Hae
Palasia Arjestani

Onneks mun ei tarvitse näyttää samalta kuin sä!

Processed with VSCO with hb1 preset

Oliko teillä teininä hopparivaihe jolloin pukeuduttiin suuriin ja mahdollisimman löysiin vaatteisiin? Entä oliko teillä koskaan pilottitakki vaihetta kera maihareiden? Mulla oli yläasteella nämä molemmat. Näiden vaiheiden jälkeen olikin tärkeää pukeutua samalla tavalla kuin kaverit ja aina viimeisen muodin mukaisesti. Omistin jossakin vaiheessa varmaan kuudet tai seitsemät levikset, koska kaikilla muillakin oli. Muistan, että kävin ostamassa niitä isän tilille Carlsonilta ja joka kerta isä repi pelihousunsa kun näki laskun. 500 markkaa oli aika iso raha silloin! Elin pitkään sellaista vaihetta, että halusin erottua mahdollisimman vähän massasta ja vaatteet piti aina olla viimeisen päälle. Meidän kotikylällä oli pieni kirpputori, jonne menin häpeillen. Löysin joka kerta sieltä ihania vaatteita, mutta en koskaan kertonut kenellekään mistä ne oli ostettu. Hävetti suunnattomasti ostaa käytettyjä vaatteita.

Processed with VSCO with hb1 preset

Vasta viime vuosina olen jollain tavalla löytänyt itseni ja oman tyylini. Ennen tyttöä tyylini oli sporttinen ja kaikki mun vaatteet oli jonkinlaisia sporttivaatteita. Tytön syntymän jälkeen sporttisuus on toki pysynyt, mutta vaatekaapista löytyy nykyään paljon muutakin. Mulla roikkuu hengarissa mekkoja, hameita ja kauluspaitoja enemmän kuin koskaan ja oma tyyli on selkeästi löytynyt. Mun vaatteet ei todellakaan tarvitse olla viimeisimmän muodin mukaiset, vaan pukeudun juuri sellaisiin vaatteisiin, joista itse tykkään. Mun kroppa on vähän sen muotoinen (kiitos vuosien salitreenin) ettei siihen istu mikä tahansa vaate. Varsinkin paitojen kanssa on välillä todella paljon ongelmia, koska mun normaalikoko ei mahdu hartioista eikä käsistä. Sama housuissa reisien kohdalla. Tämän takia aika harvoin enää tilaan vaatteita mistään ja jos tilaankin niin sitten aina vanhan ja hyväksi havaitun mallin.

Musta on todella hauskaa seurata ihmisten pukeutumista ja  aika usein saan inspiraation omaan pukeutumiseen kaupungilta tai lehdistä. Tänään mulla kävi heti aamulla kaksi todella mielenkiintoista tyyppiä asiakkaana ja molemmilla oli todella mageet tyylit! Kumpikin oli pukeutunut vaatteisiin, joita itse tuskin tajuaisin päälleni laittaa enkä välttämättä laittaisikaan. Vaatteet näyttivät heidän päällään todella hienoilta, vaikka ne ei mun tyylisiä olleetkaan. Mun mielestä ihminen voi olla inspiroiva vaikka olisi täysin eri kokoinen kuin minä tai pukeutuisi aivan eri tavalla. Jos mun ei tarvitsisi käydä töissä niin istuisin varmasti päivät pitkät jossain Jumbon penkillä ja katselisin vain ihmisiä. Ihan parasta 🙂

Processed with VSCO with hb1 preset

Mulle ei henkilökohtaisesti ole mitään merkitystä tämän hetken muodilla. Ostan todella harvoin jonkin vaatteen sen takia, että se on muotia tai koska muillakin on sellainen. Mulla ei ole mitään tarvetta näyttää samalta kuin muut ja pukeudun ihan mielelläni vaikka vuosi sitten muodissa olleisiin vaatteisiin, jos ne on mukavat ja kivat omasta mielestäni. En muutenkaan halua käyttää isoa summaa kuukaudessa vaatteisiin. Kengät, takit ja treenivaatteet ostan usein uutena, koska haluan että ne ovat kestävät pitkään ja ovat laadukkaita. Jos haluan jostain syystä jonkin merkkivaatteen niin metsästän sen käytettynä. Muutenkin mun mielestä on kaikista antoisinta löytää jokin vaate käytettynä kirpparilta, koska löytämisen ja penkomisen ilo. Aika usein bongaankin paaaaljon halvemmalla vaatteita, jotka olen joskus halunnut uutena. Nyt vaan maksan niistä murto-osan ja rahaa säästyy taas johonkin muuhun. Alkuviikosta tein huippulöytöjä kirpparilta ja Lidlistä (josta kuvien raidallinen mekkokin on!). Jos jostain tykkään niin siitä, että rahaa säästyy!

Ostatteko te vaatteet aina uutena viimeisimmän muodin mukaisesti vai metsästättekö käytettyjä? Oletteko kovia penkomaan kirppareilla?

Minusta on kovaa vauhtia tulossa kunnon säästeliäisyyden ja nuukailun mestari 😀

Kuvat (ja letit): Kaisa K.

8 kommenttia

 1. henna kirjoitti:

  Ite ostelen harvoin uusia vaatteita, koska tuntuu että harvemmin tarviin mitään muuta kun treenivaatteita tai tallivaatteita 😀 töissäkin on työvaatteet… on kyllä kiva sillon tällöin laittautua ja etsiä jotain muutakin päälle 🙂 kirpputoreilta olen tehnyt paljon löytöjä!

  • Jonna kirjoitti:

   Mulla on kans ”työuniformu” ja aivan liian usein vedänkin aamulla jotkut lökärit jalkaan ja hupparin päälle koska ei ole pakko panostaa. Vastapainona taas viikonloppuisin olis kiva enemmänkin pukeutua vimosen päälle. Tai no ainakin muihin kuin collareihin ja treenivaatteisiin 😀

   Kirpparit on parhautta!

 2. Miiu kirjoitti:

  Viime vuosina olen löytänyt kirpparit ja tehnyt sieltä paljon löytöjä. On niin ihana tunne kun löytää kaikkea kivaa ja ei ole rahaa mennyt paljon mitään. Lasten vaatteita on mielestäni järjetöntä ostaa uutena. Aina ei kirppikseltä edes tartu mitään mukaan ja aikaahan siellä kiertely vie. Olen myös piheilyn mestari enkä enää voisi maksaa paidasta 30 euroa. Hui!

  • Jonna kirjoitti:

   Kirppareissa on parasta just se löytämisen ilo! Ja halpa hinta 😉 Mä ostan myös tytölle paljon käytettynä. Varsinkin nyt vaatteet kuluvat puhki ja kestotahriintuvat kauhealla vauhdilla. Ei mitään järkeä ostaa hänellekään kalliitta käyttövaatteita, koska jo viikossa parissa ne on pilalla…

   Harmittaa, että tänään meni fb-kirpparilla yksi matto sivu suun. Oli just sellainen mitä olen etsinyt meille olkkariin. Hmph.

 3. Heidi kirjoitti:

  Vaatteita en osta ikinä kirpputoreilta. Yksi syy se, että lapsena sain ihan tarpeeksi pitää toisten vanhoja vaatteita – ja toinen tärkeämpi syy se, että joutuisin pesemään niitä kuitenkin kymmenen kertaa ennen käyttöä, koska niissä on niin kammottava haju: järkyttävä pesuaineiden ja huuhteluaineiden löyhkä. Hajusteallergikkona ei vain pysty. Pari Nanson mekkoa olen joskus Huutonetin kautta ostanut, mutta niissä sama vika – ei vain lähde hajusteet pois tai niitä pitäisi pestä niin paljon, ettei itse vaatteesta olisi enää juuri mitään jäljellä. Eli roskiskamaa vain sitten hurjan hajun vuoksi.

  • Jonna kirjoitti:

   No sulla on kyllä ihan ymmärrettävä syy kiertää kirpparit kaukaa! Harmillinen tuo hajusteallergia 🙁

 4. Outi Karita kirjoitti:

  Voisi kyllä ruveta käymään kirppiksillä, mutta ei vaan tule käytyä. Vero Moda on mun heikkous ja housujen suhteen olen päättänyt että satsaan nykyään laatuun!
  Sulla on kiva tyyli mun mielestä!
  Tykkään monenlaisista tyyleistä ja itsekin saan toisista inspistä. Itselläni ei ole yhtä tyyliä, vaan tykkään itsekin pukeutua hyvin erityylisesti ja tyyli voi vaihdella paljonkin, täysin fiilisten mukaan. Varmasti näkyy mun kuvissa tää moninaisuus vaatteissakin 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Mun heikkouksia on Zara ja Mango. Jos menen jompaan kumpaan niin lähden sieltä kassillinen vaatteita mukanani. Yritän välttää niihin eksymistä 😀

   Sulla kyllä näkyy hyvin, että pukeudut mielialojen mukaan ja aika usein taidat olla melkoisen hyvällä ja energisellä tuulella 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.