki ”pahimmat” asiat on käsitelty loppuun. Vielä jonain päivänä aurinko paistaa <3

Aurinkoista viikkoa!

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *