Hae
Palasia Arjestani

Kuinka saada yrtit kestämään pidempään ja säästää kauppalaskussa?

Processed with VSCO with c3 preset

Mä olen vasta hiljalleen alkanut käyttämään yrttejä enemmän ruoanlaitossa ja tämän hetken lempituoreyrtti on ehdottomasti basilika! Tungen sitä melkeinpä joka paikkaan ja varsin taivaalliselta se maistuu iltapalaomeletissa yhdessä tomaatin sekä punasipulin kanssa. Myös ruohosipulia (onko se edes yrtti….?) sekä oreganoa meillä käytetään paljon. Yrteistäkin saa maksaa pitkän pennin kaupassa, varsinkin jos niitä käyttää paljon ruoanlaitossa. Olen yrittänyt jo pitkään saada yrttejä kasvamaan ikkunalaudalla sekä parvekkeelle siinä kuitenkaan onnistumatta.

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Onneksi tähän ongelmaan on olemassa helppo ratkaisu! Sain jokin aikaa sitten testattavaksi Cole & Masonin altakastelevan yrttiruukun, johon mahtuu kolme yrttiä kerrallaan. Kokeilin laittaa myös useamman huonoin tuloksin. Ruukussa on siis alimmaisena vesisäiliö, josta yrtit imevät vettä tarvitsemansa määrän huopa-alustojen avulla. Olen huomannut, että varsinkin basilikat ovat melkoisia vesisyöppöjä, joten vesisäiliö täytyy muistaa pitää täynnä! Ruukkuja on saatavilla yhdelle sekä useammalle yrtille. Ruukku on todella helppokäyttöinen ja helppo puhdistaa. Huopa-alustoja tulee pakkauksessa useampia, joten uuden yrtin tullessa kotiin, on sillä puhdas alusta saatavilla. Mielestäni tämä yrttiruukku on myös kaunis ja sitä voi hyvin pitää esillä keittiöntasolla. Ruukun ollessa käden ulottuvilla myös muistaa käyttää enemmän yrttejä ruoanlaitossa!

Processed with VSCO with c3 preset

Processed with VSCO with c3 preset

Olen saanut altakastelevan ruukun avulla basilikat säilymään käyttökelpoisina useampia kuukausia. Kun vaan muistaa laittaa vettä ja oikeasti leikellä basilikaa ja muita yrttejä ruokaan, niin yrtit tekevät koko ajan uutta lehdistöä käytettäväksi. Huomattavasti kannatavampi ja säästeliäämpi systeemi kuin jättää yrtit jääkaappiin nahistumaan ja ostaa aina uutta. Suosittelen! Lisätietoa Cole & Masonin yrttiruukuista täältä.

+ yrttiruukku saatu

4 kommenttia

 1. Mira / Blinger Shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuo kuullostaa erittäin mielenkiintoiselta tuotteelta eikä näyttäisi olevan mahdottoman kalliskaan – pitää ehdottomasti laittaa hankintalistalle 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Joo ei ole kallis ja jos yrttejä käyttää niin tällaisella säästää kyllä pitkän pennin yrttien hinnassa 🙂

 2. Sanna kirjoitti:

  Miten eroaa normaaliin altakasteluruukkuun? Onko huopa-alustassa joku erityinen juttu? 🙂

  • Jonna kirjoitti:

   Mä luulen, että tässä se juttu on nimenomaan tuo huopa-alusta ja samankaltaisuus vesiviljelyn kanssa. Itse en ole saanut yrttejä kasvamaan edes normaalissa altakasteluruukussa…Salaateillehan teen monesti niin, että upotan sen jämän astiaan jossa on koko ajan vettä. Näin olen saanut yhdestä ruukusta ainakin kaksi satoa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.