Hae
Palasia Arjestani

Leikkivaunussa on tunnelmaa

Hypättiin tytön kanssa tänään päivällä junaan ja matkattiin Itä-Suomeen mun siskon tykö. Meillä on tämmönen tyttöjen reissu,  jätettiin nimittäin isi vahtimaan kotia ja hoitamaan kissoja. Voin melkein lyödä tonnista vetoa että siellä on edelleen samat pyykit narulla roikkumassa kun mennään vajaan viikon päästä takaisin kotiin. Luultavasti puolet kukistakin roikkuu kuolleina ruukuistaan ja olohuoneessa on iso kasa astioita 😀

IMG_20140625_102325

Junaan selvittiin ongelmitta kaikkine laukkuinemme ja paikka löytyi helposti junan yläkerrasta lasten leikkivaunusta. Täytyy nostaa hattua VR:lle leikkivaunun keksimistä! Helpottaa matkantekoa suunnattomasti kun lapsi pääsee leikkimään ja purkamaan energiaansa kohtalotovereidensa kanssa 🙂

20140625_113146

20140625_145816

Tyttö käyttäytyi yllättävän hyvin ja meillä oli mukavaa kunnes… sattuipa sitten samaan vaunuun poika joka töni ja läpsi muita,  kiipeili ja riehui koko ajan,  juoksi liukumäkeä vastapalloon kun muut yritti laskea alas EIKÄ ÄITI TEHNYT YHTÄÄN MITÄÄN! Kertaakaan äiti ei lastaan komentanut,  hyvä kun katsoi edes sinne päin. Ärsyttää todella paljon komennella toisten lapsia, mutta tällä kertaa oli pakko. Onneksi kyseinen äiti lapsineen jäi pois junasta ennen räjähdyspisteen saavuttamista. En vaan ymmärrä miten joku voi olla noin välinpitämätön!? Oikeesti.

20140625_121915

 

20140625_121705

Käytiin välillä rauhoittumassa ravintolavaunussa kahvilla ja jätskillä ja selailin samalla bistron menua.  Oon aina ajatellut että junien safkat on kauheeta rasvamättöä ja epäterveellisiä sontaa,  mutta yllätys oli varsin positiivinen kun listalta löytyikin salaattia ja ihan kunnollisia ruoka-annoksiakin! Hintakaan ei ollut mikään päätä huimaava,  joten voi olla että kotiin mennessä lounastetaan ekaa kertaa junan bistrossa 😉

20140625_121403

Matkan loppupuolella todistettiin vielä yksi riehuva,  kiroile ja sylkevä lapsi,  jonka äiti onneksi tajusi laittaa nippuun ja viedä pois. Ei ole muilla lapsilla kovin kivaa leikkiä jos yksi lapsi yrittää dominoida koko leikkialuetta ja pelottelee muita lapsia minkä ehtii. Lystikäs matka siis kaiken kaikkiaan,  suorastaan rentouttava 😀

Jos joku siellä ruudun toisella puolella haaveilee jälkikasvusta niin en suosittele matkustamista leikkivaunussa. Toimii nimittäin erittäin hyvänä ehkäisykeinona!

6 kommenttia

 1. Maikku kirjoitti:

  Vein juuri siskoni junalle, juurikin Itä-Suomen asemalta ja hän tuskaili aivan saman asian kanssa. Hänkin matkustaa tuollaisen pienen tytön kanssa ja sanoi, että kun siellä on niitä poikia joiden vanhemmat eivät pidä mitään kuria, että oikein pelottaa jos jotain sattuu. En kyllä ymmärrä tätä nykykasvatusta… Onneksi olette hengissä 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Poikia oli nämä kummatkin villit ja tottelemattomat epelit. Oli siellä toki kilttejäkin poikia mut vähän liian raisut otteet oli näillä pojilla ja luulis äidin silloin jotain asialle tekevän ennen kuin sattuu itseen tai muihin…

 2. Mimmu kirjoitti:

  Hah, ihan pakko kommentoida, vaikka oon näitä jotka ei ikinä kommentoi, oli niin hyvä tarina! Etenkin alku- ja loppujutut kolahti (mies kotivahtina ja ehkäisyjuttu). 🙂
  Junassa tosiaan villiintyy kohtuullisesti, mäkin usein oon matkustellut noin neljän tunnin junamatkoja nyt alle kolmevuotiaan viikarin kanssa. Kaikenlaista siellä sattuu ja tapahtuu aina ja meno leikkivaunussa on melkoinen!
  Kivaa lomaa!

  • Jonna kirjoitti:

   Melkoinen meno tosiaan 😀 kauhistuttaa ajatuskin että olis useempi muksu matkassa!

 3. Michelle80 kirjoitti:

  Mä veikkaan että se oli näit vapaan kasvatuksen kannattajia….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.