Hae
Palasia Arjestani

Helppoa viikonloppuruokaa: nyhtökanavuoka & tomaatti-avocadosalsa

Processed with VSCOcam with c1 presetVieraita ajatellen tein ison satsin ruokaa jo torstai-iltana enkä mitä tahansa ruokaa! Olen kuullut paljon hyvää nyhtöpossusta ja nyhtökanasta, mutta koskaan aiemmin en niitä tehnyt. Kuulostaa vaivalloiselta ja liian pitkältä hommalta. Tässä reseptissä kuitenkin oijotaan hieman mutkia suoriksi ja ostetaan kana valmiiksi paistettuna! Erittäin helppoa ja nopeaa viikonloppuruokaa siis 😉 Ja niin hyvää!

Nyhtökanavuoka

Ainekset

  • 4 dl riisiä
  • 1 kokonainen grillattu broileri
  • 3/4 dl tomaattipyreetä
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 tl jauhettua korianterinsiementä
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 prk (200g) ranskankermaa
  • 150 cheddar-juustoraastetta

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Perkaa kypsä broilerinliha luista kulhoon. Riivi liha kahdella haarukalla suikaleiksi. Sekoita lihan joukkoon tomaattipyree, mausteet ja suola.

Levitä riisi voidellun, noin kahden litran, uunivuoan pohjalle. Levitä maustettu broileri tasaisesti riisin päälle.

Sekoita ranskankerma ja juustoraaste ja levitä seos vuoan pinnalle. Gratinoi vuokaa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu kauniisti.

Tekijän huomio: Minulla itseläni ei ollut juustokuminaa ja korianterinsiemeniä kaapissa, joten käytin mm. pippurisekoitusta, grillimaustetta ja pikkuisen enemmän chiliä. Rohkeasti vain kokeilemaan eri mausteita jos reseptissä olevia ei löydy omasta kaapista!

Processed with VSCOcam with c1 presetTomaatti-avocadosalsa

  • 3 tomaattia
  • 1 kypsä avocado
  • 1 ruukku korianteria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria rouhittuna

Kuutioi tomaatit. Halkaise avocado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Hienonna korianteri. Sekoita salsan ainekset keskenään ja kaada se kanavuoan päälle koristeeksi juuri ennen tarjoilua. Voit halutessasi tarjota salsan erikseen.

Alkuperäinen resepti: Kodin Kuvalehti.

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *