Avocadotäytteiset jauhelihapihvit.
Eilen testasin taas uutta reseptiä. Lainasin joku aika sitten kirjastosta Hanna Skyttän kirjan Fuel Food ja löysin siitä tämän kokeilemisen arvoisen reseptin. Ihan kaikkia aineksia ei kotoa löytynyt, joten vähän soveltaen mentiin. Avocado tuo kivan lisän jauhelihapihveihin ja hyviä rasvojahan ei koskaan voi käyttää liikaa 😉 Pihvien kaveriksi keittelin vielä perunamuussin ja aterian oheen pieni turaus pihveistä ylijäänyttä avocadomoussea. Nam!
Avocadotäytteiset jauhelihapihvit
- 600g naudan jauhelihaa (luomu)
- 1 kananmuna
- suolaa, chiliä (jauhetta tai tuoretta), mustapippuria
- 1 puristettu valkosipulin kynsi
- 1,5 avocadoa
- loraus sitruunamehua + ripaus mustapippuria
- voita paistamiseen
Sotke tasaiseksi massaksi yhdessä kulhossa jauheliha, kananmuna, puristettu valkosipuli sekä mausteet. Surruuta toisessa kulhossa avocadot, sitruunamehu ja mustapippuri tasaiseksi tahnaksi.
Muotoile ohuita pihvejä esim. leivinpaperin päälle. Lisää nokare avocadomoussea jokaisen pihvin päälle ja laita toinen pihvi katoksi moussen päälle. Nipistä pihvien reunat kiinni.
Paista kypsiksi pannulla voin kera. Pihveistä kannattaa tehdä mahdollisimman ohuita, koska ne turpoavat kypsyessään suuremmiksi. Meillä pihvit muistutti enemmän lihapullia kuin -pihvejä 😀
Nauti perunamuussin tai muun haluamasi lisäkkeen kera 🙂
Heii, täähän kuulostaa jännältä! Ei olis tullut mieleen laittaa avokadoa piffin sekaan. Kiitti ideasta 🙂
En olis mikään tajunnut ilman ohjetta 🙂 oli tosi hyvää!