Hae
Palasia Arjestani

Ketoilijan ruokapäiväkirja #1

Ruokapäiväkirjoja on pyydelty viime aikoina paljon, joten tässäpä ketoilijan ruokapäiväkirja #1! Ketoruokavalio on nyt kauheassa nousussa ja monet ovat hoksanneet sen hyvät vaikutukset. Vielä muutama kuukausi sitten sanoin itsekin ettei minusta olisi ketoilijaksi, mutta toisin kävi! Onneksi kokeilin, sillä olen selättänyt kaikki vatsavaivat sekä jatkuvan väsymyksen. Olen kärsinyt erinäisistä vatsaongelmista viimeiset 15 vuotta (ellen jo kauemminkin) eikä niihin ole löydetty mitään selittävää syytä. Vatsa on vain ollut sekaisin koko ajan enkä ole keksinyt mikä sen aiheuttaa. Ihan mikä tahansa ruoka-aine, epämiellyttävä haju tai liian kirkas valo on saattanut sen laukaista. Viime viikolla käytiin Motonetissä mikä on mulle ihan painajaismainen paikka erikoisen hajunsa vuoksi. Ensimmäistä kertaa vuosiin pystyin olemaan siellä koko reissun ilman tunnetta, että vatsa kääntyy ympäri.  Herkkävatsaiset tietävät miten kauheaa on miettiä esim. vieraissa ostoskeskuksissa vessan sijaintia. Not nice!

No mutta, mennään vatsan toiminnan sijaan ruokapäiväkirjaan. Näissä ruokapäiväkirjoissa ei näy ihan kaikki ruuat. Saatan syödä päivän mittaan extravihanneksia kuvattujen ruokien jälkeen tai ottaa 1-2 rkl hyvää oliiviöljyä, jos näyttää ettei rasvamäärä tule täyteen. Träkkään edelleen ruokia Sulamoon varmistaakseni rittävien kalorien ja rasvojen saannin. Toiset kokee punnaamisen ja laskemisen vaivalloiseksi, minä en. Aamulla juon aina tyhjään vatsaan litran vettä, johon on sekoitettu elektrolyyttijauhetta, vähän suolaa ja omenaviinietikkaa.

Mennäänpä sitten itse ruokapäiväkirjan pariin eli tässäpä ketoilijan ruokapäiväkirja #1, olkaapa hyvät!

Ketoilijan ruokapäiväkirja #1

MAANANTAI

ketoilijan ruokapäiväkirja #1

11.05 ketoreissari juustolla ja paistetulla kananmunalla, puolikas avocado, kurkkua ja rasvatee (voita ja kookosöljyä)

15.30 smoothie, jossa avocadoa, mustikoita, heraprotskua, chia-siemeniä, kookosöljyä

20.45 salaatti, jossa reilusti pinaattia, salaattia, paprikaa, mozzarellaa, lohta, parapähkinöitä ja oliiviöljyä

iltapalaksi vielä kurkkua ja parapähkinöitä

TIISTAI

ketoilijan ruokapäiväkirja #1

10.30 ketoreissari juustolla ja paistetulla kananmunalla, kurkkua, pähkinöitä, kirsikkatomaatteja ja rasvatee

15.20 salaatti, jossa reilusti pinaattia, salaattia, kurkkua, paprikaa, jauhelihaa, vuohenjuustoa, tsatsikia sekä oliiviöljyä

20.15 läjä kookospannareita maapähkinävoilla ja vadelmilla

illalla pari rkl oliiviöljyä sekä vihanneksia

KESKIVIIKKO

ketoilijan ruokapäiväkirja #1

10.40 ketoreissari juustolla ja kananmunalla, kurkkua, pähkinöitä, vihanneksia ja rasvatee

15.15 salaatti, jossa paljon vihreita, avomaankurkkua (niin hyvä tällä hetkellä!), jauhelihaa, vuohenjuustoa, tsatsikia ja oliiviöljyä

20.30 täytettyjä kesäkurpitsoita ja sivussa salaatti, jossa parsakaalia, kurkkua, pinaattia, lehtikaalia, paprikaa ja oliiviöljyä

jälkkäriksi parapähkinöitä

TORSTAI

ketoilijan ruokapäiväkirja #1

11.00 paistettuja munia fetajuustolla, avocado, pinaattia ja salaattia, kurkkua, paprikaa ja rasvatee

16.00 uunituoretta ketoreissaria voilla, juustolla ja metwurstilla + kurkulla, lisäksi rasvatee

20.45 kukkakaalimuussia, jauhelihapihvi sinihomejuustolla, vihreitä, kurkkua ja paprikaa + oliiviöljyä

PERJANTAI

ketoilijan ruokapäiväkirja #1

11.00 ketoreissaria juustolla ja kananmunalla, avocado ja kurkkua + rasvatee

15.30 kukkakaalimuussia, jauhelihapihvi sinihomejuustolla ja vihanneksia

20.50 sama kuin edellinen, mutta eri vihanneksilla ja lisäksi oliiviöljyä

LAUANTAI

ketoilijan ruokapäiväkirja #1

11.10 ketoreissari, jossa salaattia, juustoa ja jauhelihapihvi sinihomejuustolla + ketoreissari salaatilla, juustolla ja metukalla, kurkkua, tomaattia ja rasvakahvi (pikakahvijauheesta)

15.00 vihersmoothie, jossa pinaattia, lehtikaalia, kurkkua, hera, kookosöljyä, avocadoa, mantelimaitoa ja jäitä.

21.00 leffan kanssa ketopizza (resepti tulossa!!) + lasillinen cokista + iiiso kasa vihreitä

SUNNUNTAI

ketoilijan ruokapäiväkirja #1

11.15 ketoreissaria juustolla ja kananmunalla, kurkkua, manteleita ja rasvatee

15.30 salaatti, jossa paljon vihreitä, paprikaa, kurkkua, kananmunaa, tsatsikia ja oliiviöljyä

Marcus & Martinuksen keikka, jossa vain vettä (oli todella kuuma!)

21.15 smoothie, jossa mustaviinimarjoja, avocadoa, mantelimaitoa, kookosöljyä, kananmuna, jäitä

jälkkäriksi 2 suklaista fat bombsia

Rentous on kaiken a ja o

Mun aamupala on nykyään aika myöhäinen, koska en ole ollut nyt töissä ollenkaan sairausloman takia. Valvon iltaisin noin puoleen yöhön saakka ja herään yhdeksän maissa. Juon heti herättyäni litran vettä, jossa elektrolyytit ja omenaviinietikka. Tämän jälkeen saatan odotella nälkää parikin tuntia ja syön vasta kun siltä tuntuu. Tämä kaikki tulee kääntymään päälaelleen, kun palaan töihin. Monet ketoilijat juovat aamulla vain rasvakahvin/teen ja syövät vasta lounasaikaan tai vaihtoehtoisesti paastoavat lounasaikaan asti. Saatan itsekin kokeilla tätä systeemiä, mutta kun herää jo viideltä, niin nälkä saattaa yllättää viimeistään yhdeksältä. Eikä meillä ole aina varmaa pääseekö siihen aikaan vielä mitään syömään.

Kalorit olen pitänyt edelleen noin 2000 ja tällä paino on laskenut neljässä viikossa 2,5kg, joista suurin osa lähti heti alusta. Huomaan, että nämä on aika lailla mun ylläpitokalorit, jos en treenaa kovaa. Olen käynyt viime aikoina juoksemassa sekä kävelemässä ja tehnyt joitakin kotitreenejä. Kunhan pääsen taas kunnolla salitreeneihin kiinni, niin katson kuinka kroppa niihin suhtautuu. Jos kroppa vaatii hiilaria, niin siirryn targetoituun ketoon eli otan extrana hiilaria esim. treenin aikana. Olen välillä pitänyt myös päiviä, jolloin en mittaa enkä laske mitään. Sekin on silloin tällöin todella virkistävää! Juhannuksena aion pitää ns. vapaan syönnin päivän eli syön ihan kaikkea ja palaan seuraavana päivänä taas ketoilun pariin. Ei tämän tarvitse olla niin vakavaa!

Miltäs ruokapäiväkirja näyttää?

Käy lukemassa lisää ketojuttuja My project is me-blogista!

Edellinen postaus: Lapsi saa päättää -päivä

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

 

14 kommenttia

 1. myprojectisme kirjoitti:

  Mielenkiintoista! Kiitos siis tästä, lähdin heti kurkkimaan miten kanssaketoilija syö ja peruspilarit ovat hyvin samankaltaiset (ei kovin yllättävää tietenkään).

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, kiva! Täällä juuri valmistin kesäkurpitsalasagnea ja uuden satsin ketoleipää. Sitten syömään!

 2. Nina kirjoitti:

  Kiitos! Tosi mielenkintoista! Itse en selviäis noin pitkillä ruokaajoilla. Saisiko ketoleivän ohjeen?

  • Jonna kirjoitti:

   Ohje leipään löytyy Paulan keto -blogista ja googlestakin ihan hakusanalla ”leipää Paulan keto”. En minäkään normaalisti ole selvinnyt näin pitkillä, mutta keto pitää nälkää aika tehokkaasti. Tuskin töihin palatessa enää pärjään kolmella aterialla!

 3. S kirjoitti:

  Heiii, ei liity ihan aiheeseen, mutta ruokaan kylläkin ?. Mistä on tuo ihana sinikuviollinen lautanen..? Tuossa tiistain kuvassa.. ?

 4. Tuulia kirjoitti:

  Ootko ihan helposti pärjännyt ketolla herkuitta? Kaksi fatbombsia viikossa tuntuu itselle ainakin aika mahdottomalta ajatukselta kun vähintäänkin suklaanmakuisia smoothieita tai puuroja (toki rehellistäkin suklaata välillä) tulee vedettyä päivittäin. 😀 Muutenkin näytät nykyään enemmän suosivan suolaisia ruokia aamusta iltaan. Ilmeisesti keto saa mielihalut todella siirtymään rasvaisia ja suolaisia ruokia kohtaan, oletko samaa mieltä?
  Jos vieressä kaveri syö patonkia tai jäätelöä, onko suhtautuminen mielihaluihin normaalilla ruokavaliolla ja ketolla erilainen? Mun mielestä keton vaikutukset psyykeeseen, energiatasoihin ja ruokavalintoihin on todella mielenkiintoisia ja toivoisinkin että tekisit postauksen siitä miten sun mielihalut ja suhtautuminen ruokaa kohtaan on muuttunut! Varsinkin ”vapaasyöntipäivän” jälkeisitä tunnelmista olisi jännä kuulla. 😀

  • Jonna kirjoitti:

   Moi,

   Jännä kyllä, ei ole herkkuja tehnyt yhtään mieli! Ei edes jäätelöä, joka on mun suurta herkkua ollut aina. Mä olen muutenkin ehkä enemmän suolaisen ystävä, mutta syönyt karkkia ja muita herkkuja, koska herkkupäivä ja kuuluu asiaan. Nyt ei ole tosiaan yhtään tehnyt mieli!

   Just mietin, että pitäisikö ostaa vähän irtareita huomiseksi, mutta toisaalta miksi pitäisi? Juhlissa meinaan syödä mitä tarjotaan ja muutenkin päivän mittaan ihan normaalia ruokaa. Lidlin kauraleipää haluan!

   Hyvä postausaihe, laitetaan ylös!

 5. Henna kirjoitti:

  Moi!
  Käyn aina joskus vilkaisemassa blogiasi. Ihanan rento! En todellakaan ole asiantuntija mutta nyt pisti silmään parapähkinöiden määrä. Niistähän voi saada seleenin yliannostuksen jos huonosti käy. 2kpl päivässä on käsittääkseni suositus.

  Mukavaa Juhannusta!

  • Jonna kirjoitti:

   Moi, olen tietoinen parapähkinöistä kyllä! Tiedän myös senkin että jos niitä syö parina päivänä yli suositusten, se ei ole vaarallista. Olen joskus nuorempana syönyt parapähkinöitä päivittäin paljonkin ja ihan hengissä tässä vielä ollaan. Nyt en ole vähään aikaan syönyt niitä ollenkaan, koska kaapista löytyy muitakin pähkinöitä 🙂

 6. Sanna kirjoitti:

  Kiva kuulla, että ketoilu sopii siulle. Itse karsastan tota rasvan määrää ruokavaliossa.

 7. pinja kirjoitti:

  Hyvän näköinen ruokapäiväkirja, ihanan paljon kaikkea tuoretta. En tiedä oletko tietoinen, mutta parapähkinöitä ei kannata syödä 1-2 kappaletta enempää niiden suuren seleenipitoisuuden takia. Linkissä blogipostaus aiheesta. https://petterilindblad.blogspot.com/2015/08/parapahkinafanilla-seleenin-liikasaanti.html

  • Jonna kirjoitti:

   Olen tietoinen kyllä, mutta ei niistä yliannostusta parissa päivässä saa. Eri asia jos viikkotolkulla mättää kourallisen päivässä. Linkkaamasi ravitsemusterapeutin sanoihin en juuri luota, koska hän ei kestä minkäänlaista kritiikkiä. Olen useamman kerran laittanut hänen blogiinsa kommentin, kun tiedot eivät ole täsmänneet mitä hän blogissaan kirjoittaa. Ei suostu vastaamaan eikä julkaisemaan näitä kommentteja…Ei siis tule tältä suunnalta arvostusta moiselle käytökselle! Kyllä ammatti-ihmisen pitäisi osata ottaa kritiikki vastaan ja pystyä käymään järkevää keskustelua asioista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *