Hae
Palasia Arjestani

Yksi minimalistinen koti, kiitos!

minimalistinen koti

Tavoitteena minimalistinen koti

Minimalistinen koti. Siitä olen haaveillut jo tovin, mutta en tiedä voinko sitä saavuttaa koskaan. En ehkä haluaisi mitään ääriminimalistista, siis ihan tyhjää, kotia vaan sellaisen kaikesta turhasta tavarasta vapaan kodin. Sellaisen, jossa saa olla harrastusvälineitä ja asioita, joista meidän perheenjäsenet pitävät, mutta ei mitään ylimääräistä. Sellaista kotia tässä tavoitellaan pikkuhiljaa ja hyvässä vauhdissa ollaan. Iso määrä tavaraa on kuukausien mittaan lähtenyt kierrätykseen tai uusiin koteihin, mutta iso määrä on vielä jäljellä. Olen katsellut ihastellen instagramista minimalistisia koteja. Oi sitä tyhjyyden ja siistiyden määrää! Sitä minä kaipaan.

Putkiremontti antoi kunnon sysäyksen

Joskus ihminen tarvitsee pienen tuuppauksen saadakseen haaveilemiaan asioita aikaan. Meillä kodin tyhjentämisen sai toden teolla aikaan tuleva putkiremontti. Putkiremppa on raskas ja vaatii todella paljon etukäteisvalmisteluita, mutta työn suuresta määrästä huolimatta olen erittäin iloinen, että se tuli eteen juuri nyt. Nyt on pakko laittaa kaikki meille käyttämättömät asiat kiertoon, sillä jokainen ylimääräinen tavara lisää vain hommaa. Monta säkkiä tavaraa on lähtenyt jo SPR:lle tai myyty eteenpäin ja homma jatkuu vielä. Helmikuun puolessa välissä asunto täytyy olla siinä kunnossa, että remontti voi alkaa. Paljon ollaan jo tehty, mutta paljon on vielä jäljellä! Ehkä eniten ärsyttää lukuisat kirjat, joita olen kotiini hamstrannut. Kirjat eivät nykyään mene kaupaksi, joten olen lahjoittanut niitä eteenpäin. Vain rakkaimmat, ja sellaiset joihin voin palata aina vain uudelleen, olen jättänyt. Silti niitä on edelleen liikaa!

Video aiheesta

Kuvasin tovi sitten aiheesta myös videon youtubeen ja näitä tulee varmasti lisää. Jostain syystä rakastan itse siivous- ja organisointivideoita. On hauskaa nähdä minkälaisia koteja ihmisillä on ja miten he ylläpitävät siisteyttä. Voi kuulostaa jonkun mielestä ehkä tylsältä, mutta haen itse videoista motivaatiota enemmän kuin viihdettä. Myös tiktokista katselen eniten siivous- sekä ruuanlaittovideoita. Välillä mietin, että onko se tämä keski-ikä, joka saa kiinnostumaan tällaisista aiheista 😀

Minkälaisia videoita sinä tykkäät katsella youtubesta tai somesta ylipäänsä?

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

4 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  Katselen myös organisointi ja -minimalistivideoita youtube:sta?Et siis ole ainoa. Ja luulen että se johtuu keski-iästä?

 2. Pirkkis kirjoitti:

  Yleensä katselen askartelua, bujoilua ja kalenteriaskartelua. Ei ole tullut mieleenkään, että tästäkin aiheesta tehdään videoita. Mutta nyt kun askartelut on jääny vähemmälle, pitääkin alkaa etsiä tämän tyylisiä videoita. Sää pääsitkin heti seurantaan.

  • Jonna kirjoitti:

   Askarteluvideot on myös tosi kivoja! Pitäisi taas aktivoitua enemmän itsekin ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.