Hae
Palasia Arjestani

Suklainen kerrosraakakakku

Processed with VSCO with a4 preset

Processed with VSCO with a4 preset

Muistatteko kun jossain vaihessa tein paljon raakakakkuja? Sitten se innostus vain katosi jonnekin. Ehkä kyllästyin tai tilalle tuli jotain muuta. Olen koko tämän pitkän tauon ajan kuitenkin keräillyt raakakakkujen reseptejä varastoon ja toivonut innostuksen uutta alkua. Vaikka raakakakut ovat tuhtia tavaraa niin ne ovat kuitenkin kunnon tavaraa! Ei sokeria, vehnäjauhoja tai muutakaan höttöä. Jo yksi pala riittää viemään makeannälän mennessään ja itse syön raakakkua jopa välipalana! Kukapa nyt ei kakkua tahtoisin välipalaksi!? Yksi ainoa huono puoli näissä on. Tai no kaksi. Ensinnäkin raakakakut ovat aika arvokkaita tehdä ja toisekseen ilman kunnon välineitä menee hermot. Mulla oli selvästi taidot ruosteessa tämän kakun kanssa ja pinna paloi useampaan otteeseen pohjaa vääntäessä. Ensi kerralla tiedän taas paremmin. Mitä tuohon hintaan tulee niin olen keksinyt siihenkin ratkaisun! Sain appiukolta vuosi sitten neliön muotoisia pieniä irtopohjamuotteja ja aion tästä lähtien puolittaa raakakakkujen ohjeen ja tehdä kakun niihin muotteihin. Hah, nerokasta sanon minä!

No mutta tähän kyseiseen kerroskakkuun sitten. Voinen sanoa, että tämä oli hyvää! Ideana on kerrostella pohja-ainesta, maapähkinävoita sekä suklaakuorrutetta ja siitä tulee aika kiva kombo sekä mauiltaan että koostumukseltaan. Aikaa tämän tekeminen vie pikkasen enemmän kuin perusraakakakun, mutta ei mitään mahdottomia kuitenkaan. Reseptin bongasin, yllätys yllätys, Koti&Keittiö-lehdestä (1-2/2016).

Suklainen kerrosraakakakku

POHJA

  • 5 dl cashewpähkinöitä
  • 8 kivetöntä taatelia (tai kivellisiä, mutta ota kivet pois)
  • ripaus aitovaniljajauhetta

VÄLIKERROS

  • noin 3,5 dl maapähkinävoita tai muuta pähkinävoita (itse käytin mantelivoita)

SUKLAAKERROS

  • 1,5 dl kookosöljyä sulatettuna
  • 3 dl raakakaakaojauhetta
  • 0,5 dl hunajaa tai agavesiirappia
  • 3 rkl vettä

Laita cashewt likoamaan veteen yön yli. Jos et käytä tuoreita taateleita niin kannattaa liottaa myös taatelit, mutta liota ne eri kulhossa kuin pähkinät. Kaada ennen tekohetkeä vedet pois kulhoista.

Laita cashewpähkinät, taatelit ja vaniljajauhe tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi tahnaksi. Painele puolet seoksesta noin 16 cm kokoisen (itse käytin 20 senttistä!) leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka pakastimeen 10 minuutiksi.

Levitä puolet maapähkinävoista pohja-ainesten päälle.

Valmista suklaakerros. Sekoita sulatettuun öljyyn kaakaojauhe, siirappi/hunaja sekä vesi. Levitä puolet seoksesta maapähkinävoikerroksen päälle.

Laita cashew-taateliseosta suklaakerroksen päälle. Laita pakastimeen 10 minuutiksi. Tee sen jälkeen maapähkinävoi- ja suklaakerrokset.

Laita kakku jääkaappiin tai pakastimeen vähintään tunniksi. Koristele esim. viikunoilla, mansikoilla tai vadelmilla. Leikkaa kakusta paloja kuumaan veteen kastetulla vedellä. Herkuttele!

Tekijän vinkki: Laita kakku pakkaseen jokaisen kerroksen jälkeen. Helpottaa hommaa kummasti. Cashew-taatelikerros sekä maapähkinävoikerros kannattaa levittää kostutetuin sormin!

Processed with VSCO with a4 preset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.