Hae
Palasia Arjestani

Voisiko tästä olla apua?

Heippati! Joko teillä alkaa olla jouluvalmistelut loppusuoralla? Mä olen ollut edelleen kipeenä. Sitkeässä on flunssan pirulainen. Eilen oli taas vähän parempi päivä, mutta tänä aamuna olin jälleen aavistuksen verran enemmän tukossa kuin eilen. En tiedä mitä tää on, mut pikku hiljaa alkaa käymään hermoille! Nyt jos tämä vaan jatkuu ja jatkuu niin sitten täytyy alkaa ottamaan lisää kokeita. Allergiakokeet ja homeen mittaus esim. kotona tulee ensimmäisenä mieleen. Pidetään kuitenkin sormet ristissä, että tämä alkais nyt olla tässä flunssan osalta. Elättelen nimittäin suuresti toiveita, että voisin huomenna mennä boksille vähän mobbailemaan ja haistelemaan treenifiilistä 🙂

IMG_20131217_193528

Erään aamun ojentajalöytö. Ne on siellä vieläkin! 😀


IMG_20131220_072504

Eilisen aamun no make up & bad hair day- kuva aamulla klo 7. Pretty 🙂


Eilen lähdössä kaupoille.

Eilen lähdössä kaupoille.


20131221_123401

Uuden muumipalapelin onnellinen omistaja <3

Olen tässä miettinyt, kysellyt, kuunnellut ja lueskellut taas paljon gluteenittomasta ruokavaliosta sekä paleosta. Joku aika sittenhän söin pienen tovin paleolla enkä tainnut olla silloin yhtään kerta kipeänä. Toisaalta myöskään tyttö ei ollut vielä silloin tarhassa. Yleinen mielipide noista molemmista ruokavalioista on se, että niillä pysyisi keskimääräistä paremmin terveenä. Onko teillä asiasta kokemusta? Oon hiljalleen alkanut muuttaa omaa ruokavaliotani gluteenittomampaan suuntaan, mutta täyspaleolle tuskin enää alan. Mullahan ongelmaksi paleolla tuli joku omituinen voimattomuus ja energian puute. En laskenut niihin aikoihin kaloreita ollenkaan, mutta luulen etten vain syönyt tarpeeksi. Maitotuotteet aion pitää edelleen ruokavaliossa, täysrasvaisina tosin. Leivän jätän kokonaan pois tai korvaan sen gluteenittomalla leivällä tai paleoleivällä. Pastat vaihdan gluteenittomaan versioon. Riisiä, perunaa ja bataattia aion syödä edelleen. Tietysti mukana pysyy liha, kala, kana, vihannekset, hedelmät sekä marjat entiseen malliin. Nyt vain kiinnitäm enemmän huomiota hiilarien saantiin. Miltäs teistä kuulostaa? Tahtoisin vaan niin kovin pysyä terveenä ja päästä treenaamaan taas entiseen malliin.

Kulmakonditorion salaattia.

Kulmakonditorion salaattia.


Iltaruuaksi äijämunakasta :)

Iltaruuaksi äijämunakasta 🙂


Kaupasta ostin ekan kerran elämässäni gluteenitonta makaronia.

Kaupasta ostin ekan kerran elämässäni gluteenitonta makaronia.

20131220_18352520131216_160818IMG_20131220_212657

Oikeastaan on ollut aika mielenkiintoista huomata miten vaivalloiselta tää kaikki tuntuu. Että pitäisi ihan ruokavalioonsa alkaa muuttamaan. Yhtäkkiä en keksi MITÄÄN mitä voisin syödä 😀 Kauheen vaikeeta. Aikasemmin puputin leipää aina jos nälkä yllätti ennen aikojaan. Myös puuro ja raejuusto on olleet kovasana. Puuron olen jo aikoja sitten vaihtanut tattaripuuroon joka lienee jo valmiiksi gluteeniton…? Mutta se leipä. Ei auta kuin alkaa taas itse vääntämään paleoleipää sekä gluteenittomia sämpylöitä. Gluteenitonta ruokavalioo puoltaa tän sairastelun lisäksi myös se, että turpoan aika kovasti aina kun syön leipää. Ei tykkää kroppa ei 🙁 Olen uppaillut ruokakuvia viime päivinä aika paljon instagrammin ihan senkin takia että sieltä olen saanut paljon hyviä vinkkejä ja tukea omille ajatuksilleni. Instasta mut löytää nimellä jonnam1983

kuvia 002

kuvia 003

kuvia 005

kuvia 006

kuvia 007

Viime viikolla värkkäsin bataatista lohkoja uunissa ja lisäksi tein itse jauhelihapihvejä. Bataatit valelin ensin oliiviöljyllä ja maustin ripauksella suolaa, chilijauheella sekä valkosipulijauheella. Pihveissä ei ole muuta kuin kananmuna, suolaa ja mustapippuria. Bataatit paistelin uunissa 200 asteessa n.30 minuuttia ja pihvit paistoin pannulla voissa. Kaveriksi kastike kermaviilistä ja kasa vihanneksia. Näitä syötiinkin sit pari päivää 🙂

IMG_20131222_092928

Meidän joulukorttiseinä 🙂


IMG_20131219_105353

Makkariin värkkäsin tällaisen valohässäkän minikasvihuoneesta, joulupalloista, paperista ja valosarjasta.


IMG_20131220_160653

Päiväkodin tädit saivat tänä vuonna tällaiset lahjat 🙂 Purkkien sisällä on erilaisia suklaita, mitäs muutakaan!

 

Joulua olen laitellut kotona pikku hiljaa. Ei ole paljon sairaana jaksanut puunata nurkkia, mutta kaikki tärkeimmät alkaa olla tehtynä. Vielä keittiön kaapin ovet kun saan pyyhittyä ja kylppärin pestyä niin siinäpä ne sit olikin. Ei olle kuitenkaan kovin paljon joulun aikaan kotona niin mitä sitä suotta jokaista koloa puunaamaan. Jotain pientä aion vielä leipoa joulupäivälle tai tapaninpäivälle 🙂 Eilen tehtiin tytön kanssa ensimmäistä kertaa pipareita! Ostin valmistaikinan ja ihan hyviä tuli niistäkin. Enkä ees polttanut yhtään pellillistä 😀

kuvia 001

kuvia 003

kuvia 007

kuvia 010

kuvia 011

kuvia 009

kuvia 012

IMG_20131221_171023

 

Mun osalta jäi tosiaan karsintojen viimeinen osa nyt tekemättä vaikka salaa elättelinkin toiveita ihmeparantumisesta. Eipä tapahtunut ihmettä vaikka joulun aikaa eletäänkin. Ja mulla kun oli uudet välineetkin jo hankittuna viimeistä lajia varten! Jostain syystä aavistelin sen sisältävän leukoja ja tilasin itselleni päheet lämsät ettei kädet enää aukeaisi leukoja tai toes to bareja tehdessä 🙂

IMG_20131219_172304

Postimies toi myös iloisen yllätyksen viime viikolla, kun sain blogiyhteistyön merkeissä testattavaksi Simplen uusia kasvopyyhkeitä sekä silmämeikin poistopyyhkeitä. Oletteko kyseisiä tuotteita koskaan käyttäneet? Kerron omista kokemuksista enemmän kunhan olen tuotetta useamman kerran testannut 🙂

Nyt paketoimaan viimeiset lahjat! Niitä onkin kertynyt yllättävän paljon vaikken ole kenellekään mitään turhaa krääsää hankkinutkaan… Ootteko te ostaneet paljon joululahjoja vai hankitteko ylipäänsä mitään lahjoja?

 

 

 

12 kommenttia

 1. Emma kirjoitti:

  Mulla myös toi leipä aiheuttaa heti hirveen turvotuksen, mahakivun ja parin päivän viiveellä iskee näppylät kasvoihin :/ mut aina välil pakko syödä, iskee hirvee leipä himo! Pitäs gluteenittomaa leipää kokeilla seuraavaks. 🙂
  Maidoton on mulla täl hetkel: kerma, voi, punanen maito ja kookosmaito sallittuja, ei mitää oireita oo tullu. Nii ja palkkarina täl hetkel star nutrition minttusuklaa 🙂
  Crossfitis niit hiilareit tarvii, ni vaaleeta riisiä ja kuskusia tulee syötyä kasvisten ja lihan kanssa treenin jälkee. Tattaria en oo viel kokeillu!
  Hei Jonna ihanaa joulunaikaa teijän perheelle! 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Arvelinkin etten ole oireideni kanssa ainoa… Kuskusia voisin itsekin muuten testata! En oo pitkään aikaan sitä tehnyt 🙂

   Muksaa joulua ja kovia treenejä sullekin! 🙂

 2. E kirjoitti:

  Moikka! Ootko mitannut sun orostaattista sykettä? Itselläni oli myös syksyllä kummallista jatkuvaa sairastelua ja just ku olin päässyt takasin treeneihin kiinni flunssa iski taas.. Mittasin orostaattisen sykkeen ja erotus oli yli 40 ja nyt oon lepäillyt ylikuntoa pois pari kuukautta.. Voi olla ettei sun kohalla (toivottavasti) oo kyse ylikunnosta mutta kannattaa ottaa sekin vaihtoehto huomioon!
  Ihanaa Joulua! Ja pakko vielä mainita että Sun blogi kuuluu mun lemppareihin! Oot hyvä terve esikuva 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   En oo mitannut! Ei oo tullut mieleenkään…. täytyypä tutkia asiaa tarkemmin 🙂

   Ihanaa kuulla, että tykkäät blogista 🙂 Rauhallista joulua sinullekin!

 3. Heidi kirjoitti:

  Mä lopetin viljojen syönnin jo yli vuosi sitten ja silloin olen viimeksi ollut flunssassa, vaikka ennen sain pari flunssaa vuodessa. Samaan syssyyn pääsin mm. eroon jatkuvista huuliherpeksistä! Kirjoittelin tänne noita tuntemuksia ja mitä viljaton (eli ei gluteeniton) mulla meinaa ja miten sitä nykyisellään noudatan:

  http://eioorakettitiedetta.blogspot.co.uk/2013/11/vuosi-viljatonta.html

  Uskon kyllä kovasti, että terveestä suolistosta lähtee se kaikki muukin terveys. Toivottavasti löydät jostain apua jatkuvaan flunssaan, ei oo kivaa tuo. :/

  • Jonna kirjoitti:

   Täytyy muuten lukea läpi taas toi suolistokirja (en muista nimeä :D). Toivon tosiaan että nää flunssat alkaa olla pikku hiljaa ohi. Tää viimesin on ollut kaikista pahin ja jos nää vaan pahenee niin… en ees tiedä mitä teen!

 4. Julia kirjoitti:

  D-vitamiinin saantiin kannattaa kanssa kiinnittää huomiota.. Itselläni yllättävän alhainen vaikka oon syöny 50mg/pv.. Kannattaa käydä tsekkaamassa 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo, mäkin sitä napsin kyllä säännöllisesti mut en oo mittauttanut pitkään aikaan. Duunipaikallahan tuo kävis kätevästi 🙂

 5. Nimetön kirjoitti:

  Päiväkodit ovat sellaisia paikkoja että siellä jyllää kaikki pöpöt, kun meidän lapsi aloitteli päiväkodissa,välittömästi iski paha flunssa hänelle että vanhemmille!

  • Jonna kirjoitti:

   Sitä mäkin epäilen mun flunssien syyksi, koska samaan aikaan tää sairastelu alkoi kun tyttö meni päiväkotiin. Jollain täytyy nyt saada immuniteetti kuntoon että pysyisin terveenä.. Toivottavasti teillä on jo tilanne helpottanut 🙂

 6. Felida kirjoitti:

  Sulla on niin upees kunnos käsivarret *.* niitä kannattaakin esitellä ! ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *