Hae
Palasia Arjestani

Junttimakuaisti – olenko ainoa?

junttimakuaisti

Mulla on selkeästi junttimakuaisti! Mitä hienompi rafla niin sitä varmemmin en pidä ruuasta. Tykkään eniten perusruuista ja enemmän sellaisesta äijäruuasta, kuten burgereista, pizzasta ja pihveistä. Mitä yksinkertaisempaa ruokaa sitä varmemmin pidän siitä. Käytiin duuniporukalla reilu viikko sitten Tikkurilassa Mamma mozzassa syömässä. Tilasin hampurilaisaterian ja se oli varmasti yksi parhaista koskaan syömistäni burgereista. Hyvät perusmaut, täydellisesti paistettu pihvi ja erinomaiset ranet. Täysi napakymppi!

Seuraavana päivänä käytiin aikuistubettajien kesäpiknikin jälkeen miehen kanssa syömässä Tomi Björckin Brondassa. Odotukset olivat korkealla, mutta pettymys suuri. Mies tilasi meille kolme täysin erilaista annosta: tytölle hampurilaisaterian, itselleen jänispastaa ja minulle lohta bastilaisittain (?). Lohiannokset eivät ole koskaan pettäneet tähän mennessä, mutta nyt meni niin metsään kuin vain voi mennä. Jänispasta oli ihan ok ja tytön hampurilainen ihan huippuluokkaa! Mä en rehellisesti sanottuna pystynyt syömään edes annostani loppuun, koska siinä vallitsi joku todella outo maku. Brondaa on kehuttu kovasti, joten tulin siihen tulokseen että mulla on vain junttimakuaisti, joka eivät arvosta tällaista ruokaa ollenkaan. Ei vain uppoa. Hintataso on sen verran korkea etten lähde enää Brondaan kokeilemaan onneani. Menköön ne joiden makuhermot ovat hienostuneemmat. Mä metsästän edelleen yksinkertaisempia makuja, jotka sopivat mulle 🙂

Onko täällä muita simppeliä ruokaa arvostavia?

Alla video kyseiseltä päivältä, enjoy!

8 kommenttia

 1. maikki kirjoitti:

  Vasta parin kaverin kanssa puhuttiin samasta aiheesta, siitä miten meistä kukaan ei osaa arvostaa ns. parempia ravintoloita. Pieniä annoksia, joissa ehkä ajatuksena maistella erilaisia juttuja tms.
  Vaan parasta on just isot annokset jotain perus hyvää, ja just jotain burgereita jne. 😀

  • Jonna kirjoitti:

   JOs haluaa maistella erilaisia juttuja niin suosittelen tsekkaamaan esim. Offerilasta erilaisia ravintoloiden maistelumenyitä! Ei tartte maksaa niin paljon ja osa rafloista on tosi hyvä tasoisia. Nyt tais olla joku Kuisti (?) tarjouksessa. Käytiin miehen kanssa joskus muutama vuosi sitten Forumissa Koiton grillissä syömässä 8 ruokalajin maistelumenu. Se oli niiiin hyvääääääh!

 2. Miiru kirjoitti:

  Mulla on kanssa junttimakuaisti ja ”paremmissa” ravintoloissa jää vain nälkä kun annokset ovat pieniä ja maku ei miellytä ollenkaan. Kotiin pitää mennä nakkarin kautta 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Jep, näin käy mullekin aivan liian usein. Miks niiden annosten pitääkin olla niin pieniä!?

 3. Nimim. Mieluummin vaikka grillille kirjoitti:

  Eniten ottaa aivoon kaikki isojen ryhmien (esim. S-ryhmän) mukamas hienot ravintolat, joissa on mauttomat pienet annokset ja maksaa ihan yhtä paljon kuin paremmassakin paikassa ?

  • Jonna kirjoitti:

   Paitsi Amarillo! Siellä on kyllä kunnon annokset ja hyvää safkaa 😉

 4. Heidi kirjoitti:

  Vaihtelu on suurta ja kaikenlaisissa ravintoloissa on hyviä ja huonoja. Monestihan lienee niinkin, että kun ravintola saa nimeä jostakin – omistajasta ja/tai onnistuneesta markkinoinnista ja/tai hyvistä suhteista – niin on tietty porukka, jonka siellä pitää käydä. Hintaa voi nostaa ja annoksia pienentää. Alun huippu voi loiventua myös laadun suhteen.
  Niin sanottu tavallinen ihminen – siis joka menee ravintolaan ihan oikeasti syömään nälkäänsä helpottamaan – pettyy, kun valtavan lautasen reunalla nököttävälle persiljatupsulle yrittää löytää jotakin heinänkortta kaveriksi lautasen toiselta reunalta. Niiden välissä vielä ylitettävänä tyylitelty kastiketahra.

  • Jonna kirjoitti:

   Helsingissä varsinkin uusia ravintoloita putkahtelee tämän tästä ja kun pääsee sen ”tietyn piirin” suosioon pääsee varmasti muidenkin. Olen myös huomannut sen, että kun nimekäs kokki perustaa ravintolan niin pikkasen paremmat ihmiset käyvät siellä varmasti. Hintataso tehdään sellaiseksi ettei peruspulliaisella ole sinne mitään asiaa. Ja vaikka olisikin niin annokset ovat niin pieniä, että joudut joka tapauksessa menemään snägärin kautta kotiin. Tuollaiset eivät ole minun paikkoja ollenkaan!

   Noh, onneksi on jokaiselle jotakin 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.