Hae
Palasia Arjestani

Miten aloittaa salitreenit pitkän tauon jälkeen?

salitreenit

Tepastelin viime perjantaina pitkästä aikaa kuntosalille. Kuntoutin viime syksynä olkapäätäni Powerfit Vantaalla ja sinne suuntasin tälläkin kertaa. Kokemuksesta tiedän sen olevan hyvä ja monipuolinen sali, jossa onnistuu perusbodaaminen, crossfit-tyyppinen treeni kuin painonnostokin. Pakko myöntää, että minua hiukan jännitti! Olen kyllä ennen crossfittiä treenannut salilla yli 10 vuotta, mutta silti olin vähän ulapalla. Päätin etten ala hötkyilemään, vaan teen asioita ihan rauhassa ja aloitan salitreenit hiljalleen.

Pitkän tauon jälkeen on hyvä alkaa totuttamaan kroppaa hieman eri tyyppiseen treeniin tai treeniin ylipäänsä. Itse tykkään silloin tehdä vähän pidempiä sarjoja tuntumaa, hermotusta ja tekniikkaa hakien. Aion tehdä jokusen viikon voimaliikkeissä vähemmän toistoja ja muissa vähän pidempiä. Varsinkin selän lihakset kaipaavat tauon jälkeen kunnon hermotusjakson. Tein perjantaina kevyesti rintaa ja käsiä, mutta siitä huolimatta paikat meni todella kipeiksi! Sama kävi eilisen selkätreenin jälkeen ja varsinkin leikatun olkapään takaosa meni kipeäksi. Ilmeisesti tällä kohtaa on juurikin kiertäjäkalvosimen pää, joka multakin reilu vuosi sitten leikattiin. Yksi treenien tavoitteena on saada kropan puolierot tasattua. Vasen puoli varsinkin yläkropassa on paljon heikompi.

salitreenit

salitreenit

salitreenit

Mutta rauhassa tässä edetään ja fiilistellään. Treenaan fiiliksen ja oman jaksamisen mukaan noin kolme kertaa viikossa. Otan sekaan vähän painonnostotyyppistä treeniä kunhan ranne asettuu taas, mutta muuten mun treeni tulee olemaan enemmänkin bodaustyyppistä settiä. Aion jatkaa myös crossfitin parissa, mutta pienemmässä mittakaavassa kuin ennen ja siellä teen lähinnä sykkeitä nostavia treenejä. Mulla on toki se etu, että olen koko tämän ajan tehnyt hieman erityyppistä treeniä eli kaikki ei tule mulle kuin puskista. Tekniikat on suurin piirtein muistissa, mutta lihakset täytyy saada taas hermotettua vastaanottamaan salitreeniä. Rassukat mahtavat olla tällä hetkellä ihan kummissaan! Mitään erikoistekniikoita sun muita en lähde todellakaan vielä tekemään, vaikka varmasti nekin sujuisivat vanhasta muistista. Otan ensin haltuun ihan perusasiat ja totuttelen uuteen ympäristöön ja ihmisiin. Eiköhän tämä tästä vielä lähde kulkemaan!

Tällaisia suunnitelmia täällä! Miltäs kuulostaa mun suunnitelmat ja salitreenit?

Ps. Instaan tippuu tänään eilisen treenivideoita, löydät minut tunnuksella @jonnamusakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *