Hae
Palasia Arjestani

Vaatekaappikriisi

Tiedättekö tunteen kun ei ole mitään päälle pantavaa? Juhlat tai jokin meno tulossa eikä kaapista löydy mitään sopivaa tai kivaa? Kaikki vaatteet tuntuu tylsiltä eikä niitä missään nimessä voi laittaa päällensä, vaikka osa olisikin melko uusia ja maksimissaan kaksi kertaa päällä olleita. Kaikilla muilla on niin kivoja vaatteita, mutta mulla ei mitään. Tylsiä ja vanhoja rytkyjä vain. Booooooring! Tällainen fiilis mulla on jo pidemmän aikaa ollut omasta vaatekaapin sisällöstä. Silkkaa paskaa täynnä.

OI000044-1

Housut, villatakki, pipo ja musta pitsiosa H&M // takki Helly Hansen // kengät Reebok

OI000046-1

Mä olen melkoinen tuuliviiri vaatteiden osalta. Mun maku tuntuu vaihtuvan koko ajan. Välillä haluaisin pukeutua klassisen siististi ja hankin sen kaltaisia vaatteita ja välillä suuressa huudossa on sporttivaatteet. Nyt en tiedä mitä haluan, mutta ilmeisesti jotain kuitenkin. Jotain kivempaa kuin mitä mun vaatekaapista löytyy 😀 Poikkesin tänään hennesille pikavisiitille ja löysin muutaman varsin vekkulin paidan,  tuntuvat mun tyylisiltä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuleeko teille koskaan sellaista tilannetta,  että jokin kaupassa näkemänne vaate/muu asia jää kummittelemaan mieleen niin pitkäksi aikaa kunnes käytte sen ostamassa? Mulle näitä tilanteita tulee eteen muutaman kuukauden välein. Lauantaina oli pakko käydä noutamassa Stadiumista pari treenivaatetta, jotka on kummitelleet mun päässä jo pari viikkoa. Ei kummittele enää! Tiedän, että on typerää  maksaa uusista treenivaatteista montaa kymppiä mut kun nää oli niin hienot. Treenivaatteita mulla kuitenkin menee ja kuluu kauheat määrät niin ehkä niitäkin voi silloin tällöin ostaa…Hienosti osaan ainakin todistella itselleni vaatteiden tarpeellisuuden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paljonko teillä kuluu kuukaudessa rahaa vaatteisiin? Mun kiintiö vaatteisiin on tälle kuulle täynnä 😀 Oon yrittänyt fb-kirppareiltakin katsoa itselleni vaatteita,  mut ei niistä ole löytynyt kerrassaan mitään.

12 kommenttia

 1. Sannukka kirjoitti:

  Moi! Tiedän tunteen. Mulla oli viime syksystä asti toi pelkkää paskaa-fiilis vaatekaapista. Nyt alkuvuodesta shoppailin vaatekaapin sisältöä panostaen arkivaatteisiin. Ostan yleensä kerralla enemmän vaatteita max kolmesti vuodessa ja treenivaatteita pari kolme kertaa myös vuodessa. Satsaan laatuun ja mulla ei ole paljon vaatteita. En kauheasti laske mitä vaatteisiin menee rahaa kun niitä ostan, koska shoppailu ei ole mulle kuukausittaista.

  • Jonna kirjoitti:

   Olispa ihanaa osata ostaa vain tarpeeseen ja laadukkaita vaatteita! Mun pitäis saada muutama vähän parempi paita ja housut juhlakäyttöön. Sellaiset joita voisin käyttää sit useammin 🙂

 2. Eve / Queen Of Everything kirjoitti:

  Mulla on aina vaatekaappikriisi, ja se johtuu varmaan siitä että mulla on todella laaja maku. Tai siis, mulla ei ole mitään tiettyä tyyliä, vaan pidän monenlaisista vaatteista ja vaihtelen tyyliä usein. Mä haluaisin ostaa kaikkea kallista ja laadukasta merkkivaatetta, sellaista mitkä olis vaatekaapissa vuosikausia ns. vaatetuksen kulmakivinä mut en jotenkin pysty siihen. Mä kyllästyn nopeasti vaatteisiin ja olen kierrättämässä niitä suht nopeaan tahtiin, tai siis, mulla ei ole mitään vuosikausia vanhoja vaatteita, yleensä vaatteen ikä mulla on about vuosi.

  Oon huomioinut että sulla on aika vaihtelevaa myös tuo vaatteiden ostaminen tai maku sen suhteen, ja tunnut pukeutuvan vähän kaikenlaiseen, mut toisaalta, kivaahan se vaihtelu on. Kadehdin kuitenkin esim. Mungolifen Annaa ja ETENKIN Uino-blogin Ainoa, sillä tuolla Ainolla on täysin sama maku about kaiken suhteen kuin mulla, ja mä haluisin pukeutua just niin, aina. 😀 En vaan osaa/jaksa.

  Budjetti shoppailuun on 0-1000e. Eli voi mennä vähän, ei ollenkaan tai sikana. Usein ostelen vaatteita ryppäissä, niin että käyn sitten monet kaupat läpi kerralla ja on kasseittain tavaraa. En jaksa juosta vaatekaupoilla viikottain, enkä edes kuukausittain. Nettikauppoja kulutan kyllä paljon, ja tällä hetkellä suosikkeja on Boozt ja Zalando.

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, tuli tuo kuvaus suoraan kuin mun päästä! Mä kyllästyn kans tosi nopeesti ja vaihdan tyyliäkin ihan mielialan mukaan. Hemmetin muotiblogit! Toisaalta niistä saa hyviä ideoita mut toisaalta taas niiden rinnalla omat vaatteet tuntuu tylsiltä… No nyt löysin taas muutaman kivan paidan niin eiköhän näillä hetki pärjätä 😀

 3. Taru kirjoitti:

  Tutulta kuulostaa! Mutta olen muuttanut asennettani vaatteisiin ja niiden ostamiseen ja karsinut ainakin puolet vaatekaapin sisällöstä pois. Jäljellä on vain ehdottomat lempivaatteet, pois on karsittu ne ihan kivat, joita en kuitenkaan koskaan pue, sekä ne jotka eivät syystä tai toisesta istu tai on jotain muuta vikaa. En osta enää niitä ihan kivoja vaatteita enkä tee heräteostoksia, vaan mietin, harkitsen ja vielä kerran harkitsen. Olen nykyään myös valmis maksamaan lempivaatteestani enemmän enkä käy enää näissä ketjuliikkeissä. Mielummin olen muutaman kuukauden ostamatta mitään ja sitten satsaan laadukkaaseen vaatteeseen, jota tiedän käyttäväni kauan. Tässä asennemuutoksessa ja projektissa on suureksi avuksi ollut kirja Hyvän mielen vaatekaappi. Suosittelen! =)

  • Jonna kirjoitti:

   Mun pitäis kans tehdä taas kunnon karsinta vaatekaappiin. Tuo kirja täytyy kyllä lukea, sitä on kehuttu!

 4. Petra kirjoitti:

  Hola, täällä myös yksi ikuinen kriiseilijä! 😀 Mikä siinä onkin ettei oma kaappi yhtäkkiä tunnukaan kivalta, vaikka ite sen on täyttänyt?! Oon jo pidempään miettiny et pitäs yrittää tutkia ja kartottaa omia pidempiaikasia mieltymyksiä ja ostaa sen mukaan… Mun on iteasiassa pitäny pitkään julkaista yks teksti, joka on liittyny tähän oman maun kartottamiseen ja täsmäostamiseen, mut se on unohtunu luonnoksiin – kiitos, kun muistutit 😉

  Mulla jää usein jutut kummittelee 🙂 Usein siitä tiiän, että kyseessä on todennäkösesti ”hyvä” hankinta 😀 Muuten sen olis unohtanu nopeesti!

  Toi mintunvihreä treenitoppi on sikahieno! 😉

  http://lungelady.blogspot.fi

  • Jonna kirjoitti:

   No mulla kummittelee edelleen pari Niken hupparia takaraivossa mut yritän vaientaa ne äänet 😀

   Joo on se kumma miten yhtäkkiä sieltä kaapista ei löydykään mitään kivaa vaikka itse on ne kaikki ostanut.. pitäis laittaa osa vaikka varastoon puoleksi vuodeksi niin nehän olis sit kuin uusia kun taas hakisi varastosta käyttöön 🙂 Aika hyvä idea, vaikka itse sanonkin!

 5. Tea kirjoitti:

  hahah mua nauratti toi ”Tylsiä ja vanhoja rytkyjä vain. Booooooring! Tällainen fiilis mulla on jo pidemmän aikaa ollut omasta vaatekaapin sisällöstä. Silkkaa paskaa täynnä.” 😀
  Yleensä kun tartten jotain vaatetta niin mistään puljusta ei löydy mitään ostettavaa ja kun ei olis rahaa ostaa vaatteita niin sitten kyllä löytyis kaikkea kivaa 😀
  Oon karsinut vaatekaapista pois ”ihan kivat” vaatteet, pitäis tehdä taas uudestaan ja sitten ostaa ihan perusvaatteita, joita voisi yhdistellä ja saisi monta eri asukokonaisuutta. Huomaan kyllä mitkä on ne lempivaatteet ja missä näytän omasta mielestä hyvälle!
  Ostelen aika kausittain vaatteita, enemmän kerralla ja harvemmin on ostosreissuja. Yleensä yritänkin tehdä niin, että käyn ensin kattelemassa kaupassa ja mikä jää kaihertamaan mieleen niin käyn sen sitten ostamassa, varsinkin jos en ole täysin varma vaatteesta.

  • Jonna kirjoitti:

   Sama! Miks sillon löytyy kaikkea kivaa kun ei ole rahaa!? Niin perus.

 6. Elina kirjoitti:

  En ole määritellyt itselleni vaatebudjettia enkä seuraa rahan kulumista esim. kuukausittain. Ostan lähinnä oikeaan tarpeeseen ja vain silloin tällöin ostan jotain ihan vaan siksi, että tykkään siitä paljon vaikkei varsinaisesti oikeaa tarvetta olisikaan. Pari päivää sitten kävin kyllä ostamassa uudet treenikengät vaikka rehellisesti sanottuna olisin pärjännyt ilmankin. Perustelin hankintaa sillä, että kengät ovat monipuoliset (kelpaa crossfitin lisäksi lyhyille juoksulenkeille sitten keväämmällä ja nyt uusina menevät vielä vapaa-ajan kenkinäkin, kun ei ole rumia käytön jälkiä) ja vanhat kengät olivat jo vähän kuluneet. ;D

  • Jonna kirjoitti:

   No joo,on mullakin aikoja millon en osta mitään ja sit tulee näitä kun pitäis saada tyyliin kaikki 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.