Hae
Palasia Arjestani

Herkullisen rapsakat kauralastut

herkullisen rapsakat kauralastut

Teki niin mieli eilen leipoa jotain. Talven jäljiltä mökin leivonta-ainesvarastot ovat suhteellisen tyhjät, mutta löysin kuin löysinkin ainekset perinteiseen kauralastuihin. Mies näitä toivoi jo joku aika sitten, mutta en ole vain saanut aikaiseksi. Ihan kuin olisi isompikin homma 😀 No ei ole, nämä kauralastut ovat megahelppoja tehdä. Onnistuvat lapseltakin! Tyhmyyttäni menin tekemään ohjeen puolikkaana, kun ajattelin ettei jäisi ainakaan yli. Toisin kävi. Muksut vetivät kauralastuja sen verran kovalla tahdilla ettei meille aikuisille jäänyt kuin yksi per nassu…

Herkullisen rapsakat kauralastut

 • 4 dl kaurahiutaleita
 • 2 dl sokeria
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 2 rkl vehnäjauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 100g voita
 • 2 munaa

Sulata voi ja jätä hetkeksi jäähtymään. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu ja jäähtynyt voi. Lisää viimeisenä joukkoon munat.

Laita taikina noin 2 tl:n kokoisina nokareina pellille leivinpaperin päälle. Jätä kauralastujen ympärille leviämisvaraa (leviävät aika paljon!).

Paista kauralastuja 200 asteessa noin 7 minuuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita ja ohuen rapsakoita. Jäähdytä hyvin, kauralastut rapsakoituvat jäähtyessään!

Nämä oli juuri niitä mitä lapsena syötiin! 🙂 Onko herkullisen rapsakat kauralastut sulle tuttuja?

Alkuperäinen resepti täältä.

herkullisen rapsakat kauralastut

Edellinen postaus: Tuloksekas kirpparikierros Orivedellä

Katso myös:

Appelsiinijuustokakku

Viljattomat suklaahippukeksit

Dark chocolate chip cookies

♥ SEURAA MINUA ♥

Palasia arjestani Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa.

Snapchat: jonnamusakka

2 kommenttia

 1. ninna kirjoitti:

  Klassikko! lapsena äiti teki usein ja joskus suklaakuorrutuksella, oletko kokeillut? myös kookoshiutaleet toimii. synttäreille tehtiin usein ja todella helppo halpa ”lama ajan” herkku. kaupan kauralastut ei todellakaan ole yhtä hyviä. oletko maistanut? koulussa köksän tunnilla muistan että ekat leipomukset oli juuri kauralastut ja yäk kun niihin laitoimme rusinoita. en tykkää. ja ehdottomasti rapsakoita! jäähdyttää kannattaa ritilän päällä ei esim. pyyhkeen alla tai lautasella ellei halua pehmeitä.

  • Jonna kirjoitti:

   En ole itse tehnyt suklaadippauksella, mutta äiti kyllä teki! Eikä ole kaupan versiot läheskään niin hyviä kuin omatekemät.. Mä itse asiassa jäähdytin ensin pellilla hetken ja sen jälkeen siirsin lautaselle, kun täällä mökillä ei ole ritilää. Ihan hyvin rapsakoituivat siinäkin. Mulla ei tosin ollut kovin iso taikina, että voi johtua siitäkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.