Hae
Palasia Arjestani

Taatusti gluteenitonta.

Ihan alkuun iso kiitos teille kaikille mahtavista vinkeistä tähän postaukseen gluttenittomiin leipä/sämpyläohjeisiin liittyen. Ette arvaakaan kuinka kiitollinen olen kun jaksatte jakaa vinkkejänne täällä mun ja muiden käyttöön <3 Lisää saa aina vinkata kun löydätte hyviä reseptejä!

Mä ehdon nykyään lukemaan aivan liian vähän blogeja. Niistä saan aina parhaimmat ideat ja ohjeet uusiin ruokakokeiluihin. Yksi mun suosikeista on jo aikaisemminkin mainitsemani Isompi hymy, pienempi tyttö, jota kirjoittaa ihana Liina, joka on varsinainen nero hellan äärellä! Suosittelen lämpimästi vilkaisemaan kyseistä blogia 🙂 Blogin innoittamana kävin tyhjentämässä lähikaupan lanttusosevarastoja ja testasin Liinan lantturieskan ohjetta, joka on muuten taatusti gluteenitonta ja niiiiiin hyvää! Bonuksena tekemisen helppous. Pahempikin poropeukalo saa tämän rieskan onnistumaan ellei sitten polta sitä uuniin 😀

kuvia 003

Lantturieska (1 pellillinen)

 • 2 dl lanttusosetta
 • 4 kananmunaa
 • 1 dl mantelilastuja
 • 0,5 dl hampunsiemenrouhetta
 • 0,5 dl chiasiemeniä
 • 1 rkl psylliumia
 • Päälle: suolaa ja kurpitsansiemeniä

 Laita kaikki ainekset (paitsi päälliset) kippoon ja sekoita kunnolla.

kuvia 004 kuvia 005

Levitä taikina pellille ja ripottele päälle suolaa sekä kurpitsansiemeniä.

kuvia 006 kuvia 007Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes rieska alkaa saada väriä pintaan.

kuvia 009

 

Nauti lämpimänä voin kera, slurps!

kuvia 010 kuvia 011

 

Toimii seuraavana päivänä mikrossa lämmitettynä lounaan kyljessäkin 🙂

Ps. Jos rieskan kalorit ym makrot kiinnostaa niin käy vilkaisemassa täältä.

8 kommenttia

 1. Pipsa kirjoitti:

  Oh jeez miten hyvältä tämä näyttää!! Ihastelinkin tätä jo Liinan tontilla, mutta eipä tuo tunnu kuviaamisesta kuluvan vaan yhä enemmän kutkuttaa kokeilla!

  • Jonna kirjoitti:

   Toi oli mielettömän hyvää! Vois kokeilla tehdä bataatista joku päivä 😉

 2. Johanna kirjoitti:

  Yks vinkki gluteenittomilla jauhoilla leipomiseen on että jos käyttää hiivaa, niin taikina kohotetaan vaan kerran, eli kun se on leivottu sämpylöiksi/pulliksi 🙂 Mun lempparijauhoja on tattarijauho, kaurajauho ja -hiutaleet (sillon ku jauhoja käytetään) mutta välillä on tarvinnut niitä jauhoseoksiakin, riippuen mitä leipoo. Mut vältän niitä aina kun voi. Ite oon tehnyt rieskaa perunsmuussijauhoista joskus aikoinaan! 😛

  • Jonna kirjoitti:

   Täytyy munkin alkaa noihin ”erikoisempiin” jauhoihin tutustumaan enemmän 🙂 kyllä niilläkin varmasti saa ihan yhtä hyviä sämpylöitä tehtyä kun vaan löytää itseään eniten miellyttävän yhdistelmän!

 3. Kirsi-Marja Hartikainen kirjoitti:

  Ite kans ehdin aivan liian vähän lukea blogeja, mut onneks satuin bongaamaan tämän! 🙂 Tuo resepti lähtee kyllä kokeiluun! Oon ite ollu vasta pari viikkoa gluteenittomalla, ja kirjoitellut aiheesta kans omaan blogiini: http://kirsinkuntopiiri.fitfashion.fi/2014/01/22/gluteenitonta-elamaa/
  Kiitos reseptistä! 🙂

 4. Liina kirjoitti:

  Oi hitsi Jonna, et tiedäkään miten hyvälle tuulelle tulin sun hehkutuksista! 🙂 Ehkä hieman ylisanoja, sillä nero en koe olevani vieläkään, mutta annetaan se nyt anteeksi 😉

  Sun lantturieska näytti niin hyvältä, että oli pakko käydä lämmittämässä pakastimesta pari palaa 😀 Tein viikonloppuna rieskaa kokonaisesta kilon lanttusosepaketista, joten nyt sitä riittää vaikka kuinka pitkälle talveen! Tosin tällä syömistahdilla se saattaa loppua pakastimesta jo tammikuun puolella 😉

  Mä en ole koskaan ostanut mitään gluteenittomia jauhoja tai edes tattaria tms., vaan mun gluteenittomat tuotteet on juuri tällaisia omituisia hassutuksia 😀 Mutta ainakin tähän mennessä ne ovat olleet herkullisia, joten mikäs siinä! Huomenna mun blogissa on luvassa pizzareseptejä perjantain kunniaksi, ja vaikka ne ovatkin vanhan kertausta niin ehkä joku innostuu taas viikonloppuna pizzantekoon 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Ei se ole mitään turhaa hehkutusta! Henkilökohtaisesti arvostan enemmän tuollaista arjen kekseliäisyyttä kuin mitään grumeluureja pikku piperryksiä, itsekään kun en jaksa mitään piperryksiä tehdä. Eikä ole aikaakaan 🙂

   Loput lanttusoseet pääsivät pakkaseen vähäksi aikaa odottelemaan joko uutta rieskasatsia tai sit jotain muuta 🙂 Täälläkin on muuten pizzan teko suunnitteilla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.