Hae
Palasia Arjestani

Raivausriennot on täällä taas!

Raivausriennot on täällä taas

Morjensta ihmiset ja okein mahtavaa vuoden 2019 alkua! Meillä vuosi vaihtui varsin rauhallisissa merkeissä. Käytiin hakemassa sushia ruuaksi ja yhdeksän maissa mentiin läheiselle kentälle katsomaan, kun ihmiset paukuttaa raketteja. Tänä vuonna jätettiin itse raketit ostamatta, koska noh…Tuntuu turhalta maksaa raketeista, jotka tuhotaan 10 minuutissa. Muutamat ihmiset olivat ostaneet hienoja raketteja ja katseltiin hetki niitä viiman ja lumituiskun keskellä. Tänä vuonna voisi mennäkin Senaatintorille katsomaan lasten ilotulituksen. En ollut kuullutkaan koko tapahtumasta ennen kuin kaveri kertoi facessa, että olivat käyneet katsomassa. Sinne siis seuraavan kerran!

No mutta itse asiaan sitten. Raivausriennot on täällä taas, jei! Ammattijärjestäjä Laura Holmströmin lanseeraama tapahtuma kannustaa ihmisiä karsimaan turhaa ja itselle tarpeetonta tavaraa. Kaappeja läpikäydessä tavaraa löytyy yllättävän paljon ja niistä rikkinäiset viedään roskiin ja käyttöön kelpaavat kierrätykseen tai vaihtoehtoisesti ne voi myydä kirppiksillä. Mitään hyvää tavaraa ei siis todellakaan ole tarkoitus heittää roskiin! Raivausriennot järjestettiin viimeksi elokuussa ja minusta tällainen about puolivuosittainen raivausurakka on aika passeli. Elokuussa sain tyhjennettyä todella hyvin varsinkin keittiön kaappeja eikä niissä tällä hetkellä kauheasti ylimääräistä olekaan. Tällä kerralla aion paneutua papereihin, miljoonalaatikkoon, vaatehuoneeseen ja varastoon sekä tytön huoneeseen. Vaatteita vein kierrätykseen vasta vähän aikaa sitten monta isoa kassillista, joten niitä ei löydy juurikaan ylimääräisiä nurkista pyörimästä.

Raivausriennot pärähti käyntiin 1.1, mutta mukaan saa liittyä milloin vain! Tällä kertaa urakka aloitettiin niin, että 1.päivänä heitettiin pois 31 tavaraa ja tänään on vuorossa 30 tavaraa ja huomenna 29 jne. Viime kerralla lähdettiin nousemaan ykkösestä ylöspäin. Tapahtumalle on oma facebook-ryhmä, johon kannattaa käydä liittymässä. Sieltä saa hurjasti lisämotivaatiota, kun näkee mitä kaikkea muut ovat laittaneet kiertoon. Oikeataan juurikin tästä ryhmästä sain idean eiliselle urakalle. Otin käsittelyyn meidän tärkeät paperi, joita oli vaatehuoneen hyllyllä iso ikean laatikollinen. Laatikko oli aivan piripintaan täynnä eikä kansi mahtunut enää kunnolla kiinni. Urakan jälkeen pohjalle jäi vain pieni nippu tärkeimpiä papereita. Kuvitelkaa, vanhimmat paperit oli jostain 2007 vuodelta! Ei enää kovin ajankohtaisia…

Raivausriennot on täällä taas

Semmonen kasa…

 

Paperien selvittämiseen meni ainakin tunti. Erottelin henkilötunnuksia ja muita henkilökohtaisia tietoja sisältävät paperit eri nippuun ja paperin kierrätykseen menevät omaansa. Lisäksi vielä säilytettävät ja muistot. Oli siinä urakkaa, mutta tuolla saldolla kuittaan helposti useammankin päivän raivausriennoista tarvittaessa! Mä olen jotenkin todella huono välillä löytämään motivaatiota karsimiseen, joten on tosi mahtavaa, että joku jaksaa järjestää raivausrientojen kaltaisia tapahtumia ja pitää huolta ettei tavaraa pääse kertymään liikaa ihmisten kaappeihin. Viime päivinä olen taas ahkerasti laittanut tavaraakin myyntiin ja tänään meiltä tullaan hakemaan yksi joutava penkki pois. Meinasin ensin säilyttää sitä varastossa ajatuksella ”jos joskus olisi tilaa…”, mutta mitäpä noita säilyttämään.

Oletko sinä mukana raivausriennoissa tai onko tavaroiden karsiminen muuten ajankohtaista?

Lue myös:

Kodin järjestäminen – Olohuone

Miten meidän koti pysyy siistinä?

Edellinen postaus: Vuoden 2018 parhaat palat

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

 

5 kommenttia

 1. virtaen kirjoitti:

  Hei kirjota lisää tästä, kun urakka etenee! Lisäksi olisi hauska kuulla, mitä kaikkea karsit pois ja mitä koit tärkeinä pitää vielä.

  Olen kotoa karsinut kiitettävästi tavaraa vuoden ajalta, mutta silti sitä riittää ja kovasti olen pohdiskellut, että mitä kaikkea kannattaa säilyttää ja mitä ei. Etenkin lapsen kohdalla aina joutuu miettiä 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Jännästi sitä ylimääräistä tavaraa vaan löytyy aina. Nyt olen kolunnut kylppäriä ja keittiötä läpi, laittanut kasam dvd:tä kiertoon ja tämän päivän kohteena oli korut. Mitähän seuraavaksi 😀

 2. Koskinen outi kirjoitti:

  Moi. Mua on alknaut kiinnostamaan jonkinnäköinen minimalisti. Jos asuisin yksin, niin minulle riittäisi pieni yksiö, välttämättömillä tarpeilla. Mutta perheenjäsenet pitää tavarasta enemmän kun mä niin sitä sitten riittää.. mutta onneksi meillä on aika vähän säilytystilaa niin ei ihan hirveitä kasoja pöäse kertymään. Välipäivinä sain pienestä kodinhoitohuoneesta/ vaatekaapista kasaan neljä isoa kassia vaatteita ja neljä isoa laatikkoa tavaraa jotka odottaa kierrätyskeskukseen menoa ny! HYVÄ HYVÄ. Luin jostain että kodeissa pn keskimäärin 55 000 tavaraa, joten eiköhän siitä karsittavaa riitä. Kiitos facebookryhmävinkistä ja iloista tätä vuotta! – outi

  • Jonna kirjoitti:

   Aikamoisen urakan teit! Jo lapsen huoneessa on paljon mistä karsia. Tuntuu, että varsinkin hänen vaatteitaan saa olla vähän väliä laittamassa kierrätykseen kun käyvät pieniksi. Omiani heittelin juuri isot kasat kierrätykseen. Minimalismi kiehtoo minuakin, mutta siihen on vielä matka todella paljon…

 3. SaijaS kirjoitti:

  Oi kuinka hauska idea tämä raivausriennot. 🙂 Itse olen kovastikin raivannut vuosien varrella tavaroita, kun isossa perheessä niitä tosiaankin kertyy. Paljon on tullut vietyä keräyslaatikoihin vaatteita mutta paljon olen saanut myös myytyä omia tarpeettomia tavaroita ja vaatteita kirppiksillä. Suosittelen ehdottomasti Vähänkäytetty.fi- palvelua, jos haluaa saada jotain vastinettakin karsittavista tavaroista. 🙂 Tsemppiä rientoihin! Sitä tulee yllättävän paljon tilaa kun vähän jaksaa nähdä vaivaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *