Hae
Palasia Arjestani

30 asiaa, jotka voit heittää pois heti

30 asiaa, jotka voit heittää pois heti

Ihanaa, aurinko paistaa ja tuntuu, että kevät on oikeasti täällä! Kevät saa minut aina puunaamaan kotia entistä enemmän, karsimaan tavaraa ja muuttamaan sisustusta värikkäämmäksi. Kaivan vaatehuoneen kätköistä iloisemman väriset verhot ja tyynyliinat. Kukat saa uudet mullat ruukkuihin ja jotkut jopa uudet ruukutkin. Ikkunalaudat täyttyvät pienistä taimista ja parveke siistiytyy kesäkuntoon kuin itsestään. Jännä miten kevät saa ainakin minut haluamaan siistimmän ja tyhjemmän kodin. Koluan taas innoissani kaappeja ja pistän kaiken tarpeettoman kiertoon. Innostuin myös viikonloppuna tekemään vähän diy-juttuja. Muffinssivuoat löysivät uuden kodin lasipurkista, jossa ne säilyvät hyvin järjestyksessä. Tytölle aloin tekemään paperitelineitä pahvisesta lelulaatikosta sekä muropaketista. Saadaan hänenkin pöytä siistiksi ja järjestykseen!

30 asiaa, jotka voit heittää pois heti

30 asiaa, jotka voit heittää pois heti

Tässä 30 asiaa, jotka voit heittää pois heti kotia sotkemasta! Tuskin tulet kaipaamaan näitä?

 1. kuihtuneet kukat ja muut kasvit
 2. mainoslehtiset ja paperit, joille ei ole enää käyttöä (huomioi tietosuoja)
 3. käyttämättömät kukkapurkit
 4. dvd:t joita kukaan ei katso enää
 5. cd:t, joita kukaan ei kuuntele enää
 6. vanhentunut elektroniikka
 7. pieneksi menneet tai rikkinäiset vaatteet
 8. muovikipot, joille ei ole enää käyttöä
 9. ne miljoona eri lapsen piirustukset. Säilytä rakkaimmat, kierrätä muut!
 10. korut, joille ei ole enää käyttöä
 11. vanhentuneet kosmetiikkatuotteet
 12. hävitettyjen laitteiden ohjekirjat
 13. rikkinäiset tai pieneksi menneet kengät
 14. vanhat almanakat ja kalenterit
 15. turhat kahvimukit
 16. muut astiat, joita kukaan ei käytä
 17. paperiset reseptit
 18. lehdet, joita kukaan ei lue (myös ne jotka olet säästänyt, koska ehkä luet ne joskus)
 19. Rikkinäiset tai muuten käytöstä pois jääneet lelut ja pelit
 20. Parittomat sukat
 21. Vanhat hammasharjat
 22. Kirjat, joita ei enää lueta
 23. Vanhat lääkkeet (vie apteekkiin)
 24. Koriste-esineet, jotka eivät tuota enää iloa
 25. Vanhat silmälasit
 26. Uunivuoat, joita ei enää käytetä
 27. Muut keittiövälineet, joille ei ole tarvetta
 28. Vanhentuneet kuiva-aineet
 29. Rispaantuneet ja loppuun kulutetut alusvaatteet
 30. Vanhat tyynyt ja loppuun käytetyt lakanat

No siitä. Kokosin listaa sillä ajatuksella mitä ylimääräisiä tavaroita meiltäkin löytyy varmasti kotoa. Minulla on iso kasa paperisia respetejä kotona mistä en millään tahtoisi luopua! Tiedän, että samat löytyy varmasti netistä, mutta jostain syystä en ole raaskinut niistä luopua. Vievät mokomat vain kauheasti tilaa, joten poishan ne on heitettävä turhaan nurkista pyörimästä. Vanhoja dvd:tä ja cd:tä pyörii nurkissa myös, samoin keittiövälineitä joille ei ole enää mitään käyttöä. Vanhoja rikkinäisiä vaatteita ja muitakin tekstiilejä voi viedä esim. h&m:lle, josta ne kuljetetaan jatkojalostukseen. Tiedän muuten mitä teen tällä viikolla: käyn taas kaappeja läpi!

Tervetuloa kevät, olen valmis!

Ps. Jos haluat päivittää kodin ilmettä, niin Elloksella nyt jopa 50% alennusta suuresta määrästä tekstiilejä! Tsekkaa ihanuudet täältä. Katso myös puutarhakalusteet! Oi jos vain olisi kunnon piha eikä pelkkä kämänen parveke…Puutarhakalusteet täällä.

30 asiaa, jotka voit heittää pois heti

Vaarilla kukkii kaikki mahdollinen!

30 asiaa, jotka voit heittää pois heti

8 kommenttia

 1. Anniina kirjoitti:

  Vanhoja silmälaseja ei kannata heittää pois! oon istunu monien lasieni päälle, niin on ollu kiva, kun kaapissa on odottanu vanhat varalla:D

  http://www.lily.fi/blogit/taidemina

 2. Riikka kirjoitti:

  Siis ei cd levyjä voi heittää! Autossa niille ainakin on käyttöä. Toisaalta en myönnä ostaneeni huonoja levyjä. Aarteita ne on kuten myös C-kasetit joista en luovu ?

  • Jonna kirjoitti:

   Meillä on osa cd:stä niin kauheaa skeidaa, että ilomielin laitan kiertoon. Parhaimpia säilytetään juurikin autossa ja mies kuuntelee siellä 🙂 C-kasetteja meillä ei ole ollut vuosiin. Taisi äiti joskus heittää pois mun kasetit, kun muutettiin..

 3. ninna kirjoitti:

  nämä sinun eko/kierrtäys/tuunaus kirjoitukset ovat parhaita koska omaan saman arvomaailman. turhaa tavaraa haalitaan aivan liikaa eikä kaikkea pidä omistaa. mihin tarvitaan esim. 20 pussilakanasettiä? itse omistan kolmet ja se riittää. Eikä minulla ole hiustenkuivaajaa koska en sellaista käytä. Joskus olisi ihan mielenkiintoista laskea kuinka monta tavaraa kotoa löytyy varmasti menisi 10 000 jos laskee kaikki hiuslenkit, kynät ym. Mietin välillä miten se 100 tavaran haaste onnistuisi karsisi omaisuutensa 100. Entä sulla onnistuisiko?Kaikista olen samaa mieltä; pois vaan!
  käyttämättömät kukkapurkit dvd:t ja cdt(kirjastoon kierrätykseen
  pieneksi menneet tai rikkinäiset vaatteet kannattaa tehdä räteiksi, esim itse käytän pyörän pesuun ja sitten heitän pois.
  muovikipot, joille ei ole enää käyttöä(siis kuka niitä viilipurkkejä säästää ja miksi!?)
  ne miljoona eri lapsen piirustukset. Säilytä rakkaimmat, kierrätä muut!(tai ottaa valokuva muistoksi)
  Parittomat sukat; askarteluun tai lasten leikkeihin esim pehmoleluille pipo, pikkunukeille makuupussi tai jopa lahjapakkaus(pestynä tietty)jos tarvetta kuitenkin turha tehdä säästää jos ei tule käyttöä.
  Vanhat hammasharjat; pyörän ketjujen huoltoon toimii!
  Koriste-esineet, jotka eivät tuota enää iloa; aivan ehdoton! tosin jotkut matkamuistot en raaski luopua…
  Vanhat silmälasit; ulkomaanapu silmäasemat usein ottaa vastaan
  Lopuksi vielä lajitella jätteet esim elektroniikka ja kynsilakat vaarallinen jäte. onneksi kierrätysautot alkavat nyt helsingissä kiertää. lajitteletko itse? Onneksi noita kaikkia voi lajitella ja kierttää esim lakanat hesylle.

  • Jonna kirjoitti:

   Meillä kierrätetään usein pussilakanat ja pyyhkeet mökille. Olen myös lahjoittanut niitä vieressä olevaan vanhustenkotiin. Ottavat ilomielin siellä vastaan! 100 tavaraa on aika paha, mutta miksipä se ei onnistuisi? En edes tiedä mitä jättäisin ja mitä en. Meillä kierrätetään kaikki elektroniikasta paperiin ja pattereihin. Olen jopa miehenkin saanut tähän hommaan mukaan ja kiltisti huuhtaisee jauhelihapakkaukset käytön jälkeen 🙂

   Meille tuli eilen ilmoitus tulevasta huoneistojen sähkö- ja vesijohtojen ym saneerauksesta ja mieskin totesi, että nyt täytyy alkaa karsimaan kaikki turha pois, koska edessähän on sitten muutto hetkeksi jonnekin…

 4. Sanna kirjoitti:

  Vanhoja pussilakanoita ja pyyhkeitä voi viedä myös eläinlääkäriasemille, jos ylimääräisiä lojuu nurkissa. Sinne kelpaa miten kulahtaneet vaan, aina on käyttöä.

  Astioita ja keittiövälineitä hankkiessa kannattaa olla niin kriittinen, ettei ylimääräisiä kerry. Jos nyt ei ihan mahdoton oman elämänsä MasterChef ole, niin aika harvoin tarvitsee useita lastoja, puuhaarukoita, sekoituskippoja, uunivuokia yms. yhtäaikaa :).

  http://www.sanna-r.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *