Hae
Palasia Arjestani

Kasvispihvit, höyrytettyjä vihanneksia ja tsatsikia

Processed with VSCO with a6 presetSeikkailin viime viikolla Valion sivuilla kuola suupielestä valuen. Edellisestä vierailusta oli sen verran aikaa, että uusia reseptejä oli ilmestynyt sivustolle pilvin pimein. Kuumeisesti mietin mitä valmistaisin illalla ruuaksi. Olen päättänyt pitää kasvisruokapäivän kerran viikossa, joten halusin löytää jonkun hyvän kasvisreseptin. Olen aiemminkin tehnyt kasvispihvejä eikä ne petä mun kokemukseni mukaan koskaan! Sitä paitsi pihvien muodossa ne uppoaa hyvin myös perheen pienimmälle; )

Ärsyttävintä kasvispihvien valmistuksessa on kaikki se kuoriminen ja raastaminen, mutta onneksi meidän kohta 10 vuotta vanha Boschin monitoimikone on edelleen varsin soiva peli. Käsityötä ei loppujen lopuksi jää kovinkaan paljon ja pihvien paistuessa pannulla ehtii keittiössä puuhastella samalla yhtä sun toista muutakin hyödyllistä!

Kasvispihvit, höyrytetyt vihannekset ja tsatsiki (4 annosta)

KASVISPIHVIT

 • 3 porkkanaa
 • 1 pieni palsternakka
 • 3 perunaa
 • 1 sipuli
 • 1/2 kesäkurpitsa
 • 1 prk Valion yrtti salaattijuustoa
 • 2 kananmunaa
 • suolaa & mustapippuria

TSATSIKI

 • 1/2 kurkku
 • ripaus suolaa
 • 2 dl kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
 • 1 valkosipulinkynsi
 • mustapippuria

LISUKKEEKSI esimerkiksi höyrytettyä parsa- ja kukkakaalia.

Aloita valmistamalla tsatsiki. Raasta kurkku. Valuta ylimääräinen neste lävikössä. Tehosta nesteen valumista painelemalla raastetta lusikalla. Laita kurkkuraaste kippoon ja mausta suolalla. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta seos puristetulla valkosipulilla ja mustapippurilla. Sekoita kunnolla ja nosta jääkaappiin maustumaan.

Kuori porkkanat, palsternakka, perunat ja sipuli. Raasta ne yhdessä kesäkurpitsan kanssa raastimen karkealla terällä tai monitoimikoneessa. Murenna kasvisraasteen joukkoon valutettu salaattijuusto. Sekoita lopuksi raasteeseen vielä mausteet sekä munat.

Kuumenna lettu- tai paistinpannussa voi ja nostele pannulle raasteseosta paksuhkoiksi keoiksi. Painele keot lusikalla tasaisiksi pihveiksi. Paista pihvejä keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes pihvit ovat kauniin ruskeita ja rapeita.

Tarjoile kasvispihvit höyrytettyjen vihannesten sekä tsatsikin kera 🙂

2 kommenttia

 1. anna kirjoitti:

  Kasvisruokapäivä viikossa on ihan huippujuttu! Nyt itse sitä toteuttaessani oon huomannut inspiroituvani ihan uudella tavalla kaikesta kokkailusta 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Sama täällä! Ennen luulin ettei kasvisruaalla lähde edes nälkä. Olin väärässä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *