Hae
Palasia Arjestani

Olipa kerran unelma

Oletteko te kovia unelmoimaan? Unelmointihan on siitä hyvä harrastus ettei se maksa mitään. Unelmien toteuttaminen toki saattaa maksaakin, mutta kyllähän oman unelman eteen voi vähän rahaakin laittaa palamaan, eikö? Toiset unelmoi kouluun pääsystä, uudesta työpaikasta, elämäntaparemontista, ulkomaanmatkasta, uudesta autosta, yksi jostain pienestä asiasta ja toinen suuremmasta. Mä olen elämääni tällä hetkellä melko tyytyväinen eikä mulla ole mitään suurempia unelmia toteutettavana. Mulla on oma asunto, perhe, hyvä työ, olen suhteellisen terve ja tykkään harrastuksistani. Toki minultakin pieniä unelmia löytyy. Haluaisin rempata meidän kämppää tai ehkä jopa hankkia isomman, unelmoin matkasta Thaimaahan ja muscle upin oppimisesta. Tuollaisia pieniä ja varsin ”helposti” toteutettavissa olevia unelmia 🙂 Yksi pieni unelma eli käsilläkävelyn oppiminen toteutui pari päivää sitten, kun yhtäkkiä kävelin käsilläni kokonaista kuusi askelta! Alla video treenistä, mut siihen ei kyseinen suoritus valitettavasti osunut.

Olen täällä blogissa jonkin verran kirjoitellut ysteistyökumppanistani Evokesta. Minä arvostan suunnattomasti ihmisiä, jotka tekevät unelmistaan totta ja Evoken pojat ovat todellakin tehneet unelmistaan totta! Nostan isosti hattua jokaiselle, joka lähtee tavoittelemaan haavettaan perustaa oma firma ja saa sen vielä men estymään. Evoken pojat Mikka ja Henkka ovat tehneet juuri näin.

C360_2014-09-17-18-20-15-747

kuvia 006

Pojat lähtivät kehittelemään Evoke-energiamehuja mietittyään olisiko perinteisille Batterylle ja Red Bullille parempaa tuotetta olemassa. Urheilijathan käyttävät suhteellisen paljon energiajuomia ja Evoken taustalla on ajatus terveellisemmästä energiamehusta nimenomaan urheilijoiden (myös nuorien!) käyttöön. Pojat halusivat kehittää mehun, joka olisi valmistettu hyvistä raaka-aineista, sisältäisi riittävästi proteiinia eikä yhtään lisättyä sokeria. Näin ollen mehua voisi käyttää tuomaan energiaa treenisuoritukseen, palautusjuomana tai vaikkapa välipalana.

C360_2014-09-17-18-19-32-547

Evoke-mehut on valmistettu hedelmämehuun (glukoosia, sakkaroosia ja fruktoosia) ja niissä on yhdistelmä vitamiineja (C- ja B-vitamiinia 50% päivän saantisuosituksesta), kivennäisaineita (sinkki & magnesium) ja proteiinia. Oikea suhde vitamiineja sekä kivennäisaineita takaa hermoston sekä lihaksiston tasapainoisen toiminnan ja takaa hyvän vireystason treeneissä. Sokeria Evokessa on 30-40% vähemmän kuin tavallisissa hedelmämehuissa eikä niissä siis ollenkaan lisättyä sokeria! Proteiinia Evokessa on 10g/pullo. Proteiini yhdessä B6-vitamiinin ja magnesiumin kanssa kiihdyttää proteiinisynteesiä eli esim. suorituksen jälkeinen lihaskatabolia estyy mikä on mun mielestä aika tärkeä juttu! Proteiinin nauttiminen suorituksen aikana tukee myös lihasten kasvua sekä parantaa energia-aineenvaihduntaa suorituksen jälkeenkin.

C360_2014-09-17-18-18-52-478

No miten Evoke liittyy sitten crossfitiin tai minuun? Mä olen käyttänyt Evokea aamulla smoothien seassa sekä aika usein treenien aikaisena juomana. Join pitkään treeneissä juomaa, jossa oli maltoa ja aminohappoja ja treenin jälkeen vielä protskudrinkin. Nyt oon aika ajoin korvannut nuo kaksi juomaa Evokella. Otetaan Evokeja usein myös mukaan mökkimatkoille sekä leikkipuistoon, koska tyttökin tykkää niitä juoda 🙂 Mun mielestä Evoke on varsin hyvä vaihtoehto just treenin aikaiseksi juomaksi ja varsinkin sellaisille, jotka killittää paljon ihan normi hedelmämehuja. Eipä tartte erikseen enää protskua ryystää! Evokea myydään suuremmissa marketeissa, joten seuraavan kerran kun olet ostamassa mehua, mieti olisiko proteiinipitoisempi ja terveellisempi Evoke parempi vaihtoehto 🙂

IMG_20140916_155025Treenejä en ole kauheasti tällä viikolla kuvannut muutamaa videota lukuunottamatta. Oon käynyt niin ajoissa salilla, että heti meidän treenin loputtua aloittaa seuraava ryhmä eikä aikaa kuvaamiselle ole ollut. Treenien aikana kuvailen harvemmin, koska silloin keskityn itse tekemiseen. Takareiden kipuilun takia olen joutunut tekemään vähän eri treenejä kuin muut ja tällä viikolla oonkin veivannut toes to bareja ja käsilläkävelyä aika paljon. Itseasiassa maanantaina taisin oppia vihdoin ja viimein toes to barien kipin ja varpaatkin osui tankoon! Viisi toistoa kipillä on tällä hetkellä mun ennätys. Tästä se lähtee! Alla video viime sunnuntailta kun varpaat ei vielä osuneet tankoon 😀

Treenien osalta siis taas yksi unelma toteutettu! En tiedä mitä ”keksin” tuossa liikkeessä mutta jotain loksahti kohdalleen ja yhtäkkiä varpaat alkoikin osua tankoon. Mystistä. Käsilläkävely alkoi sujua myös ihan itsestään. Sain muutaman hyvän vinkin yhdeltä meidän voimisteluliikkeitä erittäin hyvin osaavalta valmentajalta ja vaikken olevinaan mitään tekniikassani muuttanut niin seuraavana päivänä otinkin jo askelia käsillä! Mystistä jälleen 😀

20140914_174715Käsilläkävelyn asentoa lähdettiin treenaamaan nousemalla yllä olevan kuvan mukaisesti seinällä kasvot seinään päin. Tuosta piti hivuttautua niin lähelle seinää kun pääsin. Mulla on ongelmana pieni notkoselkä ja tuossa harjoituksessa oli tarkoitus lähteä etsimään vatsaan ”kuppia” ja selän oikeaa asentoa. Treenasin tuota muutamia kertoja ja ilmeisesti siitä oli hyötyä, koska seuraavana päivänä kävelin jo kuusi askelta käsilläni entisen yhden sijaan 😀 Tällä viikolla kokeilin myös push pressiin ykkösmaksimia. Olisin ajatellut sen olevan jo 50kg, mut ei… 47,5! Kyllä mä sen viiskymppiä lähitulevaisuudessa pusken ylös 😉 Alla video suorituksesta.

Tällaisten pienten unelmien toteutumisia täällä! Ja huomenna toteutuu vielä yksi pitkäaikainen unelma eli ulkomaan matka. Turkki ja Bodrumin niemimaa, here I come!

Mitä unelmia teillä on? Oletteko toteuttaneet jo jotain suurempia unelmianne?

Ps. Evoken poikien ansiosta pääsin toteuttamaan unelmani osallistua esteratakilpailuun eli Tough Vikingiin! Kiitos Evoken pojat <3

*postaus sisältää linkin yhteistyökumppanin sivuille

Yksi kommentti

  1. Leena kirjoitti:

    Hei hienoa, kuusi askelta käsilläkävelyä! 🙂 Välillä edistyminen on jostain ihan pienestä oivalluksesta kiinni, ja voi vitsit, kuinka kivaa on, kun se oivallus tapahtuu. Käsilläkävelyä ois kyllä siistiä osata. Onko sulla ollut missään vaiheessa kaveria avustamassa, ettei esimerkiks vahingossa kippaa tuosta selälleen käsien varaan noustessa? 😀 Jotkut unelmat on niin suuria ja kaukaisia, ettei niistä oikein uskalla edes puhua paljoa, mutta pienempinä unelmina on ainakin jonkinlaisen oivalluksen kokeminen penkkipunnerruksessa, opiskelujen saattaminen loppuun ja joku kiva ulkomaanmatka. Mukavaa lomareissua! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *