Hae
Palasia Arjestani

Raakakakkuja maistelemassa tunnelmallisessa Rootsissa

Processed with VSCO

Ostin itselleni jokin aika sitten raakakakkujen maisteluillan mesenaattikampanjan kautta uuteen vegaanikahvila Rootsiin. Hiljattain avattu Roots huokuu hyvää oloa ja rentoutta ja kahvilan lisäksi pikan päältä löytyy myös joogastudio. Kun astuin kahvilan ovista sisään, olin myyty saman tien! Melkein kuin olisi kotiinsa mennyt. Sisustus on aivan ihana, kodikas ja persoonallinen. Maanläheisiä värejä, paljon itse tehtyä, luonnon kukkia ja viherkasveja. Monta ideaa lainattavaksi omaan kotiin! Kahvila on sisustettu kalusteilla, jotka ovat myynnissä ja niiden suunnitellusta vasta A&A Design. Kahvinhakureissu saattaa siis koitua kohtalokkaaksi kukkarolle 😀 Itse ostin mukaani kankaisen Trash-kassin, mutta kutkuttelemaan jäi myös metallinen tuoli sekä lamppu….Istuin ja ihastelin silmät ymmyrkäisinä ensimmäiset 15 minuuttia. Niin paljon katseltavaa kaunista Rootsissa oli! Snäpissä (jonnamusakka) ja instassa (jonnam1983) videoo vielä jonkin aikaa nähtävillä 😉

Processed with VSCOProcessed with VSCOProcessed with VSCOProcessed with VSCOProcessed with VSCOProcessed with VSCOProcessed with VSCO

Rootsista saa raakakkujen lisäksi myös aamiaista sekä lounasta ja kaikki tuotteet ovat siis vegaanisia. Tuotteet valmistetaan paikan päällä tai ne toimitetaan tarkkaan mietityiltä yhteistökumppaneilta. Tiskin takana häärää Greenstreetiltä tuttu Johannes, joten tiesin heti että kakut ovat priimaa eikä tarvinnut kyllä pettyä tälläkään kertaa! Vielä täyty joku päivä mennä testaamaan kahvilan paljon kehuttu lounas. Hernetempehamppari ja nyhtökaura flat bread kutkuttelisi kovasti 😉 Kahvilan menun löydät täältä.

Processed with VSCO

No mutta itse raakakakkuihin. Maistelutuokioon kuului neljää erilaista raakakakkua, joista kaikista sai lisämaistiaisiakin halutessaan (halusin!). Makuina oli puolukka-kinuski, suklaa-pähkinä, vadelma-lakritsi sekä mun all time favorite eli minttusuklaa. Tuo vadelma-lakritsi on Johanneksen mukaan suhteellisen uusi luomus ja se oli siitä jännänmakuinen, että oli pakko syödä lisää ja lisää..Kaikki kakut oli mielettömän hyviä ja vaikea olisi näistä valita voittajaa. Paitsi että minttusuklaa <3 Se on niin hyvää! Onneksi mulla on jääkaapissa vielä odottamassa pari pientä palaa. Rootsista saa muuten myös tilattua kakkuja juhliin ja kannattaa aina soittaa etukäteen, jos tahdot hakea mukaasi jotain tiettyä makua. Voipi nimittäin olla, että moni muukin on ollut samalla asialla…Lämpimät suosittelut Rootsille! On näkemisen ja maistamisen arvoinen paikka 🙂

Processed with VSCOProcessed with VSCOProcessed with VSCO

Joko olette käyneet Rootsissa?

Roots Helsinki – Vaasankatu 14

Avoinna: Ma-Pe 8-20 ja La-Su 10-18

Rootshelsinki.fi

Facebook-sivut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.