Hae
Palasia Arjestani

Lauantai-iltaa!

Täällä ollaan viikon varrella oltu ahkerana. Aamulenkkejä on taaperrettu kolme ja salitreenejä jumpattu toiset kolme. Vielä on huomiselle suunnitelmissa ainakin yksi jumppa salilla. Maanantaina oli mielettömän hyvä ilma köpötellä!

Keskiviikkona jouduinkin juoksuhommiin, kun kerkesin kävellä aika pitkän matkaa kotoa pois päin ja totta kai just sillon alko vettä tulla kaatamalla niskaan.. Monet koiran kusettajat oli jääneet puiden alle sadetta pitämään, mut minäpä pinkasin juosten koko tulomatkan kotiin asti. Siinä olis uudet suomen ennätykset paukkuneet tonni viidellesadalle 😀 Yllättävän helppo noiden vaunujenkin kanssa on juosta eli pienet juoksuspurtit vois ottaa ohjelmistoon aamulenkkien aikana. Eipä tekis pahaa.

Treenien osalta tämä viikko on menty 3-jakoisella ohjelmalla ja sillä menen nyt jonkun viikon. Kivasti tuo vaihtelua treeneihin, kun vaihtaa välillä jakoa. Ainakin kroppa tuntui tykkäävän, on joka hemmetin lihas saamarin kipeenä nyt!

Tiistaina rinta, olkapäät ja ojentajat.  Ensimmäisenä tein olkapäät: pystypunnerrusta tangolla, pystysoutua maaten taljassa, takaolkapäille käsipainosoutua ja mansikkana kakun päällä sivuviparit käsipainoilla. Pystysoutua pitkästä aikaa taljassa maaten. Harvinaisen hyvä liike, mut vaati taas näköjään totuttelua, kun olkanivel ei tuntunut tykkäävän. Täytyy vaan yrittää hakea oikeaa liikerataa. Tuo takaolkapäiden käsipainosoutu oli mulle aivan uusi liike. Vähän niin kuin tehtäis kulmasoutua tangolla myötäotteella, mut tehdäänkin käsipainolla, käsi kerrallaan. Selkä lattian suuntaisesti ja eikun soutelemaan, hankala selittää, mut veti ainakin mulla takaolat tosi kipeiks! Rinnalle vain yksi liike olkapäiden jälkeen, pena smithissä. Harvinaisen hyvä tuntuma tuli ja tällä jatketaan vähän aikaa. Ojentajille ranskalaista tangolla ja penkkidippiä superina. Ei muuten tarvinnut dippiin lisäpainoja….

Keskiviikkona käsittelyssä jalat. Takajalkoja maaten ja istuen superina ja suhteellisen lyhkäsiä sarjoja. Etureisille prässiä leveällä ja hackia kapealla superina. Sai tuo lihasta kaipaava hanurikin oman osansa. Kyllä sinne tuntuu jumpat hyvin uppoavan, mut lihasta sinne ei helpolla tule. Hanuri on jatkuvasti vähän turhan jumissa ja varmaan siitä johtuu myös osittain mun selkäkivutkin. Vasta parin viikon päästä on hieroja… Kuolema tulee, sen tiedän jo varmaks. Pohkeita istuen ja seisten superina. Pikku hiljaa oon alkanut jopa tykkäämään pohjetreeneistä! Alla pari kuvaa vikasta prässisarjasta 🙂

Torstaina tein aamulenkin ja lisäks kotona vatsajumppaa. Useamman sarjan veivasin pilates-puuskutus-vatsoja, normi rutistuksia ja polkupyörää. Vatsojakin tulee jumpattua aivan liian harvoin. Raskauden jälkeen varsinkin olis tosi tärkeää tehdä syviä vatsoja. Alavatsoja täytyy ainakin mun hangata aika paljon, että saan sen entiseen kuosiin. Siinäpä sitä onkin urakkaa joksikin aikaa… Selälle tein myös liikkuvuusjuttuja ja venyttelin ylijäykkää perberiä ja alaselkää.

Perjantaina mun absolutely favourite treeni eli selkää ja hauiksia! Selälle leukoja myötä- ja vastaotteella, T-kulmasoutua, alataljaa vastaotteella ja polvista vetoja. Leukoja meni myötäotteella jopa neljä ekassa sarjassa. Vähitelleen nekin tulokset nousee, kun paino tippuu. Nyt onkin hyvät ”lisäpainot” käytössä 😀 T-kulmasoudusta tuli aika muikeesti latsit ja takaolat kipeiks. Ehdottomasti yks parhaista selkäliikkeistä! Polvistavetoja otin jo 105 kilolla. 130kg on muistaakseni ennätys eli siihen on vielä jokunen painolintti matkaa.. Hauiksille kääntöjä tangolla ja lisäks otin muutaman supersarjan tangolla taljassa ja köydellä. Alun perin taljahauiksen tilalla piti olla scottkone, mut ekassa sarjassa sitä sattui pikku äksidentti tuolla boobs rintamalla niin oli pakko vaihtaa liikettä. Toinen vaihtoehto olis ollu kastella koko paita 😀

Tyttö alkoi eilen kääntyilemään selältä vatsalleen oikein urakalla. Ilmeisesti tajus homman vihdoin ja viimein. Ensimmäiset kääntymiset tapahtu jo muutama viikko sitten, mutta nyt hän kääntyilee ihan koko ajan! Koettiin erittäin historiallinen hetki toissa päivänä, kun sain ekan kerran tytskän nukutettua suoraan omaan sänkyynsä 🙂 Eipä siihen kovin kummoisia tarvittu ja aikaa nukuttamiseen meni kokonaiset 15 minsaa. Tänään hommassa oli jo vähän haastetta, mut sinne omaan karsinaansahan se loppujen lopuks simahti. En muista oonko kertonut, että nykyään saan jopa nukkuakin kohtuullisen hyvin. Tyttö vetelee 8-9h yöunia niin saan itsekin siinä samalla kunnon yöunet 🙂 Aah, vihdoin on takan ne miljoonan  herätyksen yöt 🙂 Ainakin siihen asti kunnes alkaa hampaita puskea….

Kiinteää ruokaakin meillä uppoaa jo ihan kiitettävästi. Elämä alkoi joku aika sitten mennä aika hulluksi pelkällä maidolla elämisen kanssa niin saatiin neuvolasta siunaus kiinteiden aloittamiseen. Ensimmäisestä lusikallisesta asti neiti on syönyt tosi hyvin. Mitään ongelmia ei ole ollut. *Ja tässä vaiheessa koputellaan puuta ja kovaa.* Nythän on sit tultu siihen tulokseen, että päivisin kaikki muu kiinnostaa enemmän kuin maitoeväs ja oikeastaan tän varjolla kiristetään vähän tahtia dieetin osalta. Yritän saada vähän maidon tuotantoa alas, kun en viitsi enää pumppailla ja pakastinkin alkaa olla täynnä. Jospa pienellä kalorien leikkauksella saatais meijerituontoa vähän pienemmäks 🙂 Niin ja vauvauintiinkin käytiin ilmoittautumassa! Kauhulla odotan..

Varaston täydennystä tulevaisuutta verten. Izkä vähän shoppaili…

Tänään leivoin Polka kakkua Kinuskikissan kirjan ohjeella. Mulla olis tarkotuksena tehdä blogiin oma sivu kaikille resepteille ja lisään kakun ohjeen sitten sinne, kunhan saan sivun valmiiks 🙂

Jassåå, kai se olis unille vääntäydyttävä että jaksaa taas jumppailla huomenna!

5 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  onpa ihana että yöunet menee jo hyvin,ja kiinteet menee ongelmitta!kuulostaa niin tutulta tuo ettei maito jaksa päivällä kiinnostaa,meillä kans oli puolen vuoden kieppeillä ihan taistelua syöminen tissillä.ja kaikenlisäks tyyppi sit keksi että yöllä totta kai on hyvin aikaa tankkailla,kun ei muuta tapahdu…noh,onneks alkaa ohi olla koko imetys,vielä kun muutaman kk jaksas ite 😀 ja hei,maitotuotanto kyllä sopeutuu menekkiin ainakin itsellä,eli kun vähemmän neiti syö niin vähemmän sitä enää tuleekin,moniin kuukausiin en edes oo saanu pumpattua vaikka yrittäs..-Riitta

 2. Anonymous kirjoitti:

  Ja jotta kiinteät ei korvais maitoa liian aikaisin, eli ennen vuotta niin jälkkärinä kiinteä ja maito ensin. Mutta jos tahtoo imetyksen loppuvan ennen vuotta niin monesti kiinteät ensin tekee sen. Olikos suositus, että maito on ensisijainen ravinto ennen vuoden ikää? Sanoiko terkka?

 3. Jonna1983 kirjoitti:

  Riitta; montako kertaa päivässä teillä vielä ollaan tissillä? Meillä vaihtelee paljonkin 6-10 kerran välillä. Jotkut vissiin loppuajasta imettää enää esim. iltaisin.Anonyymi: mä ajattelin imettää siihen asti kun se neitiä kiinnostaa. Oon huomannut ettei maito enää pidä tyttöä kylläisenä kovinkaan pitkään vaan alkaa jo puolen tunnin päästä vaatimaan lisää ruokaa. Mitä oon ite jutellut monien kaveriäitien kanssa niin aika harva imettää vuoden ikään asti. Ite en kyllä pitäis sitä huonona hommana ollenkaan 🙂 Jotenkin tuntuu haikealta ajatuskin imetyksen loppumisesta. Ei oo terkan kanssa ollut asiasta nyt puhetta, kun hän on ollut lomalla, mut ens viikolla taas meidän vakio neuvola-tädille!

 4. Anonymous kirjoitti:

  meillä tissillä maltetaan olla enää 4-5 kertaa:aamulla herätessä,ennen päikkäreitä ja illalla ennen nukkumaan menoa.ja no lisäksi välillä yöllä,onneksi yleensä enää kerran.mutta selvästi meillä liittyy aina tuohon nukkumiseen,kiva rauhoittumishetki ennen unia,tarjoan yleensä unilta herätessäkin mutta ei yleensä kelpaa muuten kun aamulla.näiden lisäksi menee kiinteitä jo 5 isoa ateriaa,joten en oo jaksanu stressata miten maitoa menee,ruuilla juo vettä.imettää kuitenkin aion siihen vuoden ikään asti kun sopivaa korveketta ei ole löytynyt.musta on kans vähä outoo miten imetys jakaa porukan,osa ei kauaa jaksa ja osa taas kiihkolla imettää vaikka miten pitkään 😀 vuosihan se suositus kuitenki on mut kukin tyylillään :)-R

 5. Anonymous kirjoitti:

  ja ai niin,lisäyksenä vielä edelliseen vastaukseeni,meillä siis tyttö itse vähänsi kertoja tissillä,eikä yksinkertaisesti suostu enää useammin,joten arvelen ettei vaan tarvii enempää.kiinteiden syömiseen ei kyllä vaikuta mitenkään,joten luulen myös ettei se maito enää tuossa iässä mitään nälkää kyllä pidä..minä myös aion sitten vuoden iässä vähitellen lopettaa/vähentää entisestään,ensin päiväimut pois ja lopulta enää tärkein,meillä ennen yöunia tapahtuva.tavoitteena olis että kun tyttö marraskuussa täyttää vuoden,joulukuu olis aikaa vielä päästä tissittelystä eroon kokonaan 😀 -R

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *