Hae
Palasia Arjestani

Saapiko syödä enemmän?

Kyllä saa. Painoa ollaan tarkkailtu nyt kerran viikossa ja koska se ei nyt nouse ollenkaan niin päätettiin nostaa kaloreita. En ole eläessäni syönyt näin paljon… Saa nähdä tuleeko jossakin vaiheessa kunnon painohumahdus ylös päin 🙂 Toisaalta eipä sillä painolla juuri ole merkitystä, kunto on tärkein. En kuitenkaan halua lihottaa itseäni samanlaiseksi ryhävalaaksi mitä olin ennen dieetille lähtöä. Eipä tuosta painon ja kunnon vahtauksesta näköjään pääse eroon näin ”offillakaan”. Toisaalta painon pitäisi nousta pikku hiljaa, että lihastakin olisi mahdollisuus saada lisää, mut toisaalta taas paino ei saa nousta liikaa ettei kertyis liikoja sitä vähemmän toivottavaa tavaraa. Lystikästä touhua 😀

Treenejä sain taas kovennettua viime viikolla mikä tarkoittaa suurempien painojen käyttöä. Mihinkään megasuuriin romuihin en pyrikään, vaan sarjapainoja nostetaan tekniikan ehdoilla. Puhtaasta tekniikasta pidän kiinni kynsin hampain.

Torstaina salilla rintaa ja hauista.

1. Penkki smith 3*6-10*45kg
2. Vinopenkki tangolla 3*5-6*40kg
3. Penkki kp 3*6-12*13,5-21kg Vika sarja jalat ilmassa
4a. Hk scott taljassa 3*6-8*30-35kg
4b. Abcoaster 3x
5. Hk suoralla tangolla 3*6-10*20kg
6. Hammer kp 3*7-10*8,5kg
7. Hk scott kone 5*10-12*5kg Palautukset 30 sekkaa.

Treenin päälle 15 minsan intervalli ja venyttelyt. Oli jalat niiiiiiin jumissa ja kipeet et oli pakko saada niitä jotenkin auki. Perjantaina kun oli vuorossa sit jalkareeni…

1. Takareidet maaten4*6-13*15-35kg Kaks vikaa sarjaa selkä pystymmässä –>pienemmät painot
2. Kyykky 5*5*60kg lyhkäset palautukset
3. Kapea kyykky smith 5*12*50kg lyhkäset palautukset
4. Takareidet istuen 2*9*30kg
5. Prässi takareisille 2*8-10*100kg
6. Pohkeet koneessa 45 astetta 5*13-16*10-20kg Joka sarjassa varpaiden asennon vaihto
7. Vatsat koneessa 4*10*30kg

Smithkyykky ja normi kyykky tahkottiin suhteellisen lyhkäsillä palautuksilla. Kun isäntä teki omaa sarjaansa, minä huilasin ja päin vastoin. En oo aikasemmin tehnyt tuollaisia tasasarjoja tietyllä painolla, mutta nyt on sekin testattu. Vaikea oli valita painoa millä saisin tehtyä kaikki sarjat. Ei oikein vielä luotto pelaa omiin voimatasoihin. Eipä noissa mitään isoja painoja ollut käytössäkään, mut pienetkin painot käy yllättävän raskaiksi, kun jalkojen ei anneta huilata välissä monia minuutteja 🙂

Perjantaina sain isännänkin revittyä sohvan nurkasta lenkille ja käytiinkin koiran kanssa köpöttämässä reipas 45 minsan lenkki. Päälle vielä kunnon venyttelyt. Menihän se perjantai-ilta noinkin! Lauantaina välipäivä salilta. Aamulla reilun 30 minsan kävelylenkki ja venyttelyä. Päivä meni siivoillessa ja köllöttäessa ja illalla käytiin pitkästä aikaa keilaamassa! Melkosen mukavaa puhaa gaylailu 🙂 Tein jopa viisi täyskaatoa, mut varmaan saman verran vetelin pitkin rännejäkin. Tuurilla ne laivatkin seilaa..

Sunnuntai, viikon odotetuin päivä eli herkkupäivä! Ensin tietysti salitreeni pois alta ja hyvä treeni olikin. Olkapäitä ja ojentajia vuorossa ja kerrankin sain jopa ojentajiinkin kunnon tuntuman, vaikka tein lyhkäsempiä sarjoja. En ymmärrä miks noi ojentajat on aina jotenkin niin vaikeat treenattavat. Saan tosin keskittyä aika hyvin olkapäätreenissäkin jos meinaan jonkunlaista tuntumaa saada. Tällä kertaa kuitenkin molempiin huipputuntuma ja kovin kipeiks veti pikku lihat tosta treenistä.

1. Pystypunnerrus tangolla seisten 4*5-8*25-32,5kg
2. Sivuviparit vipuvarsikoneessa 3*6*12*0-2,5kg/puoli
3. Sivuviparit taljassa käsi kerrallaan 3*10-13*10 lbs
4a. Pystysoutu kapella taljassa 3*9-13*35kg
4b. Pystypunnerrus koneessa 3*8-12*10kg/puoli
5. Ranskalainen mutkatangolla 2*6-8*27,5kg
6. Ranskalainen mt vinopenkillä 2*8-9*22,5kg
7a. Pushdown taljassa 3*6-9*20-30kg
7b. Kapea pena 3*5-10*30-40kg
8a. Sivuviparit kp 7*10-15*5kg osa sivulta ja osa edestä
8b. Hk kp istuen 4*10-13*6kg
8c. Pohkeet seisten kone 2*10-12*30-35kg

Pystypunnerrusta teen normaalisti seisten salin 3D-smithissä, mut kun se oli varattu niin oli pakko tyytyä vapaaseen tankoon. Vapaa tanko olis toki parempi vaihtoehto, mutta tosta vasemman puolen hermotushäiriöstä johtuen vasemmasta kädestä saattaa varsinkin vikassa sarjassa lähtee kontrolli pettämään viimesillä toistoilla ja tanko lähtee viskomaan vähän minne sattuu. 3D-smithissä sitä ongelmaa ei tule. Tällä kertaa kuitenkin näin ja ilman ongelmia selvittiin 🙂 Vipareita viskoin olkapäille ihan urakalla. Käsipainoilla tein osan sarjoista niin, että liike lähti reiden sivulta ja kädet oli melko suorana. Tuolla tyylillä saan kaikista parhaimman tuntuman. Muutaman sarjan testasin pitkästä aikaa niin, että kädet lähti kropan edestä ja pysäytin liikkeen ylös. Toikin tyyli on ihan hyvä, mut ottaa väkisin vähän enemmän myös epäkkäisiin. Ranskalaisessa mulla on ihan omat systeemit. ”Normaalin” ranskalaisen teen tasapenkillä niin, että pää tulee penkiltä ulos ja jalat on on penkillä. Tangon vien pään taakse melko taakse eikä tanko tule kädet suoranakaan kuin otsan tasolle. Vaikea selittää, täytyy ottaa joskus video. Toimii ainakin mulla 🙂

Salin jälkeen filkkariin leffan hakuun. Isäntä kasas itelleen järkyttävän säkin namia, mä en nykyään juuri karkkien perään ole. On tullut muuten noita leffojakin katsottua viime aikoina ihan jokunen, vois melkein oman postauksensa tehdä niistä. Seuraavana etappina ruokakauppa. Tiedättekö mikä muuten on maailman paras terveellinen cheat meal? No, tortillat tietysti! Niistä saa pienellä fiksauksella kunnon mättöä tai sitten erittäin terveellisen ja kevyenkin sapuskan. Meillä tortillojen väliin tungetaan paistijauhelihaa/broiskua, vihanneksia (tomsku, kurkku, paprika, punasipuli), tulista salsaa, juustodippiä, creme fraichea/smetanaa/kermaviiliä, juustoraastetta ja guacamolea, joka tällä kertaa värkättiin ihan itse!

Guacamole on muuten tosi hyvää itse tehtynä ja varsin helppo tehdä. Tarvitset:

 • pari avocadoa
 • pari isoa tomaattia
 • pari sipulia
 • valkosipulia
 • (habaneroa/chiliä)
 • suolaa mausteita

Muussaa avocadot haarukalla tasaiseksi mössöksi. Pilko tomaatit, sipulit ja valkosipulit pieniksi ja sekoita avocadon joukkoon. Heitä suola ja mausteet sekaan. Siinä se, uppoo melkein minkä kanssa tahansa!

 Otettiin illalla myös parit kuvat tämän hetken kunnosta. Tässä siis mennään…

Pieniä muutoksia on tullut cbb:n sääntöihin. Kaikkien SM-kisaan mielivien on siis tästä lähtien käytävä ainakin yhdet karsinnat syksyn aikana tai vaihtoehtoisesti täytyy olla kolmen parhaan joukossa kevään kisoissa. Se vaan ei ihan selvinnyt, että pääseekö kaikki karsinnoista jatkamaan SM-kisoihin vai onko systeemi sama kuin esimerkiksi BF:ssä eli vain kolme parasta per kisa pääsee jatkoon….? Selvennystä lienee tulossa. Ihan hyvä sääntömuutos, en ainakaan itse koe mitenkään negatiivisena!

No niin, jos tästä nyt päiväunille ja illemmalla sit siipien metsästykseen eli selkäreeniä tiedossa!

5 kommenttia

 1. Annemari kirjoitti:

  Hieno sun kunto on vieläkin. Mulla paino nousee sitten sunkin puolesta 😀

 2. Interrupted kirjoitti:

  Kunto edellee kohdillaa!:) ps. Älä pidä minuu ällönä stalkkerina, mut hihii, näin sut vissii tänää ku olit menossa salille.. Pakittelin sitä autoa just siinä ja yritin olla osumatta suhu..:D-laura

 3. Jonna1983 kirjoitti:

  Vielä toistaiseksi 🙂 Kyllä kroppa alkaa pikku hiljaa pehmenemään, kun ruokaa vaan lisätään tarpeeks. Saapi painoakin tulla vielä ihan jonkun verran, en pistä pahakseni.Hmm, kukas siellä ratin takana oikein istuikaan? 🙂 Taisin touhottaa taas vahvasti omissa ajatuksissani etten varmaan huomannut koko autoa 😀 ELi mun piikkiin olis menny jos olisin alle jääny!

 4. Interrupted kirjoitti:

  Joo kuule et sie minuu tunnekaa, tämän sun ”plokis” lukija vaan olen:) Mutta siis kuopioon itsekin muutin nyt syksyllä ja nyt alkanu käymää tuolla gymillä.. Kirjotat muute oikeesti tosi hyvin, vaikka kehoilut kiinnostaa itseäkin tosi paljon, niin silti myös nuo sun muut ”höpötykset” saa hyvälle tuulelle ja hymyn huulille:)

 5. Satu kirjoitti:

  Nice! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *