Hae
Palasia Arjestani

Hauska kakkakakku synttäreille

kakkakakku

Meidän tytön synttäreitä vietettiin viime viikonloppuna ja hänen toiveenaan oli saada kakkakakku. Ensin hän halusi tosin minecraft-kakun, mutta näyttäessäni hänelle muutaman esimerkin mieli muuttui. Olin bongannut tämän kyseisen kakkakakun ja aikoja sitten Kinuskikissan sivuilta, joten tiesin että kakku on varmasti hyvä. Edellisenä vuonna tein tytölle yksisarviskakun ja sitä edellisenä muistaakseni prinsessakakun. On tässä matkan varrella värkätty jos jonkinlaista kakkua! Tykkäisin todella paljon näperrellä välillä kakkuja, mutta ei meillä oikein ole syöjiä. Juustokakut ja muut leivonnaiset kyllä menevät, mutta hienoja täytekakkuja on turha tehdä, kun joutuisin ne itse syömään.

Kakkakakku on hyvä tehdä jo edellisenä päivänä pursotuksia lukuun ottamatta. Ostin syötävät silmät valmiina ja ne kannattaa laittaa paikoilleen juuri ennen tarjoilua. Mustuaiset alkavat nimittäin leviämään, jos silmiin pääsee kosteutta. Kakun veikeä oranssi väri tehdään oranssilla pastavärillä. Sitä ei toki ole pakko käyttää, mutta silloin kakun väri jää todella vaaleaksi.

kakkakakku

Hauska kakkakakku

Pohja

 • 200 g Oreo-keksejä
 • 50 g voita

Oreo-appelsiinitäyte

 • 10 Oreo-keksiä
 • 6 liivatelehteä
 • 1 appelsiinin kuoriraaste
 • 1 dl appelsiinimehua
 • 4 dl vispikermaa
 • 2 rkl sokeria
 • 400 g appelsiinirahkaa
 • oranssia pastaväriä

Kakkapursotukset

 • 2 dl vispikermaa
 • 100 g tummaa suklaata
 • valmiita syötäviä silmiä tai suklaata ja suklaanappeja

Murskaa Oreo-keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla ja suojaa halutessasi reuna kalvolla saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin. Painele keksiseos tiiviisti vuoan pohjalle.

Laita täytteeseen tulevat Oreo-keksit hetkeksi aikaa pakastimeen ja leikkaa ne kohmeisina paloiksi. Näin keksien täyte ei pursua leikkaamisen yhteydessä. Voit jättää suurimman osan kekseistä isoiksi, noin neljänneskeksin kokoisiksi paloiksi, sillä ne ovat näyttäviä kakun leikkauspinnassa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori. Purista tarvittava määrä mehua. (suosittelen käyttämään luomuappelsiineja!)

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon appelsiinirahka ja kuoriraaste. Lisää tässä vaiheessa pastaväri, mikäli haluat täytteelle kirkkaan oranssin sävyn.

Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita ohuena nauhana, koko ajan rauhallisesti sekoittaen täytteeseen.

Kaada pieni määrä täytettä vuokaan. Asettele päälle keksipaloja. Laita päälle lisää täytettä ja keksipaloja. Jatka näin, kunnes keksit ja täyte on käytetty. Tasoita pinta täytteellä.

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa yön yli, jotta keksit ehtivät pehmentyä. Irrota vuoasta ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (max 360 W) tai kuumassa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää suklaasula joukkoon koko ajan rauhallisesti vatkaten. Laita suklaakerma pursotuspussiin, jossa on iso pyöreä tylla. Pursota kiehkuroita kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin, jotta ”kasat” jähmettyvät. Aseta sitten kikkareisiin kiinni silmäkoristeet.

Herkuttele!

Tilasin itse syötävät silmät ja pyöreän tyllan Kinuskikissan puodista!

kakkakakku

Edellinen postaus: Mitä ominaisuuksia vaaditte huonekaluilta?

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *