Hae
Palasia Arjestani

Uusi viikko, uudet kujeet ja uusi ja suurempi väsy..

Huomaa taas, että dieettiin tehtiin muutoksia. Eilen oli ensimmäinen oikeesti vähähiilarinen päivä ja olo on melko mielenkiintoinen. Olen hereillä, mut en kuitenkaan ole. Kevyt sumu päällä koko ajan. No, muutama päivä tai max. viikko menee niin kroppa tottuu taas tähän ja entinen meno jatkuu. Nyt vaan sinnitellään 🙂

Pitkästä aikaa sain viikonloppuna blogiini hieman negatiivisempaakin palautetta. Negatiivista joo, mutta silti rakentavaa ja ajatuksia herättävää. Päätin sitten sen pohjalta vähän pistää ajatuksiani ylös. Toivottavasti anonyymi kirjoittaja ei pistä pahakseen, että lainaan hieman hänen kommenttiaan 🙂

”Ottaen huomioon innostuksesi, motivaatiosi ja omistautumisesi tälle lajille, on kehityksesi minun silmääni melko heikkoa. ”

Motivaatiota, innostusta on joo, mutta tiedä siitä omistautumisesta sitten. Paljonko minun sitten olisi pitänyt kehittyä? Millä sitä mitataan? Pitäisikö verrata itseään johonkin muuhun harrastajaan/kisaajaan? Tässä lajissa nainen ei natuna kehity kovin hirveää vauhtia ellei sitten omaa todella hyviä geenejä. Töitä saa tehdä todella paljon eikä se välttämättä näy vielä juuri missään. Usein lavalla loistavat siellä kärkipäässä yli 10 vuotta treenanneet naiset ja fysiikka alkaa näyttää todella kovalta vasta yli 30-vuotiaana olettaen, että treeni on aloitettu noin pari kymppisenä. Poikkeuksiakin tosin on. Tiedän henkilöitä, jotka ovat muutaman vuoden treenillä saanet todella näyttävän ja lihaksikkaan fysiikan aikaiseksi ilman kiellettyjä aineita. Jokaisella on erilainen elämäntilanne ja lähtökohdat treenille. Itse olen treenannut oikeasti kovaa ja tavoitteellisesti vasta reilut 1,5-vuotta. Ensimmäisissä kisoissa olin käytännössä lihaton, joten muutos siihen on mielestäni melko suuri. Toki aina voisi kehittyä paremmin ja nopeammin, mutta silloin pitäisi kaikki muukin elämässä olla kohillaan: puhdas ruokavalio, terve kroppa, inhimilliset työajat… Olen 100% varma, että jos minulla ei olisi ollut viimeiset 4-5 vuotta ongelmia selän kanssa, olisin saanut tehdä yötöiden sijaan päivätöitä ja olisin jaksanut panostaa enemmän ruokavalioon ja lihashuoltoon niin aivan varmasti kehityskin olisi ollut parempaa. Olen myös täysin varma siitä etten ole vieläkään löytänyt sitä parasta treenitapaa ja parhaita treenitekniikoita, joilla saisin kehitystä aikaiseksi entistäkin paremmin. Tämä lajihan on jatkuvaa oppimista 🙂 Itse olen omaan kehitykseeni tyytyväinen enkä lähde itseäni muihin sen osalta vertailemaan.

”Jotenkin toivoisi, että sinun puurtamisesi näkyisi myös kunnossa enemmän. Jokainen meistä on kuitenkin yksilö ja fysiikat kehittyvät eri tahtia.”

Kuntoonkin vaikuttaa aika paljon se miten syö offilla. Minähän en tainnut dietata kertaakaan edellisten kisojen jälkeen eli annoin painon kertyä pikku hiljaa. Liityttyäni BG-teamiin marraskuussa 2008 painoni tippui uuden ruokavalion ansiosta noin 5 kiloa minkä jälkeen sen annettiin nousta hiljalleen lukemaan, josta aloitin tämän kisadieetin. Lopullisen lihasmäärän ja kehityksen näkee sitten vasta lavalla ja varsinainen vertailu edelliseen kisoihin kannattaa tehdä vasta sen lavakunnon mukaan. Ehkäpä minä vaan kehityn keskimääräistä hitaammin? En ole mielestäni mitenkään erityisen lahjakas tähän lajiin hyvää rakennetta lukuun ottamatta. Lihojen hankkiminen sen sijaan on suuren työn ja tuskan takana. Sen oikeanlaisen treenityylin ja tekniikoiden etsiminenkin vie oman aikansa. Ehkäpä kehitys on sitten nopeampaa, kun löydän ne? Jotain muutoksia treeneihin on ainakin dieetin jälkeen tulossa…

”Negatiivinen kommenttini kyllä oli, mutta ehkä sellaistakin palautetta on hyvä osata ottaa vastaan? Tulet todennäköisesti saamaan samansuuntaista palautetta kisojen jälkeen, valitettavasti.”

Kukapa kisaaja ei saisi negatiivista(kin) palautetta? En ole vielä tähän päivään mennessä tavannut täydellistä fysiikkaa tai täydellistä kisaajaa. Taas päästään siihen, että kuinka paljon minun sitten olisi pitänyt kehittyä tässä ajassa? Kehen verrataan? Kuka sen kehityksen määrän sanelee? Aivan satavarmasti yksikään kisaaja ei ole sellainen, että hän olisi kaikkien mieleen. Aina voi parantaa suoritustaan, aina voi olla suurempia, tiukempi, parempi rakenne, suuremmat olkapäät, syvemmät vatsapalat, parempi kisalook, istuvammat/paremman väriset kisa-asut, vaaleampi/tummempi väri, paremmat poseeraukset ja vapari… Lista on loputon. Itse kävin edellisten kisojen jälkeen hakemassa palautetta suoraan tuomareilta ja he sanoivat, että tasaisesti vaan lihaa joka puolelle. Sen olen mielestäni tehnyt. Mitä olen parin tuomarin kanssa keskustellut niin ainakin heidän mielestään ole kehittynyt hyvin. Eniten negatiivista palautetta tulee varmasti minulta itseltäni. En edes jaksa luetella missä kaikessa olisi parantamisen varaa. Palautetta haetaan taas kisojen jälkeen tuomareilta ja jatkosuunnitelmia aletaan tehdä sitten niiden perusteella.

Tämän hienon ajatuksen virran jälkeen vähän asiaa treeneistäkin. Sunnuntain käytiin ennen mun junan lähtöä Oriveden City-hotellin kuntosalilla treenaamassa. Heh, hieno mesta 😀 Sali oli ehkä noin 30 neliön kokoinen, mutta kyllä sieltä kaikki tarpeellinen löyty. Ja vähän ylimäärästäkin. Tempasin siinä sitten supersarjajumpan olkapäille ja ojentajille. En tiedä johtuko vähistä hiilareista vai järkyttävän helteisestä kelistä, mut olin hieman voimaton. Pumpin sain kyllä aikasiks, mut oli se vaan vähän väsynyttä.. Jouduin ihan pakottamaan itseni jokaiseen sarjaan eikä painotkaan juuri päätä huimannut.
 
1a. Sivuviparit 4*9-13*6kg reiden sivulta
1b. Pystypunnerrus kp 3*9-13*13,5kg/ 11*11kg
2a. Viparit kulmassa kp 4*9-14*8kg
2b. Pystyp. niskantakaa mutkatangolla 3*10-12*30kg/ 12*30kg edestä
3a. Pushdown köydellä 3*9-12*25kg/11*20kg
3b. Dippi 3*7-8*BW Pitäs tällä painolla kyllä jo tehdä lisäpainojen kans, mut enpä näköjeen tee..
4a. Ranskalainen yhdellä käsipainolla 3*9-12*18,5kg
4b. Köysiveto seläntakaa 3*9-12*25kg
 
On muuten tänään ollu selkä, olkapäät ja ojentajat aivan sikakipeet viikonlopun treeneistä. Oon muutenkin ihan jumissa. Lonkkakin ilmoitteli itestään taas tänään aamulenkillä. Asiaahan ei yhtään auta se etten viikonloppuna venytellyt kuin yhden kerran.. Se vaan on niin helppo unohtaa, kun on kaikkea muuta tekemistä. No, tänään taas sitten lattialle vanuttamaan itseään joka suuntaan.

7 kommenttia

 1. Sampe kirjoitti:

  Mä tykkään negatiivisistä kommenteista, ne saa tsemppaamaan entistä enemmän :DRuisrockis näin yhen raskaansarjan kehonrakentajan vaimon, joka bongas mut ja arvosteli :)”Multa puuttu jalat ja yläkropan treenauksen saan unohtaa kokonaan, sanos miten pitäis tehä jne” Tottahan se onkin, mut silti hymyilytti kovasti :DTänään muistelin salilla kyseistä vkl:pun keskustelua kyykätessä +30asteen helteessä, toimii 🙂

 2. Retsku kirjoitti:

  Jonna, minusta olit asian ytimessä kun sanoit, että nainen ei natuna kehity mitenkään huimaa vauhtia. Sitä työtä saa tehdä todella tunnollisesti vuosikaudet ja kehitys tulee pienin askelin. Mutta tulee kuitenkin 🙂 Ainakin minun silmääni olet kehittynyt huimasti kun vertaa joihinkin vanhoihin kuviin!Jaksamisia dieetille!

 3. Heidi kirjoitti:

  Tollaset puheet kannattaa antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Jokanen on oma ittensä, kroppa toimii eri tavalla ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Jokasella on omat jutut, oma henkilökohtanen elämä, joka vaikuttaa. Treenitausta, ravinto, lepo. Se miten toinen kehittyy tai kiristyy on jollain toisella täysin toisenlaista, kuten myös se miten siihen tavoitteeseen päästään. Todellakin.. Jäi mietityttään mikä on vertailukohde, kuinka paljon olisi pitänyt kehittyä jonkin tietyn ajan sisällä. Olen sitä mieltä, että tollasia on ees turha miettiä, kuhan tekee parhaansa, se riittää, jos ei riitä muille, olkoon se niiden ongelma. 🙂 oot kehittynyt jonna, jotenka tsemppiä loppudieetille. Ei täälläkään oo ollu helppoa, kun joka toinen päivä kunto näyttää surkealta ja olo epävarma, mutta parhaamme yritämme!

 4. Jani kirjoitti:

  Selkeästi on hyvää kehitystä tapahtunut kun vertaa vanhempiin kuviin. Eikä tuo kunto livenäkään Wolfilla sen huonommalta näyttänyt kuin kuvissa 🙂

 5. Jonna1983 kirjoitti:

  Sampe: Hehe, kyllähän ne kommentit eräänlaisen aggren saa aikaan! Huh, musta tulee kunnon rimpula. Tai on jo tullut :DRetsku: näin on! Ainahan toki olisi olemassa oikotie onneen tässäkin lajissa, mutta taidan pysytellä valitsemallani tiellä. Tässähän on loppuelämä aikaa treenata ja kehittyä!Heidi: jossakin on ilmeisesti olemassa jokin ”mittari” jonka mukaan tulisi kehittyä 😀 Mistähän sellaisia saa? Anttilan alennusmyynnistä? Kovasti tsemppiä sullekin! Sulla ei ainakaan ole ollut helppo taival ja saat seisoa lavalla entistäkin ylpeämpänä, koska olet voittanut kaikki tiellesi asetetut vaikeudet :)Jani: Kiitos 🙂 Taisit olla se tumma keveri, joka sattui aika monesti viereiseen koneeseen/laitteeseen treenailemaan?

 6. Jani kirjoitti:

  Taisi olla eri kaveri kuin minä joka sun vieressä usein treenaili, muistaakseni kovin lähellä tullut treenailtua :)mutta sen verran blogiasi seuraillut, että heti tunnistin.

 7. Anonymous kirjoitti:

  Ei ne aiemmat kommentit mun mielestä mitenkään ylinegatiivisia olleet, mitä niistä turhia agrea ottamaan kun joku ilmaisee mielipiteensä. Tottahan se nyt on, että sulla on vähemmän lihaa kuin joillain toisilla kisaajilla ja useimiten kisaajat joutuvat sen arvostelun alle, tykkäsivät tai ei. Niinhän misseillekin käy ja ulkoisia asioita molemmissa arvostellaan. Ei siitä saa pisteitä paljonko töitä on tehnyt tai onko kehittynyt tietyssä ajassa x-määrän. Ainoastaan se ratkaisee miltä siellä lavalla näyttää. Ja kuka hullu nyt lavalle kipuais KILPAILEMAAN ja olemaan tyytyväinen viimeiseen sijaan? Tuli vaan mieleen jostain ”kaikki lavalla on voittajia ja blah blah blah”-tyylisestä kommentista. Ainakin bf-kisoja katsoessa myätähäpeä selluliittipersettä katosoessa on varmaan samaa luokkaa kuin jos joku Tukiainen yrittäisi missikarsinnassa onneaan. Jos rahkeet ei riitä niin mitä sitä itteään nolaamaan ja häviään kaikille? Ja toki jonkun täytyy olla viimeinen, mutta en näkisi mitään järkeä olla asenteella mää saatan olla viimeine, mutta mitä sitten..Tuo ylläoleva ei nyt Jonna littynyt niinkään sinuun. Kivasti oot kiristynyt ja nuo kuvat ei varmastikaan näytä sun kroppaa todellisessa kunnossa. Epäilemättä tuolla motivaatiolla sää meet sinne lavalle hakemaan mitskua. – Nadja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *