Hae
Palasia Arjestani
Kaupallinen yhteistyö

Harrastus, jota kaipaan eniten

Kaupallinen yhteistyö: Fit-lehti
*Sisältää mainoslinkkejä

harrastus, jota kaipaan

On olemassa yksi harrastus, jota kaipaan eniten. Olen elämäni aikana harrastanut yhtä sun toista. Joitakin harrastuksia olen jäänyt kaipaamaan ja toisia taas en. Lueskelin tänään töissä Fit-lehteä, jossa oli juttu naisesta, joka harrastaa esteratsastusta. Moni ei teistä ehkä tiedäkään, että ratsastin aktiivisesti aina 19-vuotiaaksi asti, mutta sen jälkeen en ole noussut hevosen selkään kertaakaan. Hevosharrastuksen kaipuu iskee tasaisin väliajoin, mutta suurimpana esteenä kauan kaivatun harrastuksen aloittamiselle on ollut sen kalleus. Ratsastaminen täällä pääkaupunkiseudulla on aivan jumalattoman kallista!

Ratsastustuntien hinnat ovat kivunneet melkoisiin hintoihin, sillä silloin kun minä kävin tunneilla nuorempana, maksoin tunnista 20 markkaa! Nyt meidän lähitallilla irtotunti maksaa 55 euroa ja kausi maksu on melkein 1000 euroa. Tasaisin väliajoin teen laskelmia, että voisinko aloittaa ratsastuksen uudestaan, mutta olen jättänyt asian edelleen hautumaan. Pari viikkoa sitten työkaverini osti hevosen (tai siis puolikkaan) ja jälleen iski kauhea heppakuume. Itse asiassa niin kova, että kävin jo haistelemassa Xxl:n alennuksilla hevostarvikkeita! Se on muuten jännä juttu, että olisin valmis maksamaan tytölle tunnit vaikka heti, mutta en itselleni. Saattaahan siinä vielä niinkin käydä, että kohta ollaan molemmat heppatyttöjä 😀

harrastus, jota kaipaan

Tämä kaveri tässä on työkaverini heppa, lempinimeltään Polle 🙂

Kävin pitkään nuorempana ratsastamassa pienellä kolmen hevosen tallilla, jossa auttelin tallitöissä ja sain ratsastaa mielin määrin. Tallilla oli oma iso kenttä, jossa sain yksityisopetusta. Se oli kyllä mahtavaa aikaa ja juuri sellaista aktiivista puuhastelua hevosten parissa kaipaan. Rakastan tallin ja nahkavarusteiden tuoksua, hevosten hörähtelyä ja niiden hoitamista. Ihme, että olen malttanut näinkin pitkään olla poissa tallilta (kohta 20 vuotta!). Moni kaverini on aloittanut uudelleen ratsastuksen ja huomaan miten paljon iloa se tuo heille. Meidän lähimmälle tallille eli Tuomarinkylän tallille ei tosiaan ole kuin muutama kilometri, joten pitäisikö sitä vain käydä kyselemässä Takaisin satulaan -kursseja?

Ratsastus on harrastus, jota kaipaan eniten. Onko sulla joku sellainen harrastus, jonka pariin haluaisin palata?

harrastus, jota kaipaan

Ps. Saatte nyt halutessanne Fit-lehden melkoisen hyvään hintaan eli 5 numeroa 24,90e! Voit lunastaa tarjouksen täältä. Nappasin itse lehden mukaan tänne Himokselle ja aion nautiskella sen loppuun kera suklaan ja Pullavan 😀 Pidetään balanssi tässäkin asiassa! Lehden reseptejä voisin testailla vaikka ensi viikolla 🙂 Tilaus muuten alkaa seuraavasta mahdollisesta numerosta!

Edellinen postaus: Helppo peruspipo miehelle

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Kaupallinen yhteistyö: Fit-lehti

4 kommenttia

 1. Sonetti kirjoitti:

  Hevosten kanssa puuhastelu ja ratsastaminen on maailman paras tapa rentoutua ja tyhjentää pää. Siinä kaikki huomio keskittyy siihen ihanaan samettiturpaan, joka kuuntelee sun ajatuksia ja hassujakin juttuja loputtomiin. Ehkä voisit vielä löytää jonkun (pienemmän) tallin, jossa apukädet olisivat tervetulleet ja jonkun hevonen kaipaisi hoitajaa tai vaikka kävelyttäjää. Takaisin satulaan -kursseja olen nähnyt useammankin tallin kurssikalentereissa. Toivottavasti pääset pian hevostelemaan!

  • Jonna kirjoitti:

   Olen jo hetken katsellut talleja meidän ympäristöstä, mutta aina esteeksi syntyy matka. Kuljen julkisilla ja olisi mahdotonta lähteä kauaksi hevostelemaan julkisten varassa. On tässä vielä yksi keino kokeiltavana 😉

 2. M kirjoitti:

  Itse palasin satulaan 15 vuoden tauon jälkeen viime keväänä. Siitä homma lähti hiukan ”laukalle” ja viime joulun aikaan toteutin lapsuuden haaveeni ja ostin oman hevosen. Toimii myös hienosti elämäntaparemonttina, koska enää ei ole aikaa eikä rahaa (eikä oikein fiilistäkään) hengailla viikonloppuja kuppiloissa tai syödä useampaa kertaa viikossa ravintoloissa. Eikä kyllä ole kaduttanut.

  • Jonna kirjoitti:

   Wau, onnea!! Tuo oli hyvin sijoitettu raha 🙂 Kaikki muut hevosen ostaneet ovat sanoneet ihan samalla tavalla! Olen itse pienestä tytöstä saakka haaveillut omasta hevosesta ja vielä jonain päivänä toteutan sen. Ensin täytyy tosin päästä taas hommaan kunnolla kiinni 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *