Hae
Palasia Arjestani

Kuun lopussa iskee ostohimo!

ostohimo

Olen pohdiskellut paljon omia kulutustottumuksiani ja huomannut että kuun lopussa iskee ostohimo. Olen keskipalkkainen ihminen ja verojen jälkeen minulle jää palkasta käteen noin 2000e. Minulla menee säästöön joka kuukausi 400e + 200-300e eri tileille sen mukaan mihin milloinkin haluan säästää. Tällä hetkellä ylimääräistä rahaa menee mm.koiran sterilointiin ”eläintilille” sekä kuukausittain summa x puskurin kerryttämiseen. Olen laskeskellut, että minulla pitäisi jäädä helposti vieläkin enemmän säästöön joka kuukausi, mutta jonnekin ne rahat vain aina katoaa enkä tiedä minne!

Ostohimo saa aikaan rahojen katoamisen

Käyn tutkailemassa verkkopankkiani useamman kerran viikossa. Olen alkanut kategorisoimaan kaikki tililtä lähteneet maksut Dansken oman ohjelman mukaan. Juuri puolen kuun tienoilla tsekkasin, että tilillä on vielä hyvin rahaa ja tässä kuussa jää varmasti säästöön vielä ylimääräistä. Eilen tein saman tsekkauksen eikä tilillä ollut enää kuin muutama hassu kymppi! Mihin ihmeeseen mun rahat on taas kadonneet? Syypää löytyi hyvinkin nopeasti ja kategorisoinnin ansiosta näin mihin rahat oikeasti olivat ”kadonneet”. Jännästi olin taas löytänyt nettishoppailun ihmeellisen maailman ja tilannut itselleni mm.muutaman käsityökirjan, tytölle trampoliinin ja jotain tämän hetken hittileluja eli fidgettejä vai mitä ne nyt sitten olivatkaan. Toki ostin Reiman alesta ison satsin välikausivaatteita tytölle syksyä varten ja niihin meni yli 100 euroa. Nopeasti kun laskee, niin noista tulee yhteensä melkein 300 euroa ylimääräisiä kuluja. Sillä lailla!

ostohimo

Kuvien viherkasvit liittyvät vahvasti aiheeseen. Polkupyörä oli ns.pakko ostos, sillä tytön vanha pyörä oli käynyt auttamattomasti pieneksi.

Pidin useamman kuukauden tarkkaa budjettia, johon kirjasin kaikki tulot ja menot tarkasti. Nyt en ole pariin kuukauteen tehnyt budjettia ollenkaan, vaan seurannut kulutustani verkkopankista ja harkinnut ostoksiani. Paitsi kuun lopussa, kun iskee ostohimo. Olen kuukauden aikana välttänyt ja tyrmännyt monet impulssiostokset, mutta näköjään kuukauden loppupuoli on minulle vaaran paikka. Ehkä alankin tästä lähtien tekemään niin, että siirrän osan rahoista jo puolessa välissä kuutq  tileille, joissa on nostoraja. Olen myös miettinyt ostohimoani tarkemmin. Miksi se tulee juuri kuun lopussa? Päätelmissäni päädyin siihen, että olen kituuttanut koko alkukuun niin tiukilla, että kuun lopussa mieli vaatii höllentämistä. Ehkä minun täytyy vain asettaa itselleni joku ”hupibudjetti”, jonka saan hassata ilman tunnon tuskia ihan mihin haluan. Tässähän voisi olla ideaa!

Iskeekö sulle koskaan ostohimo? Miten hallitset sitä vai hallitsetko mitenkään?

Edellinen postaus: Onnellisuus ei ole kiinnostavaa

PALASIA ARJESTANI // BLOGIT.FI:SSÄ // BLOGLOVINISSA // INSTAGRAMISSA // YOUTUBESSA // FACEBOOKISSA

Yksi kommentti

  1. Katariina kirjoitti:

    Hupibudjetti kuulostaa itseasiassa hyvältä idealta itsellekin. Olisi joku tietty summa kuukaudessa, jonka saa käyttää mihin haluaa ns. hupiostokseen ja sitten kun se on käytetty niin seuraavassa kuussa vasta saa tehdä taas hupiostokseen. Mä ostin itselleni tässä kuussa värityskirjan ja puuvärit, muutaman vaatteen ja lisäksi kävin kahvilassa, mikä ei sinänsä ole hupiostos mutta tietysti sen voisi jättää tekemättäkin. Houkutti vaan niin paljon käydä kahvilassa, kun sinne taas pitkästä aikaa pääsi. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *