Kasvisruokaa: Täyteläinen linssikeitto
Tänään ollaan kokkailtu kasvisruokana linssikeittoa. Tämä on Anton & Antonin viime viikon ruokakassin viimeinen resepti, joka venyi tälle viikolle sattuneista syistä. Mä olen joskus aikaisemminkin tehnyt linssikeittoa ja linssejä meiltä löytyy kaapista jos jonkinlaista. Näitä on siis varmasti tulossa jatkossakin! Mä olen oikeastaan viimeisen vuoden aikana oppinut syömään ja käyttämään linssejä ruoanlaitossa, mutta papujen kanssa en ole vieläkään ystävystynyt kunnolla. Voisin ottaa pavut seuraavaksi projektiksi.
Tämän aterian valmistukseen menee noin 20 minuuttia, varsinaista pikaruokaa siis, mutta terveellistä sellaista 😉 Jos käytät kasvisliemikuutioita niin aloita resepti valmistamalla vihannesliemi keittämällä vettä noin 8 dl ja sulattamalla 1,5 kavisliemikuutiota. Näin saat keittoa varten valmista vihanneslientä.
Täyteläinen linssikeitto
- 3 dl punaisia linssejä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- 2 porkkanaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 1 prk tomaattimurskaa
- 7-8 dl vihanneslientä
- suolaa, pippuria ja ripaus sokeria, jos tahdot laittaa sitä
- tarjoiluun kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
- lisukkeeksi tuoretta leipää (valinnainen)
Huuhdo linssit hyvin. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja paista kattilassa kera oliiviöljyn pehmeiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ja laita kattilaan. Lisää tomaattipyree ja oregano sekä linssit.
Lisää tomaattimurska ja vihannesliemi ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Sekoita keito sauvasekoittimella ja mausta suolalla, pippurilla ja ehkä ripauksella sokeria. Lisää nestettä, jos keitto on liian paksua
Tarjoile tuoreen leivän sekä jogurttinokareen kera!
Juuri kaikki tarvikkeet kaapissa. Ei oo vähään aikaa linssejä tullut käytettyä joten tähän ne menee! 🙂
Tämä muuten paranee yön jääkapissa ollessaan 😉 Söin eilen jämät lounaaksi ja oli vieläkin parempaa kuin vasta tehtynä!