Hae
Palasia Arjestani

Viikon 20 ruokapäiväkirja – Raakakakkua ja maksalaatikkoa

Viikon 20 ruokapäiväkirja julki olkaapa hyvät! Viikko on taas vierähtänyt ja on aika katsoa mitä tämä mimmi on suuhunsa laittanut. Viime viikosta mieleen on jäänyt a-lehdillä pidetty koulutus ja siellä ihanat Greenstreetin raakakakut sekä maksalaatikko, jota ostin pitkästä aikaa ja sitä söinkin sitten useampana päivänä! Herkuton toukokuu on pitänyt eikä se tuota enää mitään ongelmia. Mitään herkkuja ei tee enää edes mieli. Raakakakut sallin itselleni ja kyllähän ne lauantaina hyvältä maistuivat! Mun suosikki Greenstreetin raakakakuista on ehdottomasti minttusuklaa ja onneksi juuri sitä oli tarjolla, nam! Muuten tässä onkin menty varsin tasaista arkea ja ruokarintamallakin porskuteltu normaaliin tahtiin.

viikon 20 ruokapäiväkirja

Viikon 20 ruokapäiväkirja

MAANANTAI

viikon 20 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.20 kauraleipää kinkulla, salaatilla, kurkulla ja juustolla, turkkilaista jogurttia marjoilla + teetä

9.00 Teetä ja Nutisalin yogurttisekoitusta

11.00 anopin tekemää bataatti-chilikeittoa

15.00 kolme riisipiirakkaa salaatilla, kinkulla, juustolla ja kurkulla + teetä

18.30 kana-pistaasi-ricottapastaa ja porkkanoita

21.00 kaurasuklaavanukasta puolet (tästä tulossa resepti!)

TIISTAI

viikon 20 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.20 kauraleipää päällisillä, puolikas kaurasuklaavanukas + teetä

9.00 teetä

11.00 kana-cesarsalaatti

14.15 riisikakkuja ja banaania

17-18 treeni: takakyykky ja negatiiviset leuat (video)

palkkari (Fastin lakritsipotskua + kreatiinia)

19.45 iso satsi kanapastaa, parsakaalia ja fetajuustoa

KESKIVIIKKO

viikon 20 ruokapäiväkirja

Töissä 10-18

7.15 kauraleipää päällisillä, Alpron kookosjogurttia ja mustaviinimarjoja + teetä

9-9.40 kävely töihin

12.00 Picnicin kana-fetasalaatti, Nutisalin salaattisekoitusta ja pieni pala patonkia

13.00 teetä

16.00 appelsiini ja Nutisalin yogurttisekoitusta

19.00 maksalaatikkoa ja porkkanoita

21.00 Ehrmannin vaniljapudding

TORSTAI

viikon 20 ruokapäiväkirjaTöissä 7.30-15.30

5.20 kauraleipää päällisillä, Alpron kookosjogurttia marjoilla + teetä

9.00 teetä

11.00 maksalaatikkoa ja vihanneksia

14.15 riisikakkuja ja banaania

18.45 maksalaatikkoa, vihanneksia ja kauraleipää päällisillä

21.00 Ehrmannin minttusuklaapudding

PERJANTAI

viikon 20 ruokapäiväkirja

Töissä 7.30-15

5.20 kauraleipää päällisillä + teetä

9.00 omena ja teetä

11.15 kana-cesarsalaatti, Nutisalin salaattisekoitusta ja yksi gluteeniton näkkäri

14.00 riisikakkuja ja banaania

16-17.30 treeni: maastaveto, tempausveto, tempaus, pystypunnerrus

kävely kotiin + palkkari

19.00 spagetti ja jauhelihakastiketta, tomaattia ja punajuurisalaattia

21.00 mysliä, suklaapuddingia ja mansikoita

LAUANTAI

viikon 20 ruokapäiväkirja8.00 kauraleipää päällisillä + teetä

11.15 A-lehdillä kanaa, lohta, erilaisia salaatteja, sämpylää, porkkanamehua ja alkoholiton drinkki

13.00 kaksi palaa raakakakkua ja teetä

15.00 Froosh smoothie

19.00 spagettia ja jauhelihakastiketta, vihanneksia ja punajuurisalaattia

21.30 kaksi palaa reissaria päällisillä

SUNNUNTAI

viikon 20 ruokapäiväkirja9.00 kauraleipää juustolla ja paistetulla munalla, omenaa ja teetä

12.00 banaani

14.00 anoppilassa makaronilaatikkoa ja salaattia

16-17.30 treeni: etukyykky, suorinjaloin mave ja hyvää huomenta

palkkari ja kävely kotiin

18.30 spagettia ja jauhelihakastiketta, vihanneksia ja punajuurisalaattia

21.15 mysliä, suklaapuddingia, viiniryppäleitä ja Nutisalin yogurttisekoitusta

Mun teki viime viikolla ihan hirveästi mieli maksalaatikkoa sekä punajuurisalaattia, joten niitähän piti sitten ostaa. Maksalaatikkoa kannoin kotiin kaksi lootaa, koska halusin sitä myös seuraavana päivänä töihin eikä yksi loota riitä yhtään mihinkään 😀 Mun uusi iltapalasuosikki on Paulúnsin mysli sekoitettuna Ehrmannin protskuvanukkaaseen ja siihen ehkä vielä jotain hedelmää sekä Nutisalin yogurttisekoitusta, niin namia! Syön tuota komboa varmasti taas kyllästymiseen asti. Pitäisi muuten jotain lisätä treenipäivien välipalalle, koska välillä tuntuu ettei viisi riisikakkua ja banaani riitä mihinkään, vaikka niistäkin jo ihan kivasti tulee hiilaria. Ehdotuksia? Puuro on vähän turhan raskas ennen treeniä.

Miltäs näytti viikon 20 ruokapäiväkirja?

14 kommenttia

 1. Jossu kirjoitti:

  Onpa hyvännäköinen tuo suklaapuddingi pähkinöillä! Reseptiä odotellessa..
  Ennen treeniä smoothie johon banskua tai mangoa ja marjoja, (avokadoa), vaniljaprotskujauhetta ja nestettä 🙂 Tai banskupannarit jotka voisi tehdä rasiaan valmiiksi maapähkinävoin ja marjojen kanssa ennen treeniä 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Uu, banskupannarit vois toimia! Jos olis aikaa illalla paistella niitä…Tai smoothieta vaikka riisikakkujen lisäks! Se vois toimia 🙂

 2. ulla kirjoitti:

  Tuo maksalaatikko ja punajuurisalaatti on oikea retroruoka 😀
  Sitä tuli lapsena vedettyy. 🙂

 3. Hertta kirjoitti:

  Jos lisäisit välipalalle jotain protskua niin pysyisi nälkä poissa pidempään? ? Itselleni ainaki tulee kauhea nälkä jo muutaman tunnin päästä jos en ole syönyt mitään protskua vaikkapa aamupalalla ?

  • Jonna kirjoitti:

   Joo näin tarvitsee tehdä. Aikaisemmin kunnon hiilaripläjäys on toiminut, mutta nyt vaatii selkeästi lisää!

 4. miltsu kirjoitti:

  oi että mikä maksalaatikon himo olis mut raskaana kun ei saa syödä! varastoin sitä kyl kotiin laatikkotolkulla sit ku vauva syntyy 😀 ihanan rentoa syömistä 🙂

 5. ninna kirjoitti:

  Kananmunia oli vähemmän tällä viikolla maanantaina ei ollenkaan, kiva. Vaihtelua. Aika paljon menee riisikakkuja, nehän ovat pelkkää ”pahvia” kuten rav.terapeuttini sanoi aikoinaan. Pitäisikö vähän kuitupitoisempi leipä paremmin nälkää? Ja tulisi halvemmaksi. Proteiinia minäkin ehdottaisin välipalalle, ei mitään överitankkausta jotain leikkelettä tai vaikka valmisvalkuaista/tuorejuustoa päälle jos riisikakkuja haluaa syödä? Itsetehdyt myslipatukat? Uusi tuote tuo kaurasuklaavanukas kaikkea sitä keksitään… Maksalaatikkoa syö vaan hyvällä omallatunnolla, rautaahan siinä on runsaasti. Lapsuuden suosikki ja aina piti olla ilman rusinoita nyt olen kasvissyöjä tosin joskus tekisi mieli sitä tai maksamakkaraa. Miten maksamakkara sulle maistuu? Huomaatko muuten mitään eroa voinnissa tms. kun syöt gluteenitonta vs. gluteiinipitoista päivissä? Jotkut sun pvät on gluteenittomia onko eroa?

  • Jonna kirjoitti:

   Leipä ennen treeniä tekee saman efektin kuin puuro eli vatsa on ihan pullollaan, mutta ruoka ei laskeudu kunnolla ja olo on liian raskas treenata. Testattu on. Ehkä lisään vaikka smoothieta riisikakkujen lisäksi. Riisikakut imeytyy tosi hyvin ja nopeasti ja siksi ne on hyvää sapuskaa just ennen treeniä! Hiilareiden vuoksi itsekin niitä syön.

   Toi kaurasuklaavanukas on siis mun omatekemä, ei kaupan. Se oli tosi hyvää. Resepti tulossa huomenna tai ensi viikon alussa! Maksamakkaraa syön kyllä jos on tarjolla, mutta en ole vuosiin itse ostanut. Ja maksalaatikko aina ilman rusinoita 😀

   Huomaan eron, gluteenittomina päivinä olo jotenkin ”kevyempi”. Vaikea selittää…

 6. Emma kirjoitti:

  Kiitos taas Jonna ruokapäiväkirjastasi! Ihan huippu juttu että jaksat julkaista sen meille ja tykkään nimenomaan siitä että se on normi ruokaa ilman ihme dieetti kikkailuja tai muita muoti-ilmiöitä. Syöt terveellisesti ku kunnolla, niinkuin täälläkin. Tosin itse en ole herkuttomalla( koskaan, heh ) .mutta tsemppiä toukokuun teemaksi .blogiasi jo pitkään lukevana! ???

  • Jonna kirjoitti:

   Kiva että tykkäät! Näitä on kiva itsekin tehdä. Näkee vähän mitä sitä oikeastaan syökään. Herkutonta vielä muutama päivä jäljellä 😉 Juuri sopivasti ensi vkl miehen siskon tytön synttärit ja kakkua tiedossa 😀

 7. LK kirjoitti:

  Hyvältä näyttää! Jos olisin sä niin vaihtaisin vanukkaan vaikka smoothie bowliin 😉 puhtaampaa ravintoa ja enemmän ravintoaineita. Meitä on kuitenkin moneksi!

  • Jonna kirjoitti:

   Joo se on käynyt mielessä, mutta vaatisi taas illalla muistutuksen että teen sen ajoisssa…Mä kun syön iltapalan ihan juuri ennen nukkumaanmenoa. Tai oikeastaan muistan sen vasta silloin… Mutta tosi hyvä idea!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.