Hae
Palasia Arjestani

Voisilmäpullat – parhautta pullarintamalla!

Voisilmäpullat

Voisilmäpullat on sitten hyviä! Tein näitä jokunen viikko sitten mökillä, kun teki mieli leipoa jotakin. Voisilmäpulliin löytyi mökin kaapeista kaikki tarvittavat ainekset, joten pullataikina sitten tulille vaan! Pullahan olisi ehkä maailman helpointa tehdä, mutta aika harvoin silti tulee tehtyä. Muistan kun jotain vuosia sitten miehen vaari leipoi korvapuusteja joka viikonloppu. Oli ihanaa herätä aamulla pullan tuoksuun ja vedellä hyvällä omalla tunnolla korvapuusti tai pari kera maidon pihakeinussa. Parhautta <3

Meillä kaikki tykkää pullasta, oli sitten kyse korvapuusteista, voisilmäpullista, dallaspullista tai ihan perinteisistä pullista. Kaikki menee mitä tehdään. Viime aikoina olen tehnyt puolikkaita taikinoita, mikä varmistaa, että kaikki tulee varmasti syödyksi. Välillä on laitettu ylimääräisiä pullia pakkaseen, mutta kuka niitä muistaa sieltä aina tonkia esille…No mutta viimeksi tein melkoisen hyvät voisilmäpullat (siitä huolimatta, että kuivahiiva oli vanhaa!) ja tässä tulee teille resepti. Reseptin pulliin nappasin täältä.

Mielettömän hyvät voisilmäpullat

Taikina

  • 2,5 dl kevytmaitoa
  • 25g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 1/2 tl kardemummaa
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 75g voita

Täyte

  • 75g voita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoja

Voiteluun kananmunaa

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Vaivaa taikina. Jaa taikina 16 osaan ja pyöritä pulliksi; käytä jauhoja apuna tarpeen mukaan. Laita ne leivinpaperille uunipellille. Kohota hyvin.
  4. Tee pullien keskelle syvennykset sormella. Voitele pullat munalla.  Lisää koloihin (per kolo) n. 1 tl voita + 1/2 tl sokeria + 1/2 tl vehnäjauhoja.
  5. Paista pullat uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12-15 min tai kunnes kypsiä.

Herkuttele!

Mitä sinä olet leiponut viimeksi? Tehdäänkö teillä usein pullaa?

Lue myös: 

Tahmapullat – Nisua pöytään pitkästä aikaa!

Pehmeän kirpsakka peltipulla

Mustikka-vaniljapitko

Spinnyt eli amerikkalaiset kanelikierrepullat

Edellinen postaus: Toukokuun 2020 tulot & menot – Järkytyin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *