Hae
Palasia Arjestani

Miksi kutominen kannattaa?

Miksi kutominen kannattaa

Heipä hei toverit, tänään aiheena käsityöt ja miksi kutominen kannattaa. Minähän olen innostunut käsitöistä vasta ihan parin viime vuoden aikana. Jostain tuli innostus kokeilla osaisinko tehdä villasukat. En siis koskaan ollut tehnyt sukan sukkaa. Niinpä kaivoin YouTubesta videon, jossa villasukan kutominen opastettiin vaihe vaiheelta ja kyllä niistä kuulkaa sukat tuli ja varsin kauniit vielä. Siitä se ajatus sitten lähti. Noiden sukkien jälkeen olen tehnyt aika monta sukkaparia lisää. Joskus hitaasti ja joskus nopeasti, mutta aina on uusi pari tulossa kun vanha loppuu. Kutomiseen jää nimittäin koukkuun 😉

Viime kesänä innostuin myös ompelemisesta. Tein tytölle paitaa ja housua ja itselleni mekon. Viime aikoina en ole ommellut mitään, kun ei ole ollut ideoita eikä kyllä aikaakaan, mutta kutomista ja virkkaamista olen jatkanut. Selaan lähes päivittäin erilaisia ohjeita netistä ja kerään niitä mm. pinterestiin. Mulla on enemmän ideoita kuin aikaa toteuttaa niitä 😀 Olisi ihanaa, kun ei tarvitsisi käydä (niin paljon) töissä ja olisi enemmän aikaa harrastaa käsitöitä. Yleensä kudon eniten viikonloppuna ja yritän löytää edes pienen hetken joka arki-iltaankin.

Miksi kutominen kannattaa

Miksi kutominen kannattaa?

Kutominen kannattaa, koska se rauhoittaa mieltä ja kehittää mm. sorminäppäryyttä. Mulle kutominen on meditaatioon verrattava asia. Teen tällä hetkellä kaula liinaa (mun ikuisuusprojekti), jonka ohjetta on seurattava koko ajan. Ei ole siis varaa sählätä samalla kaikkea muuta. On keskityttävä vain ja ainoastaan ohjeeseen ja siihen mitä teen. En koe hirveästi oppivani uusia asioita enää töissä saati treeneissä, joten käsityöt ja kutominen tuo myös uuden oppimisen ilon. Yritän joka kerta valita uudenlaisen ja vähän vaikeamman ohjeen. Jonkin, joka haastaa ja kehittää osaamista. Kutominen saa unohtaman päivän stressin ja tuntuu, että koko kroppa rentoutuu täysin. Jos vain kädet kestäisi, niin kutoisin vaikka koko päivän! Ja ompa tämä harrastus tuonut tullessaan myös uusia tuttavuuksia ja täysin uusia puheenaiheita! Harrastuksena kutominen on myös varsin edullinen. Tarvitset vain puikot ja lankakerän ja siitä se lähtee!

Ilmeeni, kun luen uutta ohjetta 😀

Tällä hetkellä mulla on kesken kaulaliina, jota olen tehnyt jo pitkään. Mulla oli sen kanssa pitkiä taukoja etten päässyt tekemään sitä ollenkaan, mutta nyt olen laittanut nelosvaihteen päälle ja tulosta syntyy ja kaulaliina sen kuin pitenee koko ajan. Tämän lisäksi mulla on yhden villasukat viimeistelyä vaille valmiit ja anopin sipulipussi ihan loppusuoralla. Olen päättänyt, että kun nämä saan valmiiksi, niin kesken saa olla aina yksi virkkaustyö ja yksi kudottava. Jos on miloona eri juttua kesken, niin ei ne koskaan valmistu.

Kudotko sinä ja jos kudot, niin mitä olet viimeksi saanut valmiiksi?

Edellinen postaus: Mihin mun rahat oikein katoaa?

Palasia arjestani // Blogit.fi:ssä // Bloglovinissa // Instagramissa // Youtubessa // Facebookissa

4 kommenttia

 1. Taijku kirjoitti:

  niin samaa mieltä,kutominen kannattaa,on rentouttavaa puuhaa,meditatiivista,palkitsee kun huomaa saavansa jotain tehtyä,kasvattaa kärsivällisyyttä(kun valitsee haasteellisia ohjeita ja purkaa-neuloo-purkaa ja lopulta onnistuu:)
  ihte oon villasukkaneuloja,mutta teen myös isompiakin töitä. viimeisin aikaansaannokseni on villapaita teinineitille(josta jopa on tullut neiti lempparineule:))) TYYTYVÄINEN
  neulomisen iloa,rentouttavia neulonta hetkiä sinulle 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, tuo neuloo-purkaa-neuloo on kyllä niin tuttua! Mutta se opettaa. Seuraavalla kerralla jo osaa 🙂 Mahtavia neulontahetkiä sinullekin! <3

 2. Anne Tolvanen kirjoitti:

  Voi hyvät ihmiset, villasukat neulotaan ei kudota. Kangaspuilla kudotaan mattoja, kankaita, poppanoita, liinoja ym. Jotenkin vain särähtää korvaan. Mutta neulominen on ihanaa ja rentouttavaa, jotenkin meditatiivista hommaa. Neulotaan vain…

  • Jonna kirjoitti:

   Haha, tuo termi onkin aika mielenkiintoinen juttu. Minäkin neuloin ennen, mutta töissä on muutama minua hieman vanhempi rouva, jotka kutoo ja puhuvat aina kutomisesti. Meidän mummokin aina kutoi, ei neulonut. Töistä termi on mullekin tarttunut, mutta käytän kyllä sujuvasti molempia! Tein eilen instastooriin kyselyn, että kutovatko vai neulovatko ihmiset ja enemmistö kutoo. Oli niin tai näin, mukavaa touhua se on 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *